Ghid de supravietuire in hala de lactate din Sibiu

Tragi adânc aer în piept și încerci să-ți calmezi pulsul, care turuie ca o mitralieră: ești în fața halei de lactate de la piața Cibin din Sibiu, locul în care cel mai versat vânzător din bazarul turcesc își face harakiri la numai 40 de secunde după ce a încercat să negocieze cu precupețele prețul la brânză.

Hala este împărțită demografic: vânzătoarele din Sadu s-au pus strategic la intrare, unde formează o barieră impenetrabilă. Dacă sunt ocupate cu mușterii, mai ai o șansă să ajungi teafăr dincolo de ele, la standurile ciobănițelor din satul Nou. Dincolo de ele nu știe nimeni cine vinde brânză: Orfeu și Hercule au revenit din Infern, dar dacă ar fi intrat în hala de lactate a piaței Cibin din Sibiu nu ar mai fi auzit nimeni despre ei.

Nimic nu le poate stăvili pe băcițe: dacă te ascunzi în hală, moartea nu va cuteza niciodată să te caute. Cele care nu mânuiesc bine brișca au niște cange lungi folosite de balenenierele norvegiene cu care crucifică orice cutezător care îndrăznește să negocieze prețul la brânză sau, mai rău, refuză să cumpere de la ele. Când prind câte un rătăcit pierdut, scot un țipăt de luptă de walkirie și îl împietresc, pur și simplu, cu privirea lor de meduză, apoi îl sparg în bucățele și se hrănesc cu sufletul lui. Dumnezeu însuși nu are nici o legătură cu construcția halei de lactate, pentru că Dumnezeu însuși nu umblă în iad.

Așadar, ajuns în hala de lactate de la piața Cibin din Sibiu, Groparu a cumpărat brânză veche de la prima tanti care avea icoana cu Arsenie Boca lipită de faianță. Nu cutez să vă spun dacă a fost bună sau rea, pentru că femeile astea imediat știu când ai vorbit de ele, și mă tem pentru integritatea mea și a familiei mele.

10 lovituri, dă-i și tu!