Io si cand visez fac gafe – pe bune

Visu’ asta l-am visat azi noapte. Si e ciudat, finca am râs în somn de visu’ meu.

Am visat ca ma aflam in Afganistan, şi eram cu tot felu de militari, si eram in mijlocu’ lor, imbracat in uniforma de culoarea operatiunii Furtuna in deşert. Si discutam cu ei, si ei stateau in juru meu, si nush ce bancuri le ziceam, si ei se amuzau, si io eram tartor printre ei. Si eram, in visu meu, americani, nemti, franceji, si etiopieni, sau nush ce alt neam mai e p-acolo. Si români, of cors. Şi io vorbeam cu toţii in limbile lor, fincă eram foarte dotat în visu meu, ştiam o sumedenie de limbi.

Şi la un moment dat, se aude Atteeeeentiooon! şi toată gaşca ia poziţie de drepţi: venea ceva general, ghinărar d-ăla NATO. Şi toţi stau drepţi, numa io scuip într-o parte plictisit şi îmi aprind o ţigare (ioooi, ce bună era ea în visul meu!)

Şi ghinăralu’ se oftica ca nu il salut, si imi striga in germana:

Ce inseamna asta? (nush cum o sunat in germana fraza asta, da’ am priceput-o instant)
Ich weiss nicht… zic io, si ma pregatesc sa ii zic, in visu meu, in care io eram ce vroam sa fiu, ca Ich bin neu! Adica Io sunt nou acilea, pe la voi! Si eram foarte mandru ca io stiam toate limbile care se vorbeau acolo. Da’ in visu meu nu mi-o iesit cuvintele cum trebe (io is oţâră bâlbâit fincă vorbesc prea repede finca gândesc mult prea repede pentru un muritor).

Asa ca în loc să îi zic Ich bin neu!, i-am zis ICH BIN NEUN! ADICA IO SUNT CIFRA NOUĂ!!! Si toti or izbucnit in râs că ce prost pot sa fiu io, că mă dau mare cu limbi pe care nu le ştiu, şi ghinăraru o râs cu tot cu burta lui că ce soldaţi proşti au românii, şi că se miră că încă nu am trădat NATO ca să întoarcem armele de partea talibanilor, şi m-am simţit umilit în onoarea mea de român, şi m-am trezit indignat.

Era vineri dimineaţa.

20 lovituri, dă-i și tu!