Operațiunea ”Haine la Câmpia Turzii” a fost un succes

Am primit la pachete de haine de n-am mai avut aer! Plus jucării, încălțăminte, briz-briz-uri (brățări, cercei, inele) ce mai, până și ceară epilatoare și fixativ de păr am primit! Și le-am dat, cuminte, mai departe unei tinere care, cine știe, poate umblă să se mărite și vrea să fie și ea cochetă nițel, fată.

Fără cuvinte

Mulțumiri uriașe merg la următorii oameni, și-mi pare rău că trebuie să-i pun într-o listă care-i ierarhizează oarecum, pentru că fiecare a contribuit decisiv ca acțiunea să fie o reușită.

Echipa de șoc, mai puțin Monica

Mulțumesc lui Dan Olteanu, de la Donuterie, pentru cele două dube puse la dispoziție în care să urcăm cei vreo 50 de saci sortați pentru fiecare familie.

Cam jumătate din ce-am strâns. Nu pare mult, dar un sac are 240 l

Plus efort depus la încărcare, că degeaba e el antreprenor, tot la munca de jos ne întoarcem!

O parte din gașcă

Mulțumesc alergătorului Ștefan U. care a alergat la noi cu duba proprie, deși are familie numeroasă, sper să nu-l certe nievasta că umblă teleleu cu Groparu pe la gropile de gunoi să doneze țoale.

Nouă ne era frig. Nouă

Mulțumesc fostei mele eleve Anto’ (și prietenei sale Daniela) care au adunat pachete și s-a înfipt decisiv în distribuirea alimentelor, pe care, împreună cu Adela C.-T., le-au făcut pachet chiar acolo, pe loc. Pachete cu făină, mălai, paste, conserve de mazăre, carne, pâine și nici nu mai știu. Alimente cumpărate de Anto și (tura aia mare) de foștii mei colegi Mihai T. și Bogdan U., care s-au dus în Turda dis-de-dimineață și au umplut un Passat cât un vapor.

Aud pe careva cu ”mie nu-mi place mazărea”?
Și nici măcar o bere. Uf…

Și care Adela C.-T.  (cu prietena sa) a adus și chestii farmaceutice pentru ei și s-a ocupat să cumpere o aerotermă pentru femeia aia de 70 de ani care stă singură, plus alte chestii.

Di tătie

Mulțumesc mult colegei Adela (altă Adela) și colegului Ovidiu care m-au ajutat cu sortarea (mai ales cea dintâi) și (cel din urmă) cu transportul lui Zolty la fața locului și înapoi acasă, într-o sâmbătă dimineața în care ORICINE și-ar fi dorit mai degrabă să se uite la candelabre decât să iasă din pătuț.

Aici am dat niște lucruri ochiometric, că nu am mai apucat să le sortez și nici nu scria pe saci ce conțin

Mulțumesc Monicăi care a venit cu ficiorul ei până acolo ca să le ducă și ea un transport de lucruri, după ce deja-și deșertase mașina de donații în duba lui Dan Olteanu cu câteva seri înainte.

Hai să te vindec de foot fetish

Mulțumesc, Sergiu R., care m-a ajutat (și el) la sortare, și mi-a adus țâșpe transporturi din ce-a colectat de la colegii lui.

Vă mulțumesc tuturor celor care ați donat haine, papa (Alina-Maria R.) și alte lucruri. Am messengerul plin de mesaje, vă știți voi care sunteți, vă pup, tu.

Cam o sanie de lucruri de familie. Taci că nu-i rău

Banii: Zolty a primit până acum următoarele donații:

Cristina Albu: 16,98 EUR  Paypal
Anonim sent you 21,47 EUR Paypal
ILIES ADELINA = 20 lei
Sulincean Alin = 210 lei
Anonim = 200 paypal usd
Robert Norvegia = 500 lei
BERE DENISA-TEODORA= 150 lei

Total – circa 2000 de lei. LE: La astea se adaugă patru bonuri de masă, valoare circa 60 de lei.

De 1600 am cumpărat alimente, vezi bonurile de mai jos. Le-am zis lui Mihai și Bogdan cam ce să cumpere sperând că vom depăși suma și voi acoperi eu ce se depășește, dar abia au ajuns la 1600 de lei și s-a umplut mașina.

Așadar, au rămas circa 400 de lei. Pun și eu 400 și avem 800. Planul meu este să-i lăsăm să-și petreacă sărbătorile în liniște, apoi să le mai fac o vizită prin ianuarie-februarie-martie cu săpunuri, perii și paste de dinți și produse de igienă feminină, șervețele umede, plus ceva cărți, dacă rămân bani. Dacă vreunul din donatori dorește să facem altceva constructiv cu banii, aștept sugestii.

Sugestii de activități de la colega mea Andreea: să aducem un student la medicină să-i învețe să se spele corect pe dinți. Să aducem un dermatolog să le arătăm ce se poate întâmpla dacă nu se spală.

Cele mai mari emoții le-am avut cu cititorul Remus, care i-a luat pe patru din locatarii coloniei ca să-i sape nu știu ce șanț pentru buncărul lui atomic cu care vrea să ajungă la chineji. Spre marea mea fericire, oamenii au venit la el și au muncit pentru bani, deși vremea era crimă și pedeapsă: era nasol dacă eu le duceam ajutoare și ei strâmbau din nas la muncă cinstită. Mai mult, unul dintre ei m-a întrebat, de la obraz, dacă nu am ceva de lucru pentru el. Las numărul lui aici, poate aveți nevoie de muncă necalificată și nu găsiți oameni: 0746631381. Trebuie să știți că nu au scule și au nevoie de îndrumare, deci nu vă așteptați să vă încrusteze cristale Swarovski în travertinul de deasupra piscinei interioare.

Și, la final, țin să-i mulțumesc lui Zolty din Bogata pentru că face ceea ce face. Cu cele două degete ale sale cât de cât funcționale și cu mijloace extrem de modeste, dar cu o inimă cât o balenă, Zolty reușește să pună pe fața copiilor și oamenilor amărâți mai multe zâmbete decât aș reuși eu și aproape toți oamenii pe care-i cunosc într-o viață. Bravo, Zolty! Ești de o bune dispoziție molipsitoare și o inspirație pentru noi, ăștialalții cărora mașina din față care nu semnalizează le strică ziua. Aplauze, chapeau, felicitări!

Alți nebuni din ăștia – Valentin Vesa cu Shoebox, Cristi Gog și Dan Ciulea cu Nepoți de Crăciun… și mai sunt.

Învățătura profetului Groparu: ce am făcut tura asta nu mi-a luat decât puțintică muncă (și un pic de stres). Puteți face și voi același lucru cu prietenii și cunoștințele voastre, sigur au o tonă de haine care nu le mai trebuie, și vă dă Zolty liste cu amărâți care se bucură de asemenea donații de nu le puteți duce. Este că nu purtați jumate din garderobă? Este?

Bun, acuma când pornim următoarea campanie umanitară? Că m-am cam încălzit, îmi place.

Închei aici, că trebuie să mă uit cu cât mi s-a mărit traficul la blog după treaba asta. Mhehehe.

26 lovituri, dă-i și tu!