E greu la ziua lu Greuceanu!

Asa, unde eram?

Deci.

In 15 feb, deci vineri, fu ziua lu Greuceanu, şi i-am dus cadou o carte de bazme de Petre Ispirescu cu titlul – fireste – Greuceanu. Bine, o trebuit să mă milogesc de şefa mea care nu-mi citeşte blogu să mă lase să plec cu o oră mai devreme de la serviciu (mai ales că bagasem overtime toată săptămâna, da’ asta nu contează, I’m proud to serve! NOT), şi am obtinut concesia dupa o scurtă evaluare maniheist-negativista a activităţii mele în firmă, cu concluziile că promit că am să fiu mai serios. Finca am rate de platit, normal ca sunt de acord cu orice promisiune tre’ sa fac.

Numa atata vreau sa va zic despre ziua Greuceanului: am ajuns târziu, când toată lumea era machită; şi în ciuda protestelor mele, Marieana, o membra fondatoare a găjtii, o simtit nevoia să le iesplice la toţi ce am făcut de revelion, si toti or râs ca projtii. De mine, care de fapt is un blogger.

Ce am făcut eu de Revelion? Vă spun tot io, fincă nu voi avea niciodată autobiograf, şi dacă se vor face filme dupa viata mea vor fi cu siguranta filme interzise minorilor de orice vârstă.

Deci de revelion, printre multe altele, am legat sănii de masini si ne-am lăsat traşi pe drumul înzăpezit.

Ultima tură fu cu Mariana şi cu încă o gajică. Amandoua erau pe sanie in spatele meu, si se tineau de burta mea, tinandu-se de mine ferm, dar cu scârbă – exact asa cum ma imbratisa maica-mea, mai demult.

Io stăteam cu picioarele ridicate-n aer si sprijinite de bara de protecţie a maşinii, cu gaura curului în sus de parcă era o baterie de rachete sol-aer, indreptată către cerul negru, că era noapte.

Deci gaura curului meu era către sus, ceea ce faciliteaza depresurizarea.

Fetele mă strângeau de burtă cu pasiune, că maşina deja mergea cu vreo 40 km/oră, si se temeau. Burta mea deja avea chef sa iasa spre afra, sa vada ce mai e nou.

Io, de vreo 4 zile, fincă erea Revelion, mă hrănisem exclusiv cu bere, multă bere, foarte multă bere, o bere care conferă celui care o închiriază (pe bere) o întreagă Siberie de gaze flatulante; lucru deloc deranjant cînd eşti tot timpul afară pe malul lacului unde bate un alizeu care duce miasmele departe, spre codri, sau când eşti înauntru, şi inconştienţii ăia fumează ca sa isi acopere si ei, sireacii, gazele proprii.

Deci fetele erau cam lipite de spatele meu, si ma apasau pe burtă. Şi io simt că nu mai pot tine băşina, da’ nu vreau sa opresc sania si le stric bucuria, finca-s un ficior cumsecade; asa ca las asa un suvoi timid de Cyclon B să se elibereze din insusi mine, şi aştept; şi când văd că acest mesager timid a trecut neobservat de nările lor de căprioară, eliberez o ditai bulă de mercaptan cu efect de seră care fusese captivă prin ligheanul meu de maţe, fratilor, deci putam rade si un sat cecen cu băşina aia, mah! Dacă ieream in State s-ar fi declansat DEFCON zero şi as fi fost arestat pentru activităţi teroriste!!! Acolo, in miez de Semenic, cele două domnisoare au sărit de pe sanie la 40 km/oră, şi-or luxat şi învineţit bunătate de cururi, şi or inceput sa o ia la fuga indara, că s-or gândit că mirosu ala nu era de sorginte pământeană, şi ele nu vroiau să fie răpite de egztraterejtri, că mi-or zis!

Si isprava asta s-o povestit de ziua lu Greuceanu în gura mare, de faţă cu vreo 5 cupluri, insistându-se asupra irizaţiilor albăstrii ale norului de dimensiuni mitologice, şi am fost felicitat că nu există cal în România care să se beşască mai stricat ca mine, că ar trebui să închei contracte cu armata, şi că să am grijă să dorm cu geamul deschis noaptea, indiferent de anotimp, alfel – Doamne feri! – provoc o explozie la mine-n bloc, de rad tot cartieru, si că redefinesc conceptele de putoare, şi că daca mlaştina Hidrei din Lerna aducea de departe a metanul slobozât de mine, Herakles ar fi devenit o treanţă second hand şi nu ar mai fi fost el jmekeru mitologiei.

Şi îmi cer scuze dacă v-am oripilat, da ultima data când am verificat eram si io om ca multi altii, care printre altele se beseste si caruia ii place sa beie, sa se cace, sa se pise si sa se si futa.

Posibil chiar sa-i placa sa se futa mai mult decat le place la multi altii.

17 lovituri, dă-i și tu!