Despre mormantul lui Iisus

 Porumb

Deci Iisus a fost, conform unor oameni mult mai luminati si mai avizati decat hoardele de oameni de stiintza care de cateva mii de ani studiaza Biblia si nu ii gasesc cusururi, un muritor de rand. Ba mai mult, a fost si insurat cu o nevasta, si ar fi avut si soacra. Ba mai mult, a avut si copii. Ba mai mult, a si murit. De-a binelea.

Din moment ce ar fi fost om ca noi toti, si meseriasii astia stiu mai bine ca noi toti, eu totusi vreau ca GENIALII sa aduca urmatoarele dovezi despre Iisus, si anume cum ca:

– circula pe RATUCu’ ala al lor evreiesc fara sa plateasca bilet, si cand era prins dadea spaga la rabinii controlori;
– chiulea de la scoala, si isi facea rost de scutire medicala in alb pentru rabina-diriginta;
– mergea in OSER sa isi cumpere insigne comuniste;
– la teza de limba ebraica copia; si cand pe vremea lui se fraudau testele de capacitate, ministrul educatiei de atunci le transmitea pe Internet;
– trebuie ca si-a filmat pe video sau tras pe DVD presupusa sa nunta; sau macar un anunt mic la rubrica de felicitari din “Racnetul Ierusalimului”, editia anno 28 e.n.?
– expre’ si-a ascuns mormantul tocmai pentru a prinde etapa asta a vietii lui Dan Brown cand avea mai mare nevoie sa devina multimilionar (cica $250 .000.000 o facut nenea cu cartulia lui!)
– si-a dus copiii la gradinita particulara sau de stat; si mai tarziu, i-a dat la medicina, sau la Drept;
– pestii pe care i-a facut ca sa hraneasca multimea erau cumparati de la Metro;
– cand a transformat in direct apa in vin era in prime time, si a fost transmis live pe Prima TV la emisiunea aia cu nuntile (nu mai stiu cum o cheama);
– e adevarat ca luase lectii de la David Copperfield atunci cand a umblat pe apa;
– multimea de oameni care a preferat sa-l salveze pe Baraba in locul Sau erau suporteri proaspat iesiti de la meciul FC Bunul Samaritean – Deportivo Galileea;

Si, in sfarsit, dovada ca nu sta chiar acuma de la dreapta Tatalui si suspina usurel in barba-i “Doamneee, mare e gradina Ta! Dar multi mai sar gardul cand e poarta deschisa…”

Se-aude, domnu’ Dan Brown???

4 lovituri, dă-i și tu!