Nu neaparat academician, dar ceva erudit în Poliţia Română

Un cetăţean petrecuse o seară încântătoare în compania unor prieteni, împreună cu care vizitase mai multe birturi, crâşme şi bombiţe. În aceste birturi, crâşme şi bombiţe consumase copios, în scop profund ludic – conform unei nobile tradiţii de miercuri seara – băuturi alcoolice.
profetul capra
Practic, oamenii urmaseră îndemnul profetului capră: bé! béééé!

Întrucât seara era gata, cetăţeanul se luă şi se îndreptă către casă. Şi, când mai avea vreo 2 străzi, 14 stâlpi şi 3 cucuie până la el, odată văzu în lumina nopţii cum strălucesc bretelele forforercente ale echipajului de patrulă de Poliţie, zici că erau ochii lupilor! Echipaj de patrulă care, pradă unei plictiseli atroce, îl interpelă imediat:
– BUNĂ SEARA!
– Bună seara.
– ACTELE LA CONTROL!
– Vai, dar s-a întâmplat ceva? întrebă cetăţeanul, pentru care pescuitul actelor din portofel, la ora aceea, reprezenta o provocare serioasă.
– VERIFICARE DE RUTINĂ! spuse poliţianul.

Cetăţeanul se scurmă în buzunar, de unde scoase portofelul şi, odată cu el, cearşaful de buletin românesc pe care-l şi înmână poliţianului.

Poliţianul luă buletinul în mâna sa puternică şi se uită la el cu lanterna: omul domicilia pe strada Eftimie Murgu, din apropiere. Poliţistul îl întrebă:
– Şi… unde mergeţi la ora aceasta, domnule Murgu?

11 lovituri, dă-i și tu!