Odată cu primăvara, s-a dat dezlegare la iubire

Mişună peste tot, omniprezenţi ca viorelele de sub zăpezile acestui fals (fâs de) început de primăvară, pe o pajişte: sunt îndrăgostiţii la prima lor întâlnire.

Vulnerabili ca o pânză de păianjeni.

Lui îi transpiră palmele de emoţie şi îşi roade compulsiv unghiile pe furiş.

Ea stă uşor cocoşată ca să-şi mascheze sânii şi moare de ruşine să nu o vadă cineva cunoscut şi să râdă de ea din te miri ce motiv.

El îşi pipăie obsesiv portofelul şi se roagă să îi ajungă banii pentru seara aia, că n-are decât 50 de lei, şi poate gajica vrea te miri ce cocktail scump, din ăla cu umbreluţă.

Ea râde cu nechezaturi generoase la orice tentativă de banc a băietului, cu aceeaşi uşurinţă cu care e gata să izbucnească într-un plâns isteric dacă-şi agaţă ciorapii în scaun.

El ezită când intră cu ea într-un bar sau discotecă, “oare cum era, fata intră prima, dar nu şi dacă intră în crâjmă, că atunci intră băiatul? Plm!”

Ea nu cooperează mai deloc, nu ştie să-i intuiască mişcările lui, pur şi simplu păşeşte în urma lui ca un căţeluş, urmîndu-l bovin, incapabilă să gândească cu două mutări în faţă.

El îi povesteşte ceva despre antrenamentele lui la baschet.

Ea se gândeşte, absentă, dacă a făcut bine că şi-a luat eşarfa verde peste bluziţa roz.

Sunt în stadiul în care cochetează cu ideea de a-şi schimba statusul pe Facebook din “Single” în “In a Relationship”.

Aşa că, atunci când îi observi, apropie-te de ei. Salută-l pe băiet ca pe o veche cunoştinţă şi distrează-te cum el, de emoţie, îţi răspunde entuziast ca să-şi ascundă lapsusul, neştiind de unde să te ia. Profitînd de această prietenoasă cooperare din partea lui, exclami în gura mare:

“Ea e gajica aia de care mi-ai zis? Vezi că nu mai are rost să o vrăjeşti, s-o dat nu ştiu ce lege că nu mai ai voie să le baţi!”

Apoi pleci mai departe în treaba ta, fluierînd uşurel o arie celebră.

12 lovituri, dă-i și tu!