Sfârşitul protestelor în România? Nu cred

La Prostituţie Constituţie scrie clar că avem dreptul de a participa la întruniri, mitinguri şi proteste paşnice, dar cumva legea o dă mai pe Radio Erevan: adică aveţi voie, dar nu este permis chiar aşa! Pentru că e nevoie de un organizator, ca să ştim pe cine amendăm cu zeci de mii de lei, să vă treacă cheful de organizat proteste, după ce un jandarm infiltrat printre protestatari (ca să le deturneze) sparge un geam, are o răfuială cu un coş de gunoi sau atacă, curajos, chiar copii şi femei.


A, ai hârie scrisă? Asta e armă albă, doamnă!

Luni, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie tocmai a confirmat că nu mai poţi pune de-un miting dacă nu-l anunţi cu trei zile înainte, deci de-acum încolo va trebui să ne revoltăm ardeleneşte, ca să aibă timp jandarmeria să cumpere gaze şi muniţie în regim de urgenţă, la ce preţuri le vând băieţii deştepţi. Cu alte cuvinte, Dăncilă şi Tudorel dau ordonanţa de amnistie luni, şi noi abia joi putem ieşi la miting, legal, frumos, după publicarea în Monitorul Oficial, după ce nu se mai poate face nimic.

Desigur, există şi varianta în care:

1. Populaţia iese în masă la plimbare fix în seara cu ordonanţa, pentru o digestie mai bună,
2. Şi se plimbă în cerc, că, no, unde să te şi plimbi altundeva, e plimbare, nu miting,
3. Cu telefoanele montate pe selfie stick-uri în timp ce fac live-uri pe FB pentru rudele lor din străinătate care vor să vadă ce s-a mai schimbat în Bucureşti, Cluj, Sibiu, Iaşi, Timişoara şamd.,
4. Şi discută cu neamurile astea pe ton ridicat chestii care par a fi slogane şi lozinci împotriva despre Dragnea sau Dăncila satului sau Tudorel şi Tăriceanu, dar de fapt semnalul la telefon e slab, dom’le, de-aia trebuie să strig la telefon ca să mă-nţeleg cu ei, ce ai! Du-te, băi, jandarmule, şi atacă bătrânici mai departe, că văd că pentru galeriile de fotbal nu aveţi inimă-n chiloţi!

Serios, doamna judecător, vorbeam pe WhatsApp Video cu rudele mele din Italia şi nu mă auzeau bine, şi cum am ridicat un pic vocea că nu ne-nţelegeam, pac, o venit dulapul ăsta albastru să-mi dea amendă că am zis ceva de Dragnealău şi de Dănciloaie, păi ce treabă am eu?

Ceilalţi manifestanţi? Habar n-am dacă mai era cineva in jur, jur pe roşu, dar vedeţi că eu sunt libertarian neocon antifa, aduceţi-mi Originea Speciilor de Darwin cu Aventurile lui Habarnam, Capitaul lui Marx şi 501 de locuri de văzut înainte de a muri, dacă vreţi să jur cu mâna pe ceva.

Şi mai ţineţi minte ceva: nici în 1989 nu am avut voie să protestăm.

12 lovituri, dă-i și tu!