Plecat la furat in Grecia

Povestea asta o stiu de la un sofer de TIR din Ocna Sibiului, caruia i s-o facut mila de mine si m-o loat pana la Sibiu. Si mie mi s-a facut mila de el si i-am dat bani in schimb. Fericiti cei miloşi, caci ei se vor milostivi.

Zice soferu: ba, zice, la noi in Ocna or plecat toti aiurea – prin Spania, prin Italia si inainte de tot prin Grecia, că ce sa faci! E sărăcie mare. Deci mare.

Si mai zice el: şi un vecin de-al meu era iubitor de orice, mai puţin de muncă. Ca aşa era el, putoare. Şi când o plecat în Grecia, nu s-o dus la ferme şi la restaurante să le spele ălora farfuriile, să le şteargă porcii la fund şi să facă banu’ cinstit; nuuu, el s-o dus la ciordit! Şi s-o înhăitat cu niscai albaneji şi români, şi produceau banu gros, şi tot ce furau trimiteau în patrie, la nevastă, că la noi în Ocna Sibiului şi nevestele trebe să mănâncă.

Şi odată, îi trimite ăsta la muiere, pe autocar, o paporniţă cu furtăciuni; şi între ele era o combină muzicală, deci super mega era combina aia. Şi ăsta îi zice la muiere la telefon: tu, deci poţi vinde orice vrei din casă, da’ nu te atingi de combină! Că exersez paru’ pe spinarea ta, şi te las iară lată, nu ca ultima dată când ai vint cu frati-tu să nu te mai omor. Deci ne-am înţeles? Aia e sacră, şi şi sacrosanctă!

Amu… cine o avut muiere ştie că nu prea ai cu cine să ce. Şi într-o dimineaţă de duminecă, nevasta lu’ ăsta se scoală, vede că urlă foamea în ea şi-n copii şi şi-n portofel, şi ce sa facă! Ia combina supt braţ şi fuguţa cu ea la târg, la Sibiu, să o vândă. Da’ s-o rugat de un vecin s-o ajute, că mă, deci era hipergrea combina aia! Mai ales o boxă, parcă era toată de fier. Şi o suie în autobuz, tadam-tadam, ajunge în Sibiu, unde o şi vinde la un sfert de preţ, că rămăsese şi fără bani de ţigări.

Şi la Sibiu şi cumpărătorului i s-o părut că e ciudat că cum naiba e aşa de grea combina! Şi banii eia pe combină i-o şi prăpădit fomeia instant, că se ştie că femeia şi banii nu fac casă bună când au acces la acelaşi portofel.

Ei. În vreo 4 luni, pe bărbasu’ îl prind grecoteii ăia rasişti cum încerca să fure din magazin, şi-l îmbarcă în primu aveon cu destinaţia România, unde la aeroport îl preiau gaborii români, şi-l ţin vreo două săptămâni cu dat de subsemnatu’ pe acte să recunoască că o furat tot ce-o prins! Da’ dupa vreo două săptămâni îi dau ăştia drumu acasă, unde toata Ocna Sibiului l-o primit ca pe Robin Hood Iancu Jianu.

Ei! Când ajunge acasă, fuga în sufragerie! Gura mătii, zice, arată-mi repede combina, că te omor. Ce combină, mă, zice nefastă-sa, făcând feţe-feţe. Te omor, tu, zi unde-i! Ce, mă, zice muierea, încercând un contraatac, m-ai lăsat fără un leu tri luni de zile, o trebuit să mânc şi io! Că la Ocna Sibiului nevestelor li se face foame. Am vândut-o pe un milion de lei, că muream de foame! Şi nici nu ştiu ce combină era aia, că cred c-avea o tonă, atâta o fost de grea!!!!

Grijania mătii, o mai strigat bărbatul, era tri kile de bijuterii de aur ascunse în combina aia!!!!!

Iar voi, gropărei micuţi, veţi înţelege de ce, uneori, în Mărginimea Sibiului se bat nevestele.

19 lovituri, dă-i și tu!