Mâna lui Dumnezeu e deasupra noastră. Și ne ține o răcoareee…

– …și uite așa, Dora zice că tata și eu suntem bolnavi și ni se-ntâmplă necazuri din cauză că nu mergem la biserică împreună.
– Ce?
– Păi da! Că eu mă tot duc de fiecare dată când am ocazia; dar tata nu vrea la biserică, nu vrea nicicum.

Ai mei sunt trecuți de a doua tinerețe; și iau la bumbi și la pastile cu roaba, bagă-n ei ca apucații: pentru inimă, pentru ficat, pentru sânge, pentru degetul mare de la picior și pentru unghia degetului mare de la picior.

Și adevărul ăsta e, mai degrabă va trece cămila prin urechile acului și bogătașul porțile raiului unde tocmai a intrat Hugh Heffner decât va trece tata ușa sfintei biserici. Nu suportă popii, nu-l suportă pe patriarh, nu e de acord cu Catedrala Mântuirii Neamului, să n-audă de agheasmă și paraclise. Pentru cititorii mai tineri, cu alte cuvinte, a dat report și block paginii Creștinism din Facebook-ul vieții.
– Tu mamă, io nu cred că Dumnezeu vă pedepsește că nu mergeți la slujbă. Nu cred. Eu zic că Dumnezeu are altă treabă decât să-i judece pe doi pensionari din Sibiu care vara stau la țară și cresc dovlecei și țelină în grădină din cauză că el se uită la Viața Satului duminica în loc să meargă să asculte un popă fonfănit cum rage la microfon.
– Da, dar nu pot să nu mă gândesc… uite, ni se tot strică mașina; mergem de câteva ori pe lună la doctori, să ne vadă, și lăsăm o tonă de bani; ni se tot strică mereu câte ceva prin casă, trebuie să tot muncim; și atunci cum să nu-mi treacă prin cap că poate Dora are dreptate?
– Da’ tu mamă, e ilogic ce zice tanti Dora, cum să aibă dreptate, zi și tu!
– Păi ea e credincioasă și nu lipsește de la biserică; și îi merge bine și e sănătoasă, și ea crede că din cauza asta îi merge bine.
– Dar tu mamă… dar dacă lui tanti Dora îi merge așa de bine, că e credincioasă, și o ajută Cel-de-Sus în tot ceea ce face… atunci spune-mi și mie cum Dumnezo de e văduvă?


Azilul bătrânilor și al sărmanilor din Făgăraș

5 lovituri, dă-i și tu!