La ski in Austria cu fraţii din Republicuţă

Thursday, 26 May 2011, 9:02 | Categoria : Vagabond european
Taguri : ,

(între noi fie vorba, azi zbor către Bucureşti şi de acolo în Amsterdam la invitaţia revistei Biz; care a scos împreună cu agenţia Digital Star prima aplicaţie Augmented Reality de pe coperta unei reviste de business ; şi voi pleca în capitala Olandei în cadrul programului de deportare colectivă High Impact Friends împreună cu Visurât, Vlad Petreanu, Cristian Manafu, Victor Kapra, Chinezu, Andrei Crivat, Alexandru Negrea, Cristian Șutu, Dragoș Stanca și încă câţiva; deci numa’ zic!)

Deci ski în Austria, da? Deci ne-am înţeles?

La ski în Austria astă iarnă era plin de oameni şi de români şi de basarabeni, care mai de care mai skior. Unii dintre ei chiar au reuşit să skieze fără să dea un cap în gură bieţilor copaci austrieci, vai de ei, că până şi Oana Zăvoranu o zis că ski-ul este un sport de ‘telectoali, nu pentru orice lătrător în microfon – gen Huidu. Şi eu o cred pe Oana Zăvăoranu, că ea este adevărata exponentă a generaţiei sale, şi mai este şi influencer la OTV, şi amu divorţează de Pepe ăla numai-iubirea-doar-iubirea.

Printre oamenii şi românii de pe pârtie se aflau şi nişte moldoveni. De peste pârâu.

Şi un coleg şi totodată prekin asculta lecţiile de ski pe care le administra un moldovean de-al nostru gajicii din dotare. Care şi ea era din Republicuţă.

Şi ce-i aud urechile? Deci în ce limbă administrează moldovenii lecţiile de ski gajicilor din dotare?

– Şâ, după ce ai să îngrămădeşti destui kilometri, ai să ştii să faci pluguşoru‘!

25 de lovituri pentru “La ski in Austria cu fraţii din Republicuţă”

 1. 1Thor

  Uh, un pic pe langa cu geografia.. Amsterdam-ul o fi mare, placut la miros si cu multe ape curgatoare pe canale, da’ capitala Olandei cu siguranta nu e, altfel Haga se facea mica-mica ca nu are ce sa ofere si se ascundea sub o scrumiera d’aia de scrumezi niste scrum in ea cand ierbii i se ia de viata asta. :mrgreen: Mi-e cam dor de Amsterdam, dar asta e.. Enjoy!

 2. 2Groparu

  @ Thor: Pun pariu ca esti unul din aia care inca sustin ca capitala Romaniei este Bucurestiul, nu Budapesta… recunoaste!

 3. 3Belle d”Imagination

  Recunosc şi eu!

 4. 4Tudor

  Exista si prin ministerul agriculturii de la noi bugetari care sustin ca Budapesta e capitala Romaniei.

  Distractie placuta 🙂

 5. 5Dan Ciulea

  @groparu nu cumva ai gresit, si ai vrut sa spui ca virgula capitala Ungariei e Cluju’ .. sau a Romaniei… no’ ca m’am incurcat

 6. 6nonick

  Am primit niste bere Балтика adusa de la Chisinau, si scria pe ea ca e ambalata in “Cut. tinichea” 🙂

 7. 7Vlad

  @Thor “country capital Amsterdam; seat of government, The Hague;”am citat de pe wikipedia ca sa dau alta sursa decat persoana mea.

  Doua capitale. Una administrativa si una “legislativa” am putea spune.

 8. 8Daniel

  Si ajungand la fondul problemei dupa ce s-a dezbatut chestiunea capitalei Olandei si a Romaniei (in orice coffee shop din Amsterdam, dupa o sesiune de relaxare, toata lumea poate fi de acord ca Romania are capitala la Budapesta, oricum nu o sa conteze. Recomand Bulldog, au “atmosfera”ok.) moldoveanul nostru si-a exprimat ideea foarte frumos. Pana la urma kilometrii aia ori se aduna ori se ingramadesc, tot aia fac si daca cristiana se numeste plugusorul la ei (desi habar nu am daca la asta se refera) cu atat mai bine. The more the merrier.
  Enjoy the Amsterdam. Si daca va saturati de oras, aveti sus pe hotel Skybar, nu e cine stie ce, dar merge inainte de a va trezi dimineata de-un cocktail.

