Motive pentru care oltenii place la mine

1. Pentru că tata e oltean verde.

2. Pentru că atunci când se ceartă între ei, se nasc aşa nişte dihonii, că mafia siciliană e un fel de joc de dame jucat de pensionari. Ba, îşi fac şi vrăji, ca proştii.

3. Pentru că vorbesc mult, şi când te iau la ocazie te lasă din maşină îndoctrinat cu părerile lor, şi votezi PSD sau PRM.

4. Pentru că atunci când am plecat în weekend la Sibiu, am dat de un accident lângă Alba. Şi se circula numai pe contrasens, şi noi stăteam ca proştii-n coloană, că Poliţia nu ajunsese încă. Şi un oltean s-a apropiat de mine:

– Şefu-şefu, n-ai cumva o vestă reflectorizantă?
– Da’ di ce? întreb.
– Păi să mă duc să opresc circulaţia pe celălalt sens, să putem şi noi trece!
– Am, zic, cum nu.

Scot vesta, i-o dau la om.

Omu’ preia vesta, şi-o îmbracă, şi cu cel mai oficial aer cu putinţă păşeşte pe contrasensul carosabil – ca ducele de Wellington pe cadavrele oastei lui Napoleon. Marţial, în puterea nopţii, opreşte maşinile ca un ofiţer nazist, şi ne face semn viguros cu mânuţa să trecem. Când ajung în dreptul lui, se dezbracă fulgerător de vestă, mi-o dă prin geamul maşinii, şi urcă din mers în maşina lor care era chiar după noi, de am rămas mut în vorbire de asemenea Taekwondo oltenesc! Păi cu ardelenii mei fără spirit de antrepriză şi acum aş fi fost în coloană.

5. Pentru oltence.

42 lovituri, dă-i și tu!