La spovedanie

Dictionar:
– enoriasa = femeie cu curu’ imens, urata, poarta chiloti rusesti, cu batic pe cap, se asorteaza cu fusta groasa, de lana; nu stie cum sa dea din coditza mai abitir pe langa popa, care o trateaza cu indulgentza, si pe langa cantor, care e gelos pe ea si o repede cu vorba; enoriasele sunt de doua tipuri: respingatoare si din cale-afara de respingatoare; sunt femei zbarcite la fatza, cu mustati negre pe ele; fusta aia groasa, de lana, a lor, este in carouri; si atat. A, ar mai fi ca niciodata nu se roaga de mantuire, ci de sanatate!

La spovedanie, tre’ sa pari evlavios si spashit; mie imi pare rau de multe pacate savarsite, numa’ de fornicari nu, Doamne, iarta-ma! Stiu ca vorbele astea ma vor costa mult intr-o buna zi de giudeţ, finca Doamne-Doamne sigur imi citeste bogu’, da’ fara sa-i zica si la Sf. Duh, ca sa nu-l supere.

Asa. Despre ce era vorba? A, despre spovedit.

Popii ajung tarziu la spovedanie, numa pe la 7 fara 20 dimineatza (io eram acolo de la 6 si un pic, ca am visat ca m-am certat cu taica-meu, care e cel mai bland personaj din familia mea, si care vis asa tare m-o trezit din somn definitiv, ca n-am mai putut sa ma adorm, ca mi-am si cantat, si tot degeaba).

Si io, cand m-am dus la spovedit, m-am dus la popa al mai cu cearcane si cu privire de alcolic, ca am zis ca asta ma intelege, ca mi-i frate, asa, in eter. Si i le-am zis! Tot ce face un om pe lumea asta, fornicare, invidie, fornicare, clevetire, flatulatii, ura, fornicare, votat cu Basescu, locuit in Manastur, injurat, scuipat pe strada, certat cu bancile, fornicari am zis? am zis, asa, si pacatuit, in gandul meu cu toate studentele si unele eleve pe care le-am vazut pe strada, prin malluri, pe Hi5, pe flori, buza ori morminte. Era sa gafez ca m-o intrebat ca de ce nu-s maritat, si era sa-i zic “ce-z, prost???”

Da’ m-o iertat si o zis ca sa nu mai fac, si io am zis ca da, mah, bine! Am sa incerc, da’ nu promit nimic, OK? Oricum va promit voo ca daca mor inaintea voastra o sa depun o motiune simpla impotriva ideii de pacat, ca mie nu mi se pare corect ca beutura, tigarile si femeile sa fie considerate pacat!

Si la final, amu, Pofta mare s-avetz, si Paste fericit, si spor la calarit pe cele drage (pt masculi) si/sau supt cei dragi (pt voi, dragelor chinezoaice sau negrese!)

18 lovituri, dă-i și tu!