Deci – Izvoru Murăşului

Deeeci, in weekend am servit Izvoru Murăşului, în munţii Hăşmaş, care sunt munţi ai patriei mele (pentru cei care aţi copiat la Bac la geografie).

Deci eu am mers acolo fincă acolo se concediau ţiganiazii; pentru cei care nu aţi dat Bacu’ nici din Gropărism, aflaţi că a concedia însamnă a-ţi petrece concediul.

Şi pe drum ne-o ferit bunu’ Dumnezău de probleme gen aia cu stricat maşina (fincă nu am mers cu furia vişinie) sau aia cu “moi romuni enpuţiţi, ce venit voi la Miercurea Ciuc?”, aşa cum se aude prin ziare că se-ntâmplă când ceri pâine la magazine în limba romuneşte; dimpotrivă, lumea fusă tare serviabilă, ba chiar una bucată tanti de benzinărie, de la care am cerut cheia pentru budă – din motive lesne de-nţeles, de la beut bere pe maşină – o suflecat fustele şi o ieşit fuga-fuguţa să ne zică că am greşit poteca spre tronul alb, strigându-ne: “La o parte!!!!” – pentru cei care nu aţi dat Bacul nici din ro-ghiară, traducerea aproximativă era “În cealaltă parte!”

Şi acolo am discutat despre Verestoy – ăla de fură pădurile secuilor – cu gazda, un săcui cu mustaţă pe oală, care nu s-a sfiit să recunoască că toţi politicienii sunt hoaţe. Şi sara am făcut un fasole la ceaun, şi ne-am lins boturile de cât de bună poate fi la foc de lemn săcuiesc. Şi apăi am discutat ieară o sumedenie de chestii din tinereţâle noastre, care – s-avem pardon – fură mai inteligente decât ale lor, şi am răscolit prin tolba de potenţiale subecte de postări pentru viitor, întru dulcea perpetuare a narcisismului meu atât endemic, cât şi pandemic.

Şi toate ar fi fost bune şi frumoase dacă Dumnezău’ beţivilor nu ar fi fost un pkik ameţât în perioada aia, fincă fiecare s-or ales cu câte un membru vătămat din cauza concediului lor (io am fo singuru’ care am scăpat numai cu o durere cruntă de cap, de parcă îmi trepana careva bostanu’ pe viu!) – dar cel mai rănit o fost – clar! – hinu’ meu, care şi amu regretă că m-o loat ca naş, că de când i-s naş cică toate îi merg prost. Şi ca să vă daţi şi voi sama de ce poate ieşi dintr-un fin ghinionist şi o scară-n spirală de lemn cam abrupt spiralată, ian priviţi voi şi vă dumeriţi!

cur-de-hin_resize

Deci nu e el meserias?

29 lovituri, dă-i și tu!