Sexul la canibali

Sunday, 25 December 2011, 23:22 | Categoria : interviu gropăresc, Oameni care merită
Taguri : , ,

Hanna Bota este autoarea cărţii “Ultimul canibal“. A plecat pe la papuaşii şi malgaşii ăia din Paficic şi a locuit în colibe fără parchet laminat, încălzire prin pardoseală şi UPC cu 999 de canale.

Am cunoscut-o pe Hanna la 11even, unde i-am smuls public promisiunea că se va lăsa intervievată pentru site-ul gropăresc (ce era să zică şi ea în gura mare, în faţa publicului, că nu putea zbiera “nici nu mă gândesc! eşti un impostor!!!”). Am tot amânat întâlnirea – ba pleca ea la Bucureşti să lanseze cartea pe orbită, ba trebuia să fiu eu dădacă – dar într-un final glorios am reuşit să ne întâlnim şi să rememorăm unele din etapele experienţei sale între oamenii care mâncau alţi oameni. Normal, am discutat şi despre sexuleţ.

Îmi cer scuze pentru calitatea nu foarte bună a sunetului, la cafeneaua Capricio de la Central maître d’-ul a făcut nişte ochi de viezure când i-am cerut voie să filmez la el în birt (nu, bă, nu îţi filmez bodega ca să îţi fac reclamă proastă!), dar nu a vrut în ruptul capului să dea mai încet muzica de fundal. Nu e vina lui, e vina mea că nu ne-am luat şi ne-am cărat, pentru că – slavă Domnului! – bodegi avem o tonă în Cluj; fabrici Nokia nu prea mai avem, dar aceasta, nu-i aşa? este o cu totul altă chestiune.

Revenind la Hanna, cartea sa este foarte faină, un “must read“, iar la 11even i-am spus că vreau neaparat să o cumpăr ca să vadă şi nievastă-mea că, dacă Hanna a putut trăi cu un trib întreg de sălbatici, atunci şi ea poate trăi cu un (1) sălbatic de mine. Că tot nu vrea ea să înveţe, c-aşa-s femeile, niciodată mulţumite, este, nu-i aşa? o cu totul altă chestiune.

Vă las pradă interviului pe tot parcursul sărbătorilor de iarnă. Şi, dacă vedeţi undeva cartea, pe la Bamboo sau în vreun mall, cheltuiţi nişte bani şi citiţi-o; pentru că . rită. Merită!

Vă doresc încă o dată sărbători fericite! Eu cu familia, după ce mi-am reînnoit RCA-ul pe interneţi, fără efort, dau o fugă scurtă-scurtă la origini. Adică în zona României cu cea mai bună brânză de pe planetă.

 

15 lovituri pentru “Sexul la canibali”

 1. 1Pinteus

  Bravo, Gropare! Mă refer la faptul că utilizezi Vimeo, doar nu era să mă delectez cu canibali între doo sarmale :))
  În rest, fie ca lumina sărbătorilor…

 2. 2macanta

  impresionant!Prin Hanna am ajuns la capatul lumii si am inteles inca o data ca fericirea e o stare care nu tine de lucrurile materiale ci de gandire.

 3. 3Andrei Gereb

  mama lui de flotor

 4. 4Nea Costache

  Excelent interviu, felicitari! Mi-ai suscitat interesul cu aceasta carte iar daca voi vedea-o in librarii, o voi cumpara!

 5. 5Carmen

  mda … noi le aducem “civilizatia” si mai ales frustrarile. Cred ca erau mai fericiti fara noi (oamenii albi). O invidiez pe Hana pentru experienta traita, dar ma minuneaza felul in care raporteaza civilizatia lor la a noastra. Chiar este antropolog?
  “Misionarii care au venit sa le faca bine” ???? Oare de ce crede ca ce avem noi e BINE?

 6. 6diana

  Super interviul, voi cauta cartea….trebuie sa fie interesanta.

 7. 7aurache

  Cumva o carte inspirata de Maarten J. Troost?

  The Sex Lives of Cannibals (2004)
  Getting Stoned with Savages (2006)

  Tipul asta a petrecut niste ani in Kiribati (prima carte) si apoi in Vanuatu (cea de-a doua). Au mai atins si altii subiectul…

 8. 8Groparu

  @ aurache: e la fel ca relatia dintre sexe: a, scrie si-n Biblie despre asta.
  Oh, wait…

 9. 9timan

  Sexul oral la canibali…

 10. 10florescul

  Super-interviu. Doamna e o persoana deosebita din cate vad/simt eu. La suflet a mers….
  P.S. Verisorii is rude de gradul 4 😉 (la noi)

 11. 11Mira

  Vimeo necesita flash. Deci nu îl poți vedea pe iPhone iPad etc… Mai bine YouTube.

 12. 12Ilinca Zarinschi

  Tare mi-o placut! Sa treaca sarbatorili si o caut s-o cetesc . Multam fain! An nou fericit, tie si familiei!

 13. 13Alina B

  Am si cumparat cartea dupa interviul asta! de abia astept sa o citesc!

 14. 14Ionut Turda

  Bravo Gropare…uite ca mai avem un prieten comun…Tot respectul pt Hanna! (fosta diriginta din liceu)
  La multi ani!

Trackbacks

 1. 1. Giolly » Am 3 texte bune

Scrie cu pipi pe zid

NOU! Acuma poți scrie cu fețe galbene!Parteneri (da' nu de pat!)