Parcheaz-o, ba, acolo, ca n-are nimic

Doi puştani cu freze de gogoşar, Opel mai vechiuţ.

Intră pe contrasens, că se grăbeau, şi mai şi merg vreo 50 de metri, că oricum era liber, nu venea nici o maşină din faţă. După care frezele de gogoşar îşi parchează caroseria în faţa cooperativei unde Groparu îşi rupe coatele şi uneori minţile, blocând şi sensul de mers, şi pe colejii care eventual doresc să iasă, să plece şi ei acasă, la mamele şi copilele lor.

Şi nu o parchează băieţii bine, ies din maşină grăbiţi să-şi rezolve probemele, că – jbeng! – dau nas în nas cu maşina Poliţiei, care venea regulamentar pe ştrase.

Poliţaiul opreşte şi face introducerile, cu fraza cea mai împământenită din vocabularul poliţailor – cel puţin la Cluuuj, atunci când te prind cu o boroboaţă:

– No, da’… unde vă grăbiţi?

După care trage pe stânga.

Urmarea: frezele de gogoşar dau fuga fuguţa să discute cu chipiul, se cocoşează la geamul maşinii cu girofar, aud replica “înţelegeţi şi dumneavoastră…”, după care numai scrâşnet de pix pe carnetul de amenzi. Bag samă că poliţaiul n-o înţeles, că aşa-s poliţaii.

Am vrut să merg la ei să-i întreb la care păr stilist îşi fac frezele, da’ am zis că deja sunt suficient de amărâţi ca să-i mai persiflez şi eu.

35 lovituri, dă-i și tu!