14 lovituri

  1. eftimie
    25, November, 2014 @ 9:09 am

    Două rețete de pâine cu semințe acum, la nici 3500 de ani de la inventarea morii arată cât de înapoiați suntem ca nație.

    Reply

  2. Marian S
    25, November, 2014 @ 9:26 am

    Pentru @ eftimie: Nu e chiar aşa. O gospodină încerca să facă pâine şi a scăpat în aluat seminţele pe care le spărgea între timp. Între dinţi. S-a speriat când şi-a dat seama (ulterior, pentru că nu văzuse la timp) dar, întrucât bărba-su` a apreciat ideea (mergea cu bere) a publicat reţeta în reviste de specialitate şi a ajuns milionară. 😯
    PS: sper că nu-mi văd povestea în timesnewroman, da? :mrgreen: Sau se lasă cu consum simultan de bere, zic. 🙄

    Reply

  3. boemul
    25, November, 2014 @ 9:36 am

    un bărbat de 100+ chile şi unul de 60 au voie aceeaşi cantitate de alcoale?

    Reply

  4. Marian S
    25, November, 2014 @ 9:40 am

    Iar acum varianta serioasă.
    Toată stima şi respectul pentru specialişti. Să-mi permiteţi, însă, să îi contrazic un pic. Lăsati-le încolo de diete, care de care mai exotice şi aiuristice. Mâncaţi DE TOATE (da, chiar şi şaorma cu de toate) dar în cantităţi mai mici. Cum am descoperit minunea asta?
    Păi eram la masă într-o dimineaţă. şi băgam în mine ca într-o cantină (recunosc, asta cu micul dejun copios o respect, dar o ştiu încă de la tata). Şi sună telefonul şi mă duc să vorbesc. Şi mă întorc la masă constatând… că eram sătul. Foarte sătul.
    Explicaţia e dată tot de specialisti şi sunt de acord cu ea. Avem tendinţa să ne grăbim. Stomacul NU are timp să proceseze rapid, nu apare senzaţia de saţietate la timp şi băgăm în noi mai mult decât trebuie. E foarte simplu.
    Aşa că lăsaţi-le dracului de fast-food şi toată cultura nutriţională care vine odată de ele. Mai ales graba. Daţi-le dracului de termene şi clienţi şi şefi care sună exact în pauza de masă. Cei cu mai mulţi ani în buletin şi care au făcut armata să-şi reamintească: nici măcar în armată nu avea voie nimeni să te deranjeze de la masă. Mă rog, poate doar o bombă picată între mese, dar n-a fost cazul, Doamne ajută.
    Părerea mea. 😯

    Reply

  5. Marian S
    25, November, 2014 @ 9:42 am

    @ boemul: În principiu da, dar ce consumă primul într-o zi are voie al doilea într-o săptămână. 😆

    Reply

  6. Piefigii
    25, November, 2014 @ 11:24 am

    O lingura de miere pe burta goala,o cafea si o alta lingura de miere cu nuca si ghimbir…asta e micul meu dejun si inca sunt viu

    Reply

  7. alexnicolae
    25, November, 2014 @ 11:40 am

    Ziua are 24 ore, daca mancam la 12, 18,22 inseamna ca avem 14 ore intre cina si mic dejun si doar 4 ore intre mesele ”principale”. E mai usor de explicat importanta micului dejun in ideea sa imparti mesele cat de cat egal pe la 6-10 ore interval. Micul dejun pe la 6-7, pranzul pe la 13-14, cina pe la 21-22. Bunicii aveau micul dejun la 4-5 dimineata, apoi la 10, la 15 si la 19. Imparteau in 4 cu programul de somn\activitate decalat – trezitul mult mai repede.

    Reply

  8. unom
    25, November, 2014 @ 12:42 pm

    Trai-ti-ar retetele cu oo/branza/carne in post, gropare! 👿

    Reply

  9. Irina Leonte
    25, November, 2014 @ 3:15 pm

    Lacate degresate: BIG NOOO!
    atat

    Reply

  10. Flo
    25, November, 2014 @ 9:02 pm

    bag seama doctorita aia o fi vrand sa murim…

    Reply

  11. Bula
    26, November, 2014 @ 8:26 am

    🙄
    Io ma mut la bunicu’ la tara s’oi manca ce manca si el – la 92 ani !
    Nu de alta, da’ nutritionista din vecin a murit saraca acu’ doi ani de boala urata, la burtica 🙁

    Asa ca, mai bine prefer o palincuta de prune si o daraba de slana de cat mangoa intinsa pe seminte si lapte preparat din nush ce “plante” si prafuri – in ochi !
    👿

    Reply

  12. alexnicolae
    26, November, 2014 @ 11:57 am

    Cu slanina – pana acum cativa ani erau mai raspandite rasele de porci “primitive” cu nivel scazut de productivitate dar si cu nivel scazut de colesterol. Deci ai grija numai ce fel de slanina mananci – Bazna, Mangalita ceva de genul asta! 🙂

    Reply

  13. Bubu
    27, November, 2014 @ 7:03 pm

    Gropare lactate degresate… Serios?! Asta e nutritionist? Mai bine bag o felie de telemea de Sibiu decat lactate degresate.

    Reply

  14. Catalin
    31, August, 2017 @ 6:23 pm

    Prefer shaorma la mic dejun pentru ca am timp toata ziua sa ard grasimile din ea. Daca te iei dupa acesti nutritionisti ajunge de 2 ori mai repede la groapa.

    Reply