Dragă Românie, te rugăm frumos să ne ierți

Apăi, dragă Românie, tu ești faină și mândră, așa plină de PET-uri cum ești. Da’ n-ai avut noroc în dragoste, tu dragă, ce să-ți fac. Noi, copiii tăi, te iubim așa cum putem, mai mult nu avem de unde. Că atâta ni s-o băgat în cap că trebuie să te iubim și atâtea teorii am auzit despre cum să te iubim, că nu mai știm cum s-o facem și ne-am cam și săturat de mireasă.

Băi PSD-ule, în țările alea faine, din nordul Europei, să fii social-democrat e lucru mare, mă. Ai senzația aia că indiferent ce se poate întâmpla, statul nu te lasă în șanț. Dacă nu ai și nici nu-ți poți face (din varii motive), statul îți dă casă, ajutor, tratament, educație, drumuri. Dacă ai și-ți poți face, cam plătești peste jumătate din ce produci către ăia care n-au, dar o faci cu sentimentul că se vede ceva după taxele alea.

La noi de ce nu se poate? Ce legătură aveți voi cu ăia din nord? Păi, cam nici una. Sunteți un partid de ciorditori și penali, mincinoși și plagiatori, și ce este cel mai rău este că sunteți și gură-spartă. Mă ia cu frig când mă gândesc la ce va urma în următorii 4 ani. Iarna rusească ne mănâncă!

Băi PNL-ule, nu sunteți cu nimic mai presus față de PSD. Am senzația că dacă-l pun pe Gropărel să vorbească la cameră, o face cu mai multă carismă decât 75% din leaderii voștri. Sunteți praf. Va mai dura o vreme până veți mai primi votul meu, pentru că ați fost mai ocupați să vă trageți gloanțe în picior decât să racolați oameni de calibru.  Și asta de vreo 8 ani! Mămica lui Cherecheș la Baia Mare? Nicoară la Cluj? Iar tu, Alina Gorghiu, ce SATANA cauți acolo, fată? Ia-l pe Crin de mânuță și săriți în Dâmbovița.

USR – doar nu credeați că apăreți de nicăieri și rupeți chiar tot. Lupta e abia la început! V-ați adunat atâția oameni faini acolo (la Sibiu, la Tg. Mureș, la Cluj, la București) că e păcat să dați acuma înapoi. Hai, suflecați-vă mânecile și apucați-vă de treabă.

Felicitări UDMR-ului, singurul partid care a câștigat toate alegerile de până acum.

Restul, partidele de buzunar (ALDE, PUR, PMP, PLM, SVF), pa. Haideți, dispăreți din peisaj.

Dacian, fă cumva și mai rămâi prin zonă. Cu Vlad Voiculescu și cu încă câțiva din echipă, dacă se poate. Și fă cumva de-l convinge pe sasul nostru să se și vadă că lucrează, că-n afară că te-o propus mai că n-am ce-i pune la rubrica Realizări.

Iar tu, dragă Românie, te rog frumos să nu emigrezi. Te rog să nu pleci undeva în Schengen, dezgustată de locuitorii tăi, așa cum aș face eu dacă aș fi țară.

Știți ce-mi e cel mai ciudă? Că n-am avut ocazia noi, ardelenii, să luăm țara asta la trântă 4 ani de zile. Cu președinte sibian și premier sălăjean, măcar rămâneam și noi cu senzația că am pus, și noi, ardelenii, umărul la distrugerea țării. Așa, va trebui să dăm vina tot pe mitici… cum zice cumnatu-meu, care este un mistic: ”Noi am ridica țara asta, că suntem buni, dar nu ne lasă alții!” Păi, dacă suntem atâta de buni, de ce nu-i facem pe alții să ne lase?

PS: Vineri postam asta:

Cine se gândea că mai devreme decât mă așteptam va trebui să dovedesc asta? Căci sâmbătă, ca un făcut, am tras o drăguță de întindere de ligament. Dar duminică tot m-am dus, șchiopârlea care țopăie, la vot. Că n-am avut ce face, no! O fo’ musai.

13 lovituri, dă-i și tu!