Noi suntem românii, cel mai prost popor de pe planetă

Și eu sunt român. Și sunt un român furios.

Avem de toate în țara asta. DE TOATE. Munți, dealuri, șesuri, stepă, lunci, păduri, fluviu și o deltă incredibilă, o mare frumoasă.

Avem cei mai mulți lupi și urși din Europa, avem mistreți, căprioare, păsări, râși, de toate. Avem aer curat, avem patru anotimpuri, avem educație și sistem sanitar cât de cât, nu suntem chiar proștii Europei, avem etică a muncii relativ decentă, băi, avem poziționare faină, între două-trei blocuri uriașe de civilizație, avem femei frumoase și gospodine și care țin de casă, avem bărbați puternici ca bizonii, conducem mai bine ca vietnamezii, avem vinuri, avem școli de aviație, la naiba, avem niște industrie, niște bucătărie tradițională de te lingi pe degete, putem crește 99% din plantele comestibile ale lumii aproape oriunde în țară, avem și ceva cultură și poeți și cântăreți, ce mai, avem de toate!

Dar băi, frate, cu ce ne-a greșit țara asta? Ce ne-a făcut de o umplem de gunoaie în halul ăsta? De ce aruncăm tot, absolut tot, toate mizeriile pretutindeni? În ape, în parcuri, în poieni, în păduri? De ce fiecare albie de râu din România arată ca Gangele? De ce s-a umplut țara de PET-uri de bere și cutii de margarină? De ce ne sunt pline plajele de mucuri de țigări? De ce orice munte arată ca o groapă de gunoi? De ce nu ne este rușine cu ce lăsăm în natură? De ce fiecare ploaie aduce pe râuri hoarde de sticle de plastic, saltele, cârpe, hârtii, ambajaje, pungi? De ce la fiecare apartament care se renovează se golește molozul peste cea mai verde iarbă? De ce fiecare parcare de pe marginea drumului arată ca după război? Nu ne mai săturăm odată de atâta mizerie? De la animale moarte la chiloți și pempărși murdari, de la ce mâncăm, ce bem, de la jucării stricate la bucăți de mașini și haine, totul se aruncă în natură. Nu poți face o poză aproape nicăieri fără să fii nevoit să eviți din cadru cioburi, zdrențe, hârtii, jeg.

gunoaie-romania
Da, Clujul arată și așa

Este trist, jenant, revoltător. Acum ceva săptămâni eram în Elveția și mă crizam de cât de frumos și curat e totul. Un coleg zice: merg la pescuit, și dacă mi se face sete beau apă direct din râul în care pescuiesc. E curată. Nu știu nici un râu din România unde aș putea face același lucru.

Nu știu, nu vreți să facem ceva în privința asta?

Curățenia începe și cu Dragnea, Oprea, Tăriceanu; dar și cu peisajul.

Sâmbătă este Let’s do it, Romania. Și vreau să mă duc acolo cu Gropărelu’.

14 lovituri, dă-i și tu!