Mama şi Internetul, sor-mea şi avioanele

– Alo!
– Servus, zice mama, de gheaţă.
– Ce faceţi?
– Mă Gropare! zice mama, cu vocea pe care o avea când mă chema să dau socoteală fincă stropisem fetele cu apă şi îi mâncasem senvişul colegei mele Babeş Mihaela.

Io îs băietul mamei, că n-am avut de ales, că nu m-o întrebat nimeni la naştere, de fapt, ce-mi doresc eu.

– Mă, Gropare, care-i faza cu internetul ăsta?
– Păi… îi o reţea uriaşă, cu multiplexoare şi servere şi http-uri şi www-uri, porturi, modemuri, protocoale, IP-uri. Ştii? Da’ de ce mă întrebi, mamă?
– Păi ştii că soru-ta vrea să vie în ţară.
– Da, ştiu, că mi-o zis.
– No… păi te-o rugat să-i cauţi bilete de avion din Germania în România!!! Şi tu? Ce ai făcut? Că nu i-ai căutat! Ce mai stai? Ajut-o, că ea nu se ştie, şi ţi-o zis s-o ajuţi!

Sor-mea vrea tot timpul să vie în ţară.

– Păi, tu mamă! Io-i caut… da’ sorella nu ştie încă cum vrea să vină, din ce oraş, în ce perioadă, cu ce bagaje, cu cine – vine cu cumnatu-meu? cu amândoi pruncii? vine fără nimeni?, nu ştie cât stă…
– Nu contează astea! Astea îs detalii. Tu fă bine şi caută-i bilete de avion ieftine, că pe Internet se găsesc! Şi nu-mi zi mie că nu se găsesc, că io ştiu că se găsesc. Că te rog eu, şi te-o rugat şi ea, dar se pare că nu-ţi pasă de nimeni, că aşa eşti tu, că niciodată nu ţi-o păsat de nimeni decât de tine, că mă şi întreb cu cine sameni, că numai tată-tău mai e aşa; şi parcă numai năravurile lui le-ai luat, că nimic din ce e bine din mine nu ai luat! Când te-nsori? Când îţi găseşti şi tu o fată cumsecade? Ţi-ai plătit ratele luna asta? Ai pus ceva bani deoparte la CEC? Ai mers cu Dacia la service? Mănânci bine? Mai pierzi nopţile?

Stă un pic, că toate astea mi le-o zis într-un singur suflu; trage aer, şi marchează:

– Nimic nu faci bine!!!

43 lovituri, dă-i și tu!