 9. 9RBoy

  Poza spune tot. Și în Basarabia și în România e loc pentru handicapați.

 10. 10mimiblonda

  Acu vreo doi ani am cautat in targ, la rusi, ceva solutie antimolii. M-am invartit tot targul,…nimic! La final am constatat ca era sub nasul meu, cu bilet mare scris de vanzator: “dizodorizant pentru gonjii”.

 11. 11ion ion-romanul care nu face politica

  Explicit indicator…. 🙄

 12. 12Mortyse

  Mi-a revenit voia buna 🙂 Thor, asa e! Amsterdam e si el capitala. Lasa ca Africa de Sud e si mai si: are 3 capitale. Pe de alta parte, daca e sa iei in cate feluri au botezat olandezii Haga, poti sa zici ca Olanda are vro’ 4 : Haga – Ten(Den) Haag, De Hague, S’Gravenhage. Si Sibiul e capitala Romaniei! 😛

 13. 13Mortyse

  Gropare, vezi cand faci cunostinta cu niscaiva hholandeji din astia, sa nu le zici intr-una “HHezoomthheit!” Nu stranuta, asa vorbesc ei. Tat g-ul il pronunta ca pe un H care le-o ramas in gat si s-o proptit bine acolo, de ai tendinta ori sa le zici ” Sa hii sanatos” ori sa le aplici o manevra Heimlich sa le scoti H-ul din gat. Ia acu’ incercati sa ziceti S’gravenhage ! 😈

 14. 14vali

  sunt primul care scrie cu pipi pe zid la postul asta 😈

 15. 15vali

  de fapt doar m-am ratoit 🙁

 16. 16omu' muncii

  eeezaact, si Sibiul e capitala…. al lui 😉
  @gropare, zici ca erau si uamini pe acolo pe langa romani si moldovenii republicani?astai-i ezact ca bancul “ma ghio, cine e pe la magazan?apai doi oameni si trei femei!

 17. 17Obi Two Kenobi

  Ma inscriu eu la pronuntat S’hrafanhaha, ca parca am nasu un pic infundat.
  He he …. si ce mai ‘palituri di osindi’ mai vedeai la fotbalul moldoviniesc!

 18. 18danezul

  @Daniel spui numa’ prostii: plugusorul e un plug mai mic, asa ca pt fete. Cristiana e una singura si unisex 😛

 19. 19eu

  Asa graiesc dansii… Daca va spun ca frigul la ei se numeste frigusor si spicul spicusor…

 20. 20Canadian Stories - DxN

  Comment editat de Groparu: Nu stiu ce te face sa crezi ca la mine pe blog se poate injura si blastama in voie. Deci chiar nu stiu asta, Canadian Stories!
  Daca ai ceva de suduit, fa-o pe blogul tau.

 21. 21Mortyse

  ObiTwo, aproape ok. Nu trebuia sa simti H-urile alea in nas, ci in gat si in diafragma, eventual ca si cum te-ai chinui sa aduni o flegma monstruoasa ca aceea pe care i-o doreste Povesti Canadiene Cosmarului de serviciu. Gropare, blogul tau devine blog de hateri.

 22. 22Ardei

  High Impact Friends, un nume sugestiv pt un eveniment organizat in Amsterdam…nu cumva au gresit ordinea cuvintelor?

  Impact High Friends

 23. 23Canadian Stories - DxN

  frate, dar cine a injurat pe blogul tau, in afara de tine? imi arati si mie unde am injurat eu? tipic romanesc…nu ai cu cine, m-am lamurit. cand injuri tu e bine, dar daca cineva spune ceva ce nu iti convine, gata, cica a injurat. mersi de logica.

 24. 24eu

  Cuvintele romanesti sunt augmentative in graiul moldovinesc. 😳

 25. 25Canadian Stories - DxN

  revin cu scuze daca am deranjat. nu vreu sa implic un domn ca tine intr-o chestie pe care nu ai cum sa o cunosti. scuzele mele. semnat: un cititor fidel.

Scrie cu pipi pe zid

NOU! Acuma poți scrie cu fețe galbene!Parteneri (da' nu de pat!)