Si? V-ati distrat bine de minivacanta?

Pentru că am avut foarte mult de lucru în minivacanța asta, am decis (adică nievasta a decis) să stăm frumușel acăsică și să ne vedem de ale noastre.

Pentru cei dintre voi care nu aveți copii, dar știți mai bine ca noi cum să ni-i creștem, asta se traduce prin 24h/zi suflat în ciorba Prințișorului și făcut în așa fel încât să-i fie lui bine. Așadar, când tati nu a stat în genunchi cu el câte 4 ore ca să ne jucăm cu mașinuțele, au fost:
– prima zi, bazin. Stat cu el în apă de un metru timp de 3 ore și jucat cu bărcuța, plus sărit în capul altor copii și cerut scuze fierbinți de la părinții acestora
– a doua zi, plimbare prin pădure cu alți copii și părinții lor, venit acasă ca un porcușor după ce a scurmat cu capul prin frunzișuri după melci scârboși
– a treia zi, plimbare prin centru, pe un frig și un vânt de cădeau țâglele prin orașul de 5 stele, și el o halit înghețată
– a patra zi, invitat altă familie cu fetiță la noi acasă, pentru că deja exasperam.

Când ai copil mic în casă și lucrezi pentru corporații, e mai greu cu curățenia; cel puțin în cuibul gropăresc e mai greu, că Gropărelu’ își aduce cutia cu mașini în toate camerele, băile și în sertarul cu chiloți ai lui tati. Dar în cinstea musafirilor și a zilei naționale am tras un jmotru exemplar, cu aspirat, curățat praful, lins pe jos cu mopul; apoi am scos o zacuscă studențească, o slană cinstită de la Ghiță și niște cepoaie, pe care să le ungem cu niște rachiu de pălincă și vin fiert de la socru’ – să fie, nu să trebuia’.

Apoi am făcut și un duș lung, cu bărbierit pe barbă, apoi am pus pe fizic treningul de duminică; și i-am întâmpinat pe musafiri cum se cuvine.

Și mno, am stat, am halit tăt felu’, copiii s-or jucat până fetița o pierdut niște plombiță de la măseluță, or liniștit-o că următoarea plombă va fi de culoarea verde-măr-crud și nu va durea deloc… apoi oamenii s-or luat și s-or dus.

Apoi m-am dus și eu la baie, nu vă zic de ce.

Și amu… mi-i cam jenă să vă pun ce urmează, dar no, ce să-i faci? Că n-are farmec să-ți fie jenă singur!

whatsap
PS: autocorrect-ul e de vină pentru ortografia defectuoasă. Măcar atât.

9 lovituri, dă-i și tu!