România versus celelalte țări

Celelalte țări:


– Băi, ai auzit cât crește Bitcoin?
– Băi, da…
– Deci anul ăsta, în 2 ianuarie, era $1000! După 138 de zile era $2000, după 85 s-o dublat iarăși, și după 98 de zile o ajuns la $8000! Știi cât îi acuma?
– Cât?
– $16000!
– $16000?
– Da, băi! Ăsta e viitorul, crypto-currency!
– Și eu cred la fel, Bitcoin, Ethereum… dar cele mai tari mi se par dronele alea incredibile cu care poți alege ce tip de dușman dorești să ataci. O dronă cât o vrabie, îi dai drumul din avion și o poți programa să vadă numai bărbații apți de violență cu puști în mână dintr-o zonă de conflict. Drona îi vede și li se bagă-n frunte și detonează 3 grame de explozibil. Ăla moare instant. Nici femeile, nici copiii, nici bătrânii nu sunt atinși, e ceva de speriat.
– Băi, incredibil.

– Plus că… știi ce urmează, nu?
– Ce?
– Taxiuri care se conduc singure, roboți barmani și roboți chirurgi, toalete care-ți analizează caca dimineața și-ți spun ce boli ai… case construite de imprimante 3D, și scapi de meseriași nesimțiți, ambulanțe drone, avocați digitali! Ai o problemă cu pământul de la bunu’? Trimeți o armată de drone, îți cadastrează parcela, trimit la satelit informațiile și-n jumate de zi ai toate actele gata parafate. Plus pa și pusi notari, că deja e făcut actul de vânzare-cupărare.
– Ce tareee…!
– … care act de vânzare-cumpărare e un cretinism birocratic menit să-ți încurce limba-n gură și să te facă să risipești cuvinte. Ce vânzare e aia fără cumpărare? De ce să folosești două cuvinte pentru un rahat de act de vânzare? Uite, apropo de cuvinte: pe viitor nu vom mai vorbi cuvinte, ci vom scrie direct mesaje în WhatsApp și Snapchat cu chipul din creier! Cu care vom plăti la Mega Image cu bitcoin, firește.
– Ce tare! Viitorul sună atât de bine!

România.

– Băi, o crescut ROBOR-ul. Mi-o crescut rata la Prima Casă cu 190 de lei. 190 de lei pe lună  în plus!
– Mie-mi spui? Voiam să iau 60.000 EUR împrumut în lei pentru un apartament. În ianuarie costa 60.000 EUR, la 4.5 lei/EUR. Acuma i-a crescut prețul cu 17.000 lei, 4000 EUR, numai din cursul valutar, care acum e 4.63 lei/EUR.
– Ai grijă acum cu ratele! Că dobânzile cresc, ceva de speriat. Toate cresc, ratele, dobânzile, curentul, apa… or mărit nebunii ăștia salariile și pensiile, mai ales alea speciale, și e dezastru, acuma impozitează companiile, scad salariile cu transferul contribuțiilor către angajat, plus split TVA…
– No, lasă asta… tai porcul anu’ ăsta?
– Tai! Cică nu mai ai nevoie de viză să mergi în Canada.
– …
– …Eminescu. Miorița.

8 lovituri, dă-i și tu!