Mâini finuțe, de soție și de zidar

Ca să mă răsplătească pentru săptămâna trecută petrecută peste mări și țări cu neamurile mele, nievasta m-o răsplătit cu o surpriză binemeritată: ni i-o adus acasă atât pe cumnatul din Italia, cât și – firește – pe mămica soacră.

Să stea cu noi tot o săptămână.

Și să fim chit.

Mai puțin în weekend, când mergem de-a dreptul la ei acasă.


Iar aceasta este poziția mea când soacra este la noi

În fine: cum era de așteptat, când am venit azi acasă de la serviciu, deja Gropărelu’ făcuse toată ziua armată cu cumnatu’ și soacra, care erau pur și simplu epuizați după o zi întreagă de alergat după el; ca după un marș forțat de 48 de ore prin deșert; și stăteau și gâfâiau pe canapea și se uitau la tavan, că-și pierduseră rostul în viață și cheful de a mai trăi; și erau pradă unor gânduri deloc optimiste; numai fiu-meu era trufaș ca un dorobanț și nu mai răzbea să sară de pe masă pe canapea și de acolo-n capul lor, să le arate cine-i șeful casei.

După încă o tură de țopăit cu noi, o sosit și momentul de mers la culcare, adică ultima serie de ghidușii pe ziua de azi – învelit în plapumă și jucat de-a camuflajul.

Venit nu știu ce să ne zică în dormitorul nostru, cumnatul îl vede pe Gropărel adunat ghemotoc sub așternuturi.

Și nu rezistă tentației și-ncepe să-l gâdile. Nu, nu #rezistă.

Gropărelu’ începe, printre chicoteli:
– Da’ cine mă gâdilă?
Cumnatul – nimic, tace mâlc.
– Oare tati mă gâdilă?
Tati, aflat la 5 metri distanță, îi răspunde că nu.
– Oare să fie Buni?
Buni horcăia de oboseală în sufragerie-room și îi răspunde, cu ultimele puteri, că i-ar prinde bine o transfuzie cu glucoză și două Red Bull.
– Ia să-ți văd mâinile! zice Gropărelu’. Că dacă-ți văd mâinile, imediat îmi dau seama cine mă gâdilă!

Cumnatul nu rezistă și-și bagă mâinile sub plapumă.

Amu, cumnatu’… deci cumnatu’ lucrează în construcții în Italia de vreo 13 ani. Are niște carabe de mâini cât paletele de tenis ale Simonicăi Halep, poate pune urși grizzly la skandenberg, dacă vrea. Poate sparge bolțarul între degete și îndoaie stejarii între arătător și degetul mare, uneori, de plictiseală.

Gropărelu’ le pipăie, se uită la ele și zbiară de sub plapumă, încântat:
– AAAA, E MAMIIIII!!!!!

Și voi când citeați că mi-e frică de nevastă-mea ziceați că mint pentru trafic.

9 lovituri, dă-i și tu!