Dragnea! De data asta-ți spun expres

Am scris pe patru albume, dar văd că tot n-ai înțeles!

Vrei să scapi de Codruța, am înțeles bine? Păi nu așa se face, băi Livache. Așadar:

1. Prima și prima dată te asiguri că ai în buzunar un tânăr/tânără articulată din eșalonul doi. Un magistrat, cineva excepțional, vreun șef de promoție sau doctorand de pe la vreo universitate spălată. Să-i spunem ”Candidatul”.

Asta e partea cea mai grea din tot manualul ăsta simplu de Arta Războiului.

2. Chemi Candidatul la o emisiune-două la televiziunile de casă, ai grijă să scoată niște replici  memorabile în contrele cu Ciuvică sau Ciutacu. Nu știu, îl pui să-i prindă cu fofârlica la o chestie ”salutară”, cum o făcut MRU cu Gâdea (mai jos, link pentru milenialși).


De pe vremea când catranul din sufletul lui Mihăiță Gâdea încă nu-i invadase frizura

3. Faci cumva ca fragmentele de emisiune cu duelul de idei să devină virale. Pui postacii să lanseze, ușurel și subtil, în comentarii ideea că numitul Candidat întrunește calitățile pentru a fi promovat sus, cât mai sus. ”De ce tinerii inteligenți ca (și) Candidatul aleg să rămână în State? Ce putem face ca să-i atragem înapoi în țară? România mai are o șansă cu asemenea oameni! <Îl știu pe Candidat, am fost colegi de an, a fost șef de promoție, ce om deosebit, chiar mă întrebam ce mai face, mă bucur să aflu că e doctorand la Yale/Stanford/etc. >” etc. – știi tu cum se face.

Ai nevoie de asta pentru a sădi încet ideea că Candidatul ar fi bun de șef la DNA. DAR ASTA NU IERI! Asta trebuia să o faci acum 8 luni.

4. Apoi faci cumva să apară niște interviuri cu Candidatul, sub zodia ”tânăra speranță a Justiției românești” (musai Justiție cu J mare). Îl pui să dea exemple din lumea europeană, unde e justiție adevărată, dom’le, nu show mediatic, ca la noi, unde furi 60 de milioane și ieși în 2 ani cu găoaza intactă din celula VIP. Îl pui să se dezică de PSD, dar nu fățiș, ci așa, insinuat. Îl pui pe Codrin Ștefănescu să-l spurce odată (partea asta cu Codrin e cel mai ușor de făcut), eventual te îndoiești și tu așa, public și finuț, de el, ca persoană.

Nu te oprești cu postacii și comentariile favorabile de pe net, feizbuci și altele. Îl mai ridici, îl mai uiți, îl mai filmezi când ține ceva discurs la o tabără de vară de juriști sau cum sădește copaci pe versanții defrișați de neregretatul Verestoy noaptea, singur, pe ploaie.

5. Pui un boxer la ușa lui Voiculescu și a lui Ghiță și, de fiecare dată ăștia intră-n direct la televiziunile lor și se pronunță în legătură cu Kovesi, îl instruiești să-i pocnească cu ranga în dinți. Cea mai mare favoare pe care i-o poți face Codruței este să-i pui pe ăștia doi (care sunt și prima imagine care-ți vine-n minte când spui cuvântul ”penali”) să se pronunțe în legătură cu ea.

6. Pornești, în sfârșit, tăvălugul anti-Kovesi.

NU CU TUDOREL! Frate, nu cu Tudorel, cred că și soția lui Tudorel și-a ținut degetele încrucișate pentru Codruța.

PUI UN INDIVID ARTICULAT care să demoleze activitatea DNA structurat și metodic într-o conferință de presă. Cineva care măcar să aducă, de departe, a ființă umană suverană de pe planeta Terra, repet, nu pe bubonicul de Tudorel. Deci cineva cu un discurs bun, empatic, articulat, în care să încriminezi arestările televizate, lipsa de dosare finalizate din ultimii 2 ani, dosarul Microsoft (insiști pe cifra prejudiciului!), condițiile staliniste de interogatoriu etc. Îl pui să răspundă întrebărilor jurnaliștilor, îi dai și niște medicamente anti-cufureală dacă trebuie, dar musai să stea acolo la tribună 5 ore până epuizează subiectul.

