Gata cu postul, s-a dat dezlegare la proteină

Personal, am o deosebită admirație pentru cei care reușesc să nu mănânce carne; dar nu am voință ca să am voința lor. De ce? Păi, m-am hotărât deja că niciodată nu voi fi vegan, și zic asta din cunoștință de cauză: tocmai am trecut prin șapte săptămâni de cartofi și paste pe blat de pizza cu lapte de soia, delicios, mulțumesc, un an iau pauză de la mâncat ierbivor și-mi văd de alte țeluri mărețe, unele care să nu-mi provoace o foame perpetuă.

A nu se-nțelege că, după 7 săptămâni de Postul Paștelui, trec la o dietă tipic ardelenească, cu perfuzii de untură, exudate cu slănină și pus telefonul să sune noaptea pentru porția de cârnăciori de bere de la 3 dimineața; dar ideea este că viața are, totuși, gust dacă încerci să-ți armonizezi nițel ce pui în farfurie. Asta în ideea în care invazia asta de ridichi, ceapă și usturoi verde și frunze de leuștean merge incredibil cu recolta de telemea proaspătă și caș și urdă, care merg incredibil de bine cu nițică afumătură și/sau cărniță din aia bună! Cum este, de exemplu, această cină cu leurdă cu pătrunjel mărunțit în sos de muștar, ulei de măsline, oțet balsamic și iaurt, pus peste pită prăjită; și-n rest – usturoi, ceapă verde, ridichi, slană și șold afumat, cu urdă și telemea dulce de la ciobăniță (tura asta am renunțat la păhărelul ”digestiv” de pălincă).

Practic, mâncarea, departe de a fi panaceu, ajută totuși mult să-ți vezi strănepoții în costume de socri mari și socri mici!

Și amu, dacă tot veni vorba de mâncat sănătos și echilibrat, am un concurs pentru voi: Cris-Tim-ssssaaaaalam-sssssăsssesc va lansa, în curând, o gamă nouă de produse, fără echivalent pe piața românească, așa cum vă anunță prietena mea cea mai bună Teo Trandafir, a cărui nume mă duce cu gândul la cel mai delicios cârnăcior mâncat de mine vreodată, acum o mie de ani, la bunica mea din Oltenia!

Ce să fie, ce să fie… vă invit să ghiciți ce anume lansează și să-mi scrieți în comentarii până pe 16 mai, pentru că cea mai creativă idee primește din partea mea și a Cris-Tim-ssssaaaaalam-sssssăsssesc un cos de bunătăți! Ca de obicei, voi fi foarte subiectiv, deci fiți creativi și eu vă dau câtă proteină încape într-un coș (dacă scrieți din străinătate, încercați să oferiți adresa cuiva din România care-l poate primi). Și, dacă ne cunoaștem personal, vă rog să-mi comentați cu alt alias și altă adresă de mail, ca să nu fie probleme.

PS: Salam de mamut nu; și nici salam săsesc, că ăla există deja.

Update: Șiii, câștigătorul esteeeeee… o câștigătoare! Izina Alice, cea care a tras o poezeauă frumoasă și, cum să vă spun, cărnoasă.

Alice, sper că nu ai câștigat și de la alți bloggeri! Îți trimit astăzi un mail în care-ți voi cere datele de contact, pe care te rog să mi le oferi până duminică seara cel târziu. Felicitări, poftă la salamuri, și celorlalți le spun să rămână pe frecvență, că vor mai fi concursuri!

Update la update: Se pare că Izina Alice a câștigat și la Chinezu’ pe blog, așa că premiul merge la……  Ela! Primul comentariu, m-a cîștigat prin plasticitatea sa.

Ela, vei primi mail de la Cris-Tim 🙂

31 lovituri, dă-i și tu!