Deci, despre etologie aplicata

Etologia, carevasazica, reprezinta stiinta care studiaza studiul comportamentului oamenilor si popoarelor, animalelor si voiculestilor.

Asaaaaa.

Si se zice, in chestia asta de-i zice etologie, cum ca fiecare animal, om sau natie are nevoie de un spatiu vital, personal, al lui propriu, in care sa se poata băşi în voie fără să-i fie frică că îl miroase vun şăf, colegă sau viitoare gajică. La urşi, cică, dacă te afli la mai puţin de 40 m de el, s-ar putea să se simtă agresat şi să aibe chef să te guşte oţâră, să le mai treacă greaţa aia de la afine cu zmeură – un cocktail, după cum se ştie, deopotrivă laxativ şi antidiuretic.

Mnoa.

Mă aflam în troleu, şi era suficientă inghesuială încât să scoale la viaţă – nu, nu pe Gogu – toate pornirile mele agorafobe, care este. Si cand e inghesuială, Groparele se pune acolo la mijlocu troleului, unde e burdufu, unde is doua bări, de te poţi răzima de ele cu spatele, şi aşa scapi de stresu ca in curu tau isi infige altu putulica, si se scuza ca e de la frână, şi îţi face cu ochiu.

Da’ tura asta, bara aia unde incapeau tri oameni era ocupată de un zâdar. Care stătea, mă, în ciuda pulii, ca un belfăr, sprijinit cu curu’ in siguranta, si cu mainile intinse de parcă era răstignit, şi ocupa toată bara aia, mă! Şi restu troleului stătea in picioare şi şi-ar fi răzimat şi iei de bara ceia, da nu puteau de braţele gorilei.

Mă apropii de iel, şi simpt damfu’ lui de vin. Daca aprindeai un kribit, loa foc de la băşini şi vapori de etilic.

Io am momente când nu stau la discuţii. Aşa că scot ziaru Capital, că îl citeam asiduu pe troleu în vremile alea, ca eram dejtept, şi mă înfig lângă sânu lui, şi mă fac că ploo. Şi la vreo doo hopuri îi mai şi lovesc mandibula cu umăru meu, şi uit să îi zic scuze.

Şi când se mută mai în lături, io îl urmez.

Şi el se tot fereşte.

Si ma dau si mai inspre el, si ii rapesc aeru’ atata de pretios din jurul lui, si nici nu-mi pasa cand pufneste a dispret, ma fac ca ploua, finca tre sa verific teoria aia cu ursu.

Si cand ajungem doo statii mai incolo, el renuntase si era exilat, saracu, intr-un coltz. Si se mai şi cocoşase niţel.

Etologia, d-aia.

Cred ca citise manualu.

(norocu’ meu!)(norocu’ lui!)

20 lovituri, dă-i și tu!