Despre BRD

Deci ma suna de la BRD sa-mi ofere bani, cica.

Io, cand am auzit ca ma suna o voce mieroasa de fomee dispusa sa faca orice pentru mine, mi-am zis ca o fi din nou vreo fană înfocată de-a mea, că aşa-s ele toatele, înfocate şi pasionale şi mă roagă să le fac chestii, da’ se potolesc ele rapid după ce mă cunosc cu adevărat.

– Alo, dl Groparu, vă sun…
– Deci fără domnu’, zic eu, haideţi să trecem la acţiune direct.
– De la BRD Finanţ vă sun, dorim să vă facem o ofertă de credit.
– De unde aveţi dvs. numărul meu de telefon, vă rog.
– …

Stau vreo 20 secunde – nimic.

– Mai e cineva acolo?
– Da, de la BRD Finance vă sun şi…
– Domnişoară scumpă! V-am întrebat de unde aveţi numărul meu de telefon!
– Păi… aţi fost client BRD Finance!
– Bun. Şi am semnat cumva că mă puteţi contacta telefonic pentru a-mi face oferte bancare?
– …
– Bun, zic, despre ce e vorba.
– Avem o ofertă de credit cu adevărat specială pentru dvs, continuă demoazela neobosită, iar…
– Domnişoară scumpă, zic. Haidaţi s-o luăm cu începutul. Am avut de la dvs. un credit pentru o maşină de spălat Samsung cu clapetă şi MMS, şi ţin să vă spun că BRD FINANCE E CEA MAI GREOAIE INSTITUŢIE FINANCIARĂ cu care am avut contact (sexual, era să zic). Trebuia tot timpul să port cu mine codul de împrumutat, că nu dispuneaţi de o bază de date în care să te caute după nume şi pronume. În al doilea rând – şi acest lucru vă rog să îl comunicaţi şi şăfilor dvs – BRD ARE CEA MAI PROASTA REPUTAŢIE DE BANCĂ DIN ISTORIA ŢĂRII MELE – fără să luăm în calcul Banca Dacia Felix, Banca Internaţională a Religiilor şi altele de aceeaşi sorginte. Şi în al treilea rând – iertaţi-mă, d-ră, ştiu că numai vă faceţi slujba – EU NU AM ÎNCREDERE ÎN BĂNCILE CARE ARE NEVOIE DE BANII MEI CÂND AFARA BATE CRIZA. Ştiţi? Că amu când e criză toată constelaţia bancară a patriei mele e la picioarele mele; ştiţi?
– Da, înţeleg…
– Deci – ca să nu ne mai consumăm timpul preţios unul alteia (io eram în paoză de ţigare) – vă recomand să mă sunaţi peste un an, când mai moare criza şi când îmi mai achit şi eu din datorii. E bine aşa? Mulţumesc, vă doresc o zi bună.

Dupa aia mi-o părut că am fost rău cu domnişoara aia cu voce sexy, pentru că şi eu sunt un sensibil – mai ales că dialogul a avut loc de faţă cu vreo 4 colegi care pot depune mărturie că dialogul acesta a avut loc de faţă cu ei. Dar nu aş fi fost nici eu afurisit dacă nu mi-ar fi zis colegul meu Danciu că-l sunase tot o berediţă cu o zi înainte, berediţă care – subestimându-i IQ-ul lui de inginer – o-ncercat să-l vrăjească la telefon cu neşte fraze retorice gen “nu-i aşa că este o ofertă bună care se pliază exact nevoilor dvs?”, “această ofertă este croită exclusiv pentru dvs!” şi alte asemenea bullcrapuri şi mai prăpăstioase de care mie, unu’, mi-e mai silă ca de o măsea stricată – indiferent de gura în care se află ea.

28 lovituri, dă-i și tu!