Oricat de mult il feresti, tot nu-l feresti suficient

Am încercat mereu să-i ofer un exemplu bun.

Mi-am înghițit atâtea înjurături în trafic, că dac-aș primi câte un leu pentru fiecare dintre ele acuma-i scuipam în cap lui Becali – dar n-aș fi făcut-o, exact, tocmai pentru a-i oferi un exemplu în viață.

I-am explicat că unii oameni se comportă nasol nu pentru că sunt defecți, ci pentru că doresc să fie iubiți și nu știu cum să se facă iubiți (mă și mir cum de n-am pufnit în râs când i-am zis asta). Ca să știe că oamenii sunt, în esență, buni, și că merită toți o a doua șansă. Mai puțin dacă ești Victor Ponta (nici n-o vrut să mă creadă că așa-l cheamă, și acuma e convins că e o poreclă).

L-am învățat să facă bine, să dea din jucăriile lui copiilor amărâți, să nu irosească mâncarea, să nu ucidă păsărelele, să nu dea foc cartierului, să nu mai împingă bătrânii pe scări, să nu mai scoată limba la soacră-mea.

Să facă bine ori de câte ori are ocazia.

L-am îndemnat să aibă grijă cu cuvintele, pentru că cuvintele pot răni. Și, azi-dimineață, în timp ce îmi beam cafeaua, îl aud pe Gropărelu’ cum, în timp ce se juca cu mașinuța, zice așa, ca pentru el, repetitiv ca o mantră:

– Pulapulapulapulapulapulapulapulapulapulapulapulapula pulapulapulapulapulapulapulapulapulapula! Pula.

13 lovituri, dă-i și tu!