Revoluţia à la Cluuuuj

Bă, mi se zice, vii să facem revoluţie pentru fraţii şi mai ales pentru surorile noastre de peste Prut? Claaar, zic io, pentru surorile noastre basarabence fac orice; plus că it’s time for another Revolution, hasta la victoria siempre, ce guevara mea!

18:10: ajungem în piaţa Avram Iancu, parchez furia vişinie ilegal, fără tichet de parcare (prima dată în întreaga mea carieră), conştient  că revoluţiile nu ţin cont de amenzi când îţi poţi pierde viaţa pe baricade; plus că era lângă catedrală, sub ochiul atent al lui Dumnezeu, care ţine atât cu revoluţionarii, cât şi cu revoluţionaţii. Ne alăturăm găştii care pălăvrăgea ca la şosea, bine-nţeles, punându-ne pe o bancă, la soare. Ne dezbrăcăm in tricouri ca să ne bucurăm de ultimele raze de soare ale zilei, ne bronzăm ca la plajă.

Cca. 18:25: apar primii băieţi albaştri. Jăndarii, no. Lumea – paşnică, nici o treabă. Slana cu ceapă nu explodează.

18:30: decidem brusc că o revoluţie nu se poate purta cu burta goală, aşa că dau  fugă până la alimentară. Fincă e post şi nu putem bea votcă, cumpăr apă plată, susan la pacheţel şi un tip de prăjitură de post care mie mi-e foarte drag. De ce mi-e mie drag? Fincă se numeşte MILFĂ. MILFĂ, mă! Pentru connoisseuri.

18:36: halim susan, bem apă plată şi devorăm MILFELE.

18:38: vedem un boschetar şi ne hotărâm să-l facem Gavroche-ul revoluţiei de la Cluuuj. Dispare înainte de a apuca să-l gavroşim.

18:39: ne certăm cu privire la viitorul revoluţiei de la Chişinău. Toţi cădem totuşi de acord că – fiind în coasta Rusiei – revoluţia are puţine şanse, da’ ar fi bine să-şi capete nişte capete în gură batâr câţiva politruci d-ăia haioşi, de-ai lor, din ăia cu chipie monumentale, cât umbrelele.

18:40: dispar acasă fincă de la 19 aveam folbal. Plus că aveam mai multe şanse de o violenţă-două pe teren decât in piaţa Avram Iancu, printre studenţii ăia paşnici care nici măcar bani de un kil de benzină pentru un cocktail Molotov mai acătării nu or găsit prin buzunare.

Concluzii: la Cluj nu s-a incendiat nimic, în afar’ de o sumedenie de ţigări. Mă dezgustă că o grupare politică de nouă dreaptă s-a erijat instant în portavocea grupării; mă dezgustă că trebe aprobare de la primărie pentru o manifestare spontană; şi mă mai dezgusta ceva, da’ am uitat.

Aaa, mă mai dezgustă că s-or găsit câţiva că e mai cool să te pui contra revoluţiei de la Chişinău, că aduce reiting, şi ei din asta trăiesc.

revolutia-basarabeana-la-cluj-2 revolutia-basarabeana-la-cluj-11

Update: inconstantin e in pită.

13 lovituri, dă-i și tu!