Mâncare de supraviețuire

Pentru că după alegerile astea nu se știe ce vine.

Pentru că, poate, un milion de ruși traversează Tisa din greșeală și stau aici 20 de ani.

Sau poate ești blocat în casă, cu 100 de soacre Zombie care-ți dau târcoale, dornice să-ți guste jugulara, băi, că tu sau unul ca tine i-a luat fata și uite ce i-ai făcut! (Soacrele fac asta în două ipostaze: 1. când sunt Zombie; și 2. când nu sunt Zombie).

Sau vine ditamai furtuna de zăpadă, că România este atacată cu arma meteorologică, asta se știe deja.

Sau pur și simplu se nimerește să vii acasă târziu și să descoperi că nu ai mai nimic în frigider (mâncarea tinde să evadeze pe nesimțite din frigidere în burți de oameni, vă zic sigur). Sau să nu mai ai chef să te înghesui cu ceilalți Zombie umani în magazine mai ales în perioada asta, când toți invadează mall-urile de zici că-i Black Friday, în timp ce la tine-n cămară bate crivățul.

Sau ești burlac și singura ta carte de bucate se numește ”9999 de feluri de a fierbe un ou”.

Sau te trezești sâmbătă dimineața, după o noapte la club, cu o domnișoară ruptă de foame cu tine-n pat.

Sau, infernul infernelor, ești însurat și soția ta nu gătește! Doamne, apără și păzește, soția ta nu gătește!

Și atunci…

Conserva.

Modesta conservă.

Umila, salvatoarea de vieți, geniala conservă. O iei, o ții și, când vine Apocalipsa Zombie, o desfaci, o golești și prinzi puteri ca Popeye.

Dacă nu, ea te așteaptă, cuminte, în sertar. Dacă nu-i faci felul imediat, o iei cu tine peste un an sau doi, atunci când te hotărăști să mergi la pescuit sau cu cortul la 3 dimineața și nu vrei să te mai oprești la non-stop, că pierzi răsăritul în Vamă și se supi iubi.

Sfeclă roșie tăiată.

Sau tradiționalul ton românesc.

Porumb.

Năut.

Sosuri.

Gemuri.

Suc de roșii.

Sau mâncarea aia de-i zice HoReCa.

Astea-ți salvează viața oricând. Sau, și mai important, le folosești la făcut mâncare pe care-o pui pe Instagram cu hashtaguri îndrăznețe, gen #instafood și #foodporn.

Și iei Like-uri. Și apoi îți curge dopamina aia delicioasă prin vene.

De la Like-uri.

Home Garden, brandul românesc cu cel mai mare portofoliu de produse de pe piața conservelor de legume, fructe și pește, și-a făcut rebranding. Primul rebranding după 12 ani. Care acum arată altfel. Adică așa:

g

De ce abia după 12 ani și-au făcut rebranding? Păi, îs ardeleni de la Cluj, no, ce să le și faci, și s-or tot chinuit mai întâi să facă slană și pălincă la conservă, cercetările continuă.

Brand ambassador este Marius Mureșan, zis și ”Bucătarul Oficial Home Garden”. Care gătește cu produse Home Garden. Rețete găsiți și la ei pe site.

f

Nu uitați de Instagram dacă gătiți. Musai.

 

8 lovituri, dă-i și tu!