Dupa atata carne de porc, ia mai mancati voi si un iaurt!

Să înghițim puțin în sec, apoi să enumerăm pe degetele din dotare. Avem, așadar,
– cârnați,
– tobă,
– caltaboș,
– sângeretă,
– jumeri,
– untură,
– slănină,
– gușă fiartă cu boia și usturoi,
– pateu,
– șold afumat,
– piftii,
– untură,
– șoric,
– sălămior
– tochitură,
– ruladă plus sarmale, chiftele și alte grozăvenii.

E frig, și toate astea intră în burtică de zici că acolo e casa lor; uneori chiar și cu pâine. Prea multă carne? Stai să bag atunci un cașcaval, o brânză grasă, un caș afumat, o telemea sărată, una-alta. Săracii vegani! Sunt inconștienți, bunicul meu a mâncat grăsime ca un apucat și a trăit până la 90 de ani.

Bun.

În caz că nu știai, tu nu ești bunicul. Și, în caz că nu știai, carnea de porc și mâncarea grasă cu care ne ghiftuim nu sunt chiar cel mai bun cadou pentru burtică.

Departe a fi nutriționist și a vă recomanda să duceți o viață de mâncat apă de peșteră și de băut rădăcini, vă zic numai atâta: în Ardeal o apărut o nouă gamă de lactate produse 100% în Brașov: “Familia Brașoveanu”.

foto iaurt Familia Brasoveanu

“Familia Brașoveanu” este o gama de lactate 100% locală care conține lapte (semidegresat și integral), brânză (de capră, de oaie și de vacă) și iaurt natural. Laptele este colectat de la fermele din zona Brasovului, este procesat la Fabrica de Lapte Brasov de către angajați brașoveni, iar produsele sunt comercializate exclusiv în Brașov, în peste 100 de magazine mici și în supermarketuri. Grupul Olympus (dacă mai țineți minte, sponsorul echipei paralimpice a României) a ales astfel să susțină sustine economia locală a aproape celui mai frumos oraș din Transilvania. Deci fără brașoave, da?

12 lovituri, dă-i și tu!