Muia dată către bănci – acum şi-n ediţie aniversară

Deci dragi gropărieni, e deja de notorietate faptul că relaţia mea cu băncile din viaţa mea este una vibrant sexuală, în care când eu, când ele primim din când în când o puţulică sculată acolo unde corpul se sărută cu hârtia igienică. Când spun “când eu, când ele” – a se înţelege că mai mult eu. Adică, de fapt, numai eu.

Dar eu sunt încă optimist.

Da. Sunt optimist pentru că ştiu că Doamne-Doamne le pedepseşte pe băncile rele, şi le trimite în iadul băncilor rele; şi înainte de asta, le mai trimite şi ordonanţe de urgenţă pe cap, trăiască guvernul Boc, care din greşeală mai face şi fapte bune (îmi cer cu 25% mai multă iertare bugetarilor din Romunica pentru că am zis asta).

Zic asta deoarece banca mea cea idioată mi-a remis azi un comunicat de presă. Care începe foarte frumos:

Buna ziua stimate domnule Groparu,
Si buna va fi, pentru ca avem vesti bune: contractele de credit se vor modifica in favoarea dumneavoastra”.

Amu am dat copy-paste, şi iară mă bufneşte râsul, de-am împroşcat ecranul cu mâncare (io pap la ceasul la care scriu postarea asta). DECI TOATE MODIFICĂRILE ADUSE PÂNĂ ACUM CONTRACTULUI DINTRE MINE ŞI PORTOCALIII OLANDEJI DE VOI AU FOST, DE FAPT, ÎN FAVOAREA VOASTRĂ. Aşa-i, dragii mei?

PS: mergeam odată cu şăful să îşi ia un împrumut de ceva zeci de mii de euro pentru un teren pe malul unui lac. Şeful mare! Ăla mare-mare. Şi zice, după ce o râs copios de bancherii din Romunica, ce cretinei pot fi ei: it’s easy for a foreign bank to do business in Romania. It’s very easy! It’s very-very easy. Cum aşe, întreb eu, cu privirea mea tâmpă – privirea care mă prinde cel mai bine. It’s very easy! All they have to do is provide real fucking banking services.

8 lovituri, dă-i și tu!