O cioară

O cioară îşi făcea zborul de iarnă într-un oraş din Ardeal (nu dăm nume, că are două – despărţite de o cratimă; chestie cu conotaţie destul de sexuală, zic eu).

Fiind o cioară românească, îi era foame ca unui student.

Poposi într-un nuc şi se uită în jur, pradă unei depresii atroce indusă de foame. Dar Dumnezeul ciorilor era cu ea! Inima îi tresări nebuneşte când văzu pe o ramură o nucă uitată de vreme şi ignorată de celelalte surate ale ei! Suratele astea de mai jos.

Zbură repede la nucă, o luă în cioc şi plecă de acolo. Ciorile niciodată nu mănâncă la locul cantinei, îşi iau take away.

Se puse pe o altă creangă sus de tot, la vreo 12 metri deasupra solului. Acolo încercă să spargă coaja nucii cu ciocul, dar coaja era tare, nuca bătrână; aşa că aplica procedura strămoşească pe care o învăţase la facultatea de ciori: o lăsă să cadă 12 metri, până pe capota unei Skoda Octavia cu număr de AB de sub nuc. Nuca făcu “buf-poc” şi lăsă o urmă ca de ciocan pe capota maşinii. Cioara zbură repede jos, îşi recuperă preţioasa nucă se ridică pe creangă şi o mai lăsă să cadă o dată, cu aceleaşi urmări. Apoi încă o dată şi încă o dată. Când, într-un final, nuca se sparse, capota maşinii arăta ca şi când un copil s-ar fi jucat cu un ciocan pe ea.

După o oră, şoferul Skodei Octavia ieşi din clădire şi se sui la volan. Ajunse acasă, parcă maşina şi intră în bloc.

După câteva zile, când curăţa maşina de zăpadă, şoferul observă urmele de nucă de pe capotă. Îl cuprinse o furie oarbă: “Dracu’ să-i ia pe vecinii ăştia proşti şi manelişti din Mănăştur! Cine ştie ce pietre sau bile de rulment mi-or aruncat pe maşină că nu le convine cum parchez! Puteau măcar lăsa un bilet, frumos, cavalereşte, în parbriz, dacă i-am luat locul vreunuia! Mama mă-sii de treabă, de-abia aştept să mă mut de aici, că nu-i mai suport! Dar unde? Abia îmi ajung banii de rate! Ăştia la muncă nu mai măresc salariile, afară e criză… bag pixu’ în ea viaţă!”

După 14 luni, scârbit de vecinii lui şi de ţara asta de rahat, emigră în Canada.

28 lovituri, dă-i și tu!