Filmul Usturoi, incasari mai mari decat Revenant la Cluj! De vineri, urmeaza Brasov si Bucuresti

Da: la cinema Florin Piersic din #Cluj, Usturoi a avut încasări mai mari decât Revenant.

– …Usturoi? N-am auzit de el.
– Știți, primul film independent din Transilvania… ăăă… vreo 11 săli pline prin țară… ăăă… (nu-s om de vânzări, știu!)… să vă trimit o prezentare?
– Trimiteți, dar nu știu ce să zic… slabe șanse să vă facem loc în programul nostru, filmul românesc nu aduce public în sală.

După ce Patria (corectați-mă dacă greșesc) din București s-a închis (efectul #colectiv), cinema Florin Piersic a rămas cel mai mare din patrie: 700 de locuri. Din 11 proiecții avute aici, 4 au avut loc la ore favorabile (ora 20:00), restul cum s-a nimerit (ora 17:00, ora 14:00). Total spectatori plătitori? Peste 2600. Cifre oficiale RADEF, nu dume de blogger.

Nota bene, nici nu am avut vreme, nici nu am prea știut ce trebuie făcut ca să aduc oamenii în sală (în afară de niște afișe și evenimente pe Facebook). Da, în țară lucrurile arată mai modest… pentru că mi-e foarte greu să-mi fac reclamă la Botoșani și Piatra Neamț sau să trimit oameni la Timișoara sau cinema Scala din București, unde cinematograful nu este încălzit și nu au cele mai bune proiectoare și sisteme de sunet au! Așa că îmi fac reclamă… dar mai timid (Facebook, și cam atât). Oricum, dacă nu sare nici o televiziune cu milioanele (HA.HA.HA!), din aprilie punem filmul pe Vimeo. Unii ar zice că cifrele de pe internet nu mă vor ajuta dacă vreau să cer fonduri de la CNC pentru următorul film, dar credeți că mai am vreo încredere în sistem?

Cinema Florin Piersic (plecăciuni, Ioana Călin!) este primul care ne-a primit in programul normal și nu ne-a pus de la ora 14 toată săptămâna, pentru ca mai apoi să ne scoată, să ne spună că filmul românesc nu aduce spectatori și să bage ceva phantasy comedy cu CIA condusă de illuminati la ora de maximă audiență. Din 11 proiecții, 4 au fost la ore normale. Media? Peste cea a celui mai recent blockbuster american cu 12 nominalizări la Oscar. Ați înțeles? La cinema Florin Piersic, am avut mai multe încasări decât Revenant! Cu vreo 20 și ceva la sută mai exact, cu vreo 300 de spectatori:D

Ce urmează? De vineri rămânem în
București, Scala: ora 13:00, 15:00, 17:00, 19:30
Botoșani, Unirea: ora 15:00
Craiova, Modern: ora 18:00
Iași, Republica: ora 19:00
Iași, Victoria: ora 15:00
Pitești, Papaiani: 17:30, 20:00

Și, tot de vineri, intrăm în condiții de calitate deosebite, varianta full de cinema cu imagine oglindă și sunet bun, în:
București, Hollywood Multiplex: S, D – ora 11:00; restul săptămânii – ora 18:15.
Brașov, cinema One: ora 12:15, 15:45 si 17:30 (sala 3).

Din 16 februarie, în sfârșit, Zalău! Revin cu amănunte;)

Mno… Leo, iartă-mă, frate. Cum zicea prietenul Călin, la Cluj, berbecul a bătut ursul!

26 lovituri, dă-i și tu!