Patru oșteni căzuți pe frontul guerrillei digitale

Într-o bună zi, o să vă divulg lista mea personală de oameni pe care-i urmăresc cu See First pe Facebook. Deocamdată, atâtor de mulți le-am dat Unfollow că, în curând, Facebook va deveni pentru mine Fishbook, că m-am băgat în toate grupurile de pescari pe care le-am găsit și numa’ poze cu capturi fotoșopate și variante de monturi de crap îmi mai apar în feed.

Și asta nici măcar nu pot să zic că e chiar așa de rău.

În fine, ce voiam să zic este că probabil știți că Facebook a lăsat acum pe seama unor boți analiza oricărei reclamații făcute împotriva conținutului jignitor de pe Facebook. Vine Skynetu’ peste noi!

Acuma… cunosc pocăiți care în trafic vorbesc mai murdar decât ce au pățit patru tovarăși de Facebook care s-au trezit cu conturile suspendate, uneori pentru cuvinte scrise acum un an, alteori pentru cuvinte cu dublu înțeles folosite în scopul nepeiorativ.

Dar știți când și-au căpătat-o?

Păi, după ce au vorbit mărețul PSD de rău pe feizbuci. Se pare că partidul unic, la comanda consultanților israelieni, a reluat practica postacilor care stau călare pe contul vreunui dizident și, la primul cuvințel nelalocul lui, pac! dau Report în grup autorului, pe care algoritmul îl cadorisește cu o suspendare de 30 de zile fără să-și bată prea tare capul cu legitimitatea lăcrămației.

De ce tocmai acuma lucrurile o iau razna? Păi, pe scena politică bătălia se precipită:
– Liviuț tocmai a fost belit la mustață, după poprirea conturilor și instrumentarea unui nou dosărel penal (al treilea),
– Tăriceanu e în continuare bezmetic și lătrătoriu in crescendo la sasul care – surpriză! – doarme sub baldachin,
– Tillerson tocmai a urgentat cumpărarea rachetelor Patriot, după ce Dragnea le-a zis inițial că-l doare la belină,
– pesedelul cu expresie de guițător Șerban Nicolae a declarat rezbel ONG-urilor,
– sasul nu-i cheamă la parada de 1 Decembrie pe Tări și Dragnea, că-s cam penali etc.

…și toate astea numai în ultima săptămână. Posibil să fi uitat câteva, no, că nu stau nici eu cu F5 apăsat pe site-urile de știri.

Acum, după cum vă spunea, patru prieteni de Facebook au mușcat-o și s-au ales cu contul suspendat pentru folosirea unor cuvinte nepermise. No, ni se-ntâmplă și celor mai viteji și mai drepți dintre noi, blogul meu abundă în cuvinte nerecomandate celor sub 7 ani! Deși m-am mai temperat la limbajul scris, că no, tătic și alte chestii.

Cei patru penalizați de Facebook, în urma unor reclamații, sunt:
Corina Băcanu, o femeie faină, slobodă la gură și instigatoare la protest, acum transmutată pe pagina de Facebook;
Julius Constantinescu, blocat pentru folosirea cuvântului bulangiu în alt sens decât cel care face Coaliția pentru Familie să ragă măgărește; îl puteți găsi zilele astea pe pagina Daily Cotcodac;
– prietenul său cel mai bun și mai îndrăgit Ovidiu Eftimie, de la blogul homonim, acum găsibil pe Facebook pe pagina de blog proaspăt creată;
– Dan Alexe, multi-lingvistul de la Kabal in Khabul, și el anti-pesedel și anti-Kremlin convins. Și-a făcut și el pagină de Facebook.

Patru suspendați în perioada cea mai critică a PSD-ului din ultimele luni. Coincidență? N-aș prea crede.

Asta ca să n-o dăm în paranoia domnului din filmulețul de mai jos care spune, cu subiect și predicat (și prOnume), că Zuckerberg este curva Kremlinului. Nu știu de voi, dar abia aștept să se termine odată cu ăștia și să revin la postări cu hihihi, că deja mi-i acru de atâta politică.

14 lovituri, dă-i și tu!