La Primaria Clujului sunt – surpriza! – multi ardeleni

Am carnet de șofer din – stati putin sa vad dacă-l mai am; a, da, l-am găsit, tocmai îl ronțăia Gropărelu’ – anul 2008.

Groparu nu e un maniac al șoselelor, pentru că e greu să fii așa ceva cu Opel Corsa cu motor de 1l; plus că-i și ardelean, și n-are încredere în reflexele sale. Dar din 2008, după 4 ani de navetă și drumuri până la Oaș și Sibiu și navetă Florești-Cluj și itinerarii prin patrie, că bloggerul nu prea stă weekend-urile acasă, a adunat fix 2 amenzi de viteză:
– una acum vreo 3 ani, când la Săliștea Sibiului (3 benzinării pe DN, nimic mai mult) m-or prins cu 70 la oră; viața e dură, știu;
– una acum vreo 2 ani, când m-au acățat cu radarul mobil prin Seini, Maramu’, tot cu vreo 70: tocmai îmi lăsasem pruncul acasă la socri peste vară și navigam repede-repede să nu ne ia dorul și să ne întoarcem după el, într-o după-amiază leneșă de vară.

IMG_5428
De altele mai serioase m-o ferit Dumnezeu, insh’Allah

De fiecare dată, Groparu a plătit cinstit, nu a făcut garagațe, nu s-a tras pe fesieri.

Și… amu o lună, mere nievasta să plătească ceva impozit în numele meu, și doamna ghișeiță sare:
– Ni aci! Da’ aveți o amendă de circulație neplătită!
– Ha? Cum?
– 16 ianuarie 2012, zice.

Deci aia din Săliște. Prima.

Merem acasă, ne punem pe forat… găsim prin documentele familiei gaze de șist, mandibulă de Homo Sapiens Diluvialis, copie după copia doctoratului lu’ Ponta… numa’ chitanța n-am găsit-o, deși știam exact că am dat banii către guvern. Ca să fie lucrurile oable, oficiul poștal la care plătisem s-a desființat (ăla de pe 21 Decembrie, că pe-acolo aveam sediul cooperativei), deci n-aveam cum să le pun pe tănțici să-mi caute.

Mno, tunete și fulgere… până s-o pornit ardeleanu’ să plătească gaura din buget, i s-o pus poprire pe conturi, și pa! Am scos vreo 300 de lei din jeb, asta e, dacă ești împrăștiat, Gropare, suferă!

Au trecut 4 săptămâni. Și după patru săptămâni, ce crezi că primește Groparu în poștă? O somație de poprire de conturi pe suma de 300 de lei!

Mno; și amu vă întreb pe voi, să mă grăbesc să le mai plătesc o dată amu, repede-repede, în februarie 2016, sau să o las așa, până mai pe la toamnă?

9 lovituri, dă-i și tu!