Continui în aceeași seară și-n zilele următoare ideile de la conferința de presă cu personaje din zona gri (care nu sunt deschis pro-PSD) care să preia, pe ici pe colo, ideile vehiculate, asezonând intervențiile cu ”departe de a fi de acord cu PSD-ul, dar trebuie să recunoaștem că Laura Codruța… <insert fake news here>”.

7. Scalzi bine apele la CSM înainte de audiere. Băi, cât de prost poți să fii ca să-l trimiți pe Tudorel, cu același discurs de clasa a treia, sperând că-i vei face din vorbe pe membrii CSM? Fără să fi făcut vreo pregătire prealabilă a terenului?

Dacă știi că nu-i ai în jeb pe cei de la CSM, te oprești aici și mergi la o știucă pe Belina sau fugi în Copacabana, și lași politica deoparte.

8. Convoci CSM-ul și obții punct de vedere favorabil. Nu riști și apoi TE FACI DE RÂS ÎN FAȚA UNEI ȚĂRI ÎNTREGI!!!!

9. Cu părerea favorabilă a CSM-ului în dosarul plic, mergi la Iohannis.

10. Când sasul ezită (nu cred că va mai acorda o a patra șansă PSD-ului), pornești mecanismele de suspendare.

11. Pe perioada suspendării, îl pui pe Tăriceanu președinte interimar.

12. Tăriceanu îl numește pe Candidat șef la DNA (în pofida protestelor tale slabe, dar totuși proteste).

13. Candidatul anunță că pornește jihadul împotriva ta în cazul Belina și împotriva celorlalte procese în care ești implicat. Presa îți cântă prohodul.

14. Apare următorul scandal și lumea uită, în timp ce tu ABIA ATUNCI poți convoca congresul extraordinar al PSD, care te va revalida în funcție cu majoritate iliesciană.

În timpul ăsta, procesul se răsuflă. Acuzațiile se prescriu. Peste DNA se așterne praful.

Sfârșit.

Ce ai tu, acuma, în schimb? Păi,

1. O-ncercare ratată (a câta?) de a te descotorosi de Codruța;
2. O asociere cu personaje extrem de dubioase și provocate intelectual, gen Tudorel (nu mai zic de Olguța&Co);
3. O întreagă elită intelectuală care-ți este potrivnică (Pleși, Danileți, da, chiar și Mariani Godine);
4. O serie întreagă de gafe politice (zic numai atâta: 3 guverne în 12 luni, da?) și economice (10 miliarde de EUR împrumutați în12 luni, dar zero drumuri, spitale, școli)
5. Niște acuzații și dosare deloc subțiri pe numele tău, o anchetă OLAF și o dizidență din ce în ce mai mare în partid (băi, cum să-l excluzi pe Chirica din PSD, ejnebun).
6. Un congres extraordinar de partid în care opinia generală va fi ”ăsta nici măcar n-a reușit să scape de Kovesi!” Și au dreptate.

Ce nu ai?

Păi, nu ai Candidatul.Pentru că nu ai cultivat oameni din eșalonul 2, de frică să nu-ți fure cașcavalul.

Și tu încerci să scapi de Codruța fără să oferi o alternativă. BIG MISTAKE. Pentru că, dacă nu o faci tu, o va face altcineva, și acel altcineva va fi salvatorul situației, nu tu.

Iar tu nu ești nici măcar la punctul zero din tot pomelnicul ăsta scris pe net de un blogger amator. Și stau și mă întreb dacă ești așa de pierdut în spațiu pentru că te-ai rupt complet de realitate acolo, în turnul tău de corn de rinocer, sau pur și simplu așa păpușar prost ai fost toată viața ta, domnule Dragnea?

Și, ca să dăm Cezarului ce-i al Cezarului, un cititor îmi semnalează pe pagina de Facebook (vorba aia, Like&Share) că Laura Codruța a mințit și ea. Da, s-a primit condamnare de la CEDO pe perioada mandatului ei (link aici – iertare că vă trimit către flux24 – și în engleză, pe site-ul CEDO, aici). Deci să ne cunoaștem bine eroii, cu bune, cu rele. LE: Se pare că nu a fost dat verdict împotriva DNA, ci împotriva condițiilor de detenție (adică cele de la Poliție): via cititoarea Rada și domnul Mateaș, de la care am și linkul explicativ: https://www.clujust.ro/hotararea-cedo-imputata-lui-kovesi-acordat-daune-pentru-conditiile-din-arest-nu-din-cauza-anchetei-dna/ Pam-pam!

39 lovituri, dă-i și tu!