Jurnal de tătic singur, ziua 1

– Tati, m-ai trimis azi-dimineață la școală fără ochelari; ai uitat să verifici dacă mi-am luat sticla de apă când am venit acasă, și mi-o rămas la școală; doamna învățătoare o zis că să scrii ceva în carnețel, și nu mai știu ce, că am uitat, și tu nu ești pe grupul de WhatsApp al părinților, că ai zis că nu-ți trebuie ție prostiile astea, așa că nu ai pe cine să-ntrebi, deci mâine mă voi duce cu cerința nerezolvată ȘI VA FI NUMAI VINA TA!!!! Plus că am mers azi la sport cu bluza aia pe care ți-am zis să nu mi-o dai, că e prea groasă și transpir și apoi mă îmbolnăvesc! Să vezi tu numa’ ce-ți face mama când se-ntoarce.
– Copile! Dacă-i spui lu’ mamă-ta de astea, te omor cu mâinile mele, io te-am făcut, io te-omor.

Se uită la mine și-mi zice trei silabe:
– Nu-te-lla.
Eu:
– Nutella? LA ORA ASTA???
El:
– Și după Nutella mai vreau și ceva dulce și apoi ceva delicios.
Eu:
– Bine, dar dupa aia te speli pe dinți 5 minute, pe ceas.
El:
– Bine. Dar dupa aia beau un suc cu zahăr.
Eu, în gând:
– Muiere, hai odată acasă, FML.
El:
– Ai zis ceva?
Eu:
– Nutella o vrei pe biscuiți din ăia îndulciți, nu?

Postare scrisă în timp ce el se joacă la tabletă, deși n-are voie în timpul săptămânii, dar nu îndrăznesc să-l întrerup, că știți ce urât face?

Urmează ziua de marți – asta dacă nu se transformă Gropărelu’ peste noapte într-un zombie diabetic și-mi toarnă ciocolată fierbinte-n urechi și-mi devorează creierul în timp ce fredonează melodia de la reclama la ou Kinder cu surprize.


De-aia am și ascuns bine cuțitele de la Mega Image, că nu se știe

12 lovituri, dă-i și tu!