Fado, vine Ana Moura la Cluj! Dau o invitație

Este printre voi careva care nu visează aşa, pe furiş, că se va pensiona la Mediterană anul viitor în primăvară? Este? Să-l ştim şi noi!

Io unu vă spun că aşa mă văd, prin 2049: voi purta cea mai ridicolă bască de pensionar pe cel mai pleşuv scalp; pe şale voi avea o vestă pescărească, să nu-mi tragă la spate, iar pe buze îmi va flutura mereu o scuză decentă de ce nu am prins peşte în dimineaţa aceea. Voi juca şah cu băştinaşii, voi da ciubucuri grase chelneriţelor şi de fapt mă voi strădui, cam tot timpul, să fiu cool, Portuguese cool, în timp ce la crâşma mea preferată cântă muzica Anei Moura. O muzică din aia de sfârşit de lume, de film franţuzesc alb-negru cu Jean Gabin în care se fumează mult şi se folosesc arme nemţeşti din al doilea război şi-n care eroinele au tenul impecabil pe pelicula alb-negru şi nu ţin gurile deschise în headshot-uri şi close-up-uri pentru că aşa le-a spus agentul, ci plâng decent dindărătul unor ochelari de soare negri-negri, ca tanti aia din Rocco şi fraţii săi în scena aia iconică.

Gropare, ai luat-o pe ulei! Hai să trecem la ce ne doare: ciocârlia stilului Fado, Ana Moura, vine la Cluj să ne încânte cu vocea aia a ei faină şi puternică (poate numa’ Lhasa, săraca, îmi mai scula aşa de ţepos perişorii pe mânuţă). Pentru că a mea cultură muzicală se rezumă la “ăăă… Ana Moura cântă fain!”, am să mă abţin să v-o prezint, puteţi citi mai multe în linkul de adineauri. Da’-mi place Fado foarte mult (dacă aud, de exemplu, “Podul de piatră” în porciugheş, cu mandolină din aia, io instant lăcrămez), şi am şansa să ofer o invitaţie dublă unui cuplu de doi oameni iubitori de Fado&Ana Moura acia pe blog, ni, care-mi argumentează frumos, în comentariu, până duminică, 29 octombrie septembrie, la ora 24:00, de ce vrea să meargă la concert! Regulament:
– să nu mai fi câştigat niciodată concursuri pe Groparu
– să nu fie prekin/amic gropăresc de nici un fel
– să poată merge la concert şi să scrie  rânduri pe FB după (opţional).

Concertul va avea loc în 7 octombrie la Teatrul Naţional, deci spălaţi-vă treningul.

PS: Din ce am văzut pe youtube, concertul se anunţă colosal.

Ana-Moura-afis-general
Ni ce frumos şi portughezeşte zâmbeşte, ţuc-o tata!

Update: asadar, iaca castigatorul/oarea. Mi-am ros unghiile pana in carne, pentru ca ati comentat foarte frumos, dar pana la urma am ramas la comentariul lui Eclectical Storm. Pentru ca o facut ea ce o facut si asa o intors frazele de mai mare dragul! Felicitari, vei primi un e-mail in care te voi instiinta ce trebuie facut ca sa intri in posesia cadoului. Enjoy! Si baga si pe FB, daca ai, sa afle lumea cat de mult te-ai distrat.

Raider: mi-ar fi placut sa ii dau invitatia individului cu geaca neagra!
Eclectical Storm: na!
Suminona: dude, va trebui, acuma, sa pui bani deoparte si s-o duci in Lijboa, sa te ierte. OK?
Monamoura, ErRon: stimate mamici, aveti tot respectul meu!

Multumesc tuturor pentru participare si pentru comentarii, mi-au mers la inima! Ramaneti pe Groparu, ca de fiecare data cand am din astea dau mai departe.

PS: Am aflat ca pana si nievasta-mea o comentat la postarea asta, sperand sa castige. Am descalificat-o din start; asa ca urmeaza postari cu dormit pe canapea sau, in cel mai bun caz, pe preș.

 

40 lovituri, dă-i și tu!