Ofer 5 invitații curate la filmele TIFF din partea Persil

Update: câștigătorii unei invitații duble la orice film de la TIFF, aleși cât se poate de subiectiv de mine însumi, sunt:

1. pop simona maria
2. Ormenisan Andrada
3. Atti
4. Obi Two Kenobi Angy
5. Nica Bogdan

Veți primi un mail de la mine în care o să vă cer adresa de primire a invitațiilor, OK?

Tuturor, mulțumesc frumos pentru comentarii! Din fericire pentru voi, cei de la Persil au plusat premiile cu încă 2 invitații duble. Unde merg acestea:
1. La prietenul meu Zolty. Sper să poată veni!
2. La Bubu. Dacă vrea. Pentru că citează din Usturoi.

Mențiune: Marcian, aia cu ”suntem o țară mică, câteva mese!” m-a făcut să LOL. Și Angy. Angy, dacă cineva din lista de mai sus nu poate veni la TIFF, tu ești următoarea, OK?

==========================================================

Merg la ceva petrecere, în iarnă. Ca de obicei, reușesc să eșuez la masă cu o cunoștință din cămin, deci de acum o mie de ani, cu care nu m-am mai văzut cam tot de atunci:
– Ce faci, Gropare, pe când următorul film? (primesc întrebarea asta extrem de frecvent).
Man, nu știu… e greu, na. Toți se plâng de finanțări, de la filme cu 800 de spectatori la ăia care-au luat Cannes-ul.
– Băi, dacă mai faci un film, să știi că te ajut.
Man, mersi frumos, da’ cu ce m-ajuți?
– Păi, inclusiv cu strânsul de finanțe.
– Păi… de unde?
– Băi, dacă trebuie, mai întreb și eu în stânga și-n dreapta, că mai cunosc și eu lume.
Man, mersi frumos… da’ ce-ți veni? Că, no, nu ne-am văzut de o mie de ani, de când am plecat din cămin, și amu te arunci să-mi promiți că-mi faci rost de fonduri!
– Băi, știi de ce?
– Habar n-am. Îți place de mine? Că asta chiar mi se-ntâmplă foarte rar.
– Nu, băi Gropare. Da’ discutam cu un prieten comun… și-mi zice: băi, ai de toate! Ai doi copii, ai un ditamai căsoi, ai un job bun, ești extrem de bun în ceea ce faci…
– Corect! zic. Nu știu cât de bun este jobul, dar știu că ești extrem de bun în ceea ce faci.
– În fine… ideea era că mi-a servit-o direct în plex: ce face un om ca tine, care are de toate, pentru comunitate?
– Mno!
– Exact: mno! Și am tot stat și m-am gândit, și m-am rușinat: băi, eu nu fac nimic, dar absolut nimic pentru comunitate. De-aia zic… dacă ai iară ceva proiect de film, sau vrei să împădurim ceva, sau să strângem niște gunoaie… te rog eu ia-mă și pe mine! Că vreau să particip, vreau să fac niște lucruri pe lângă plătit aiurea taxele la stat.

Nu mai știu ce i-am promis atunci, dar așa mă simt și eu uneori: că nu fac suficient pentru comunitate. Nu sunt suficient de implicat. Și e păcat, pentru că sunt mai multe lucruri la care simt că aș putea pune un os cu folos.

De asta salut oameni (organizatori, voluntari etc.) și companii (sponsori, parteneri etc.) care fie nasc și administrează, fie sprijină financiar sau în alt fel evenimente de tot felul! Pentru că știu ce mult a contat pentru mine când am mai făcut câte-o nebunie și alți oameni au pus umărul, au tras și au împins și la final a fost bine!

Și de asta salut demersul Persil de a se alătura celui mai mare festival de film din partea asta a lumii: TIFF.

Și mai salut ceva: dragi TIFF-eri, aflați că am pentru voi 5 invitații duble la orice film de la TIFF veți dori să mergeți dacă-mi spuneți replica voastră favorită dintr-un film într-un comentariu la această postare, până pe data de 29 mai 2017! Alegerea o fac cu random.org, voi trebuie numai să mergeți cu invitațiile la casele de bilete TIFF din timp pentru a vi se asigura loc în sală și primiți bilete cu loc, gratis (nu uitați să-mi comentați cu adresă validă și să-mi răspundeți la mailul trimis de mine pe 29 mai).

Începem? Încep eu: îmi place de mor ”Pisică albă, pisică neagră” și de bunicuța care explică, mucalită, cum ”poți fugi de toate, dar nu poți fugi de dragoste!”


(sursă imagine: Cinemarx)

Că așa-i când ești tânăr, te îndrăgostești imediat de la un pupic.


(sursă imagine: Cinemarx)

O găsiți mai jos și zâmbetul ăla de bunicuță face, cred eu, una din cele mai frumoase scene din cinematografia mondială.

No, da’ haidați cu comentariile, că vine TIFF-ul pe noi!

23 lovituri, dă-i și tu!