Hands want to break free

În viaţa mea, de fiecare dată când am făcut două lucruri deodată, unul dintre ele sigur s-a dus pe apa sâmbetei (de regulă, cel mai important dintre cele două). Orice am face, noi masculii nu suntem multi-tasking ca femeile; aşa cum spunea cineva, reprezentantele sexului guraliv sunt perfect adaptate să mestece în supă, să vorbească la telefon cu mama şi să scrie reţeta pe care aceasta le-o dictează, să-l legene pe ăsta micu şi să mai şi tragă, în timpul ăsta, cu ochiul la TV, la canalul ăla roz – toate într-o singură bucătărie.

Ceea ce mi se pare admirabil. Ia încercaţi să supuneţi un mascul unei experienţe asemănătoare: puneţi-i o tigaie într-o mână, aluatul de clătite în faţă, un telefon în cealaltă – la capătul căruia un socru să-i spună proporţia de diluant care trebuie băgată în vopseaua de lemn, pentru dulapul de păpuci din hol – şi un documentar cu elicoptere de luptă pe TV. Dacă mai adăugaţi la ofertă şi un copilaş care îl trage de cracii pantalonilor pentru că i s-a umezit scutecul, pregătiţi-vă de o porţie zdravănă de râs (deşi eu nu mai râd de mult când păţesc din astea).

No. Gândiţi-vă ce mult mă bucur, eu cel anti-multi-tasking, atunci când sună telefonul şi eu sunt la volan! Băi, parcă tot cerul îmi cade în cap de patru ori, apoi se mai urcă o dată şi se mai prăvăleşte a cincea oară. Şi apoi şi a şasea, că e la ofertă specială. Plus că dacă răspund vorbesc cu jumătate de concentrare, ca după metamfetamine; iar dacă zbier la volan “sunt în trafic, te sun eu înapoi!”, de un miliard de ori am uitat să întorc apelul.

Partea cea mai cea mai faină este că, de când am handsfree-ul cu bluetooth de care vă ziceam (pe care-l alint, creativ, “molarul bleu”), lucrurile s-au schimbat în bine. Deşi am râs de m-am prăpădit de un miliard de corporatiştii care nu se pot lepăda de handsfree nici când halesc prânzul la împinge tava, am fost silit, într-un final, să-i aprob utilitatea. Nu la condus tava, ci la învârtit volanul prin trafic. E un dispozitiv esenţial, după ce îl foloseşti o vreme nu îţi mai vine să te reobişnuieşti fără. Aşa că subscriu campaniei „Ţine-ţi viaţa în propriile mâini”, care doreşte să convingă cât mai mulţi români să folosească un kit “handsfree” în trafic. Mai multe detalii puteţi găsi în Grupul Şoferilor cu Handsfree, susţinut de Plantronics, care până pe 30 iulie 2011 vă oferă discounturi de până la 20% pentru o gamă de trei dintre cele mai performante modele de kituri  hands-free care se regăsesc în magazinele Germanos: Plantronics Explorer 210 are un preţ de 69 de lei, Plantronics Explorer 240 costă 85 de lei, iar Plantronics Explorer 395 este 115 lei (TVA inclus).

21 lovituri, dă-i și tu!