De sarbatori, nervii sunt intinsi la maxim

În casa scării trece pe lângă mine vecinul de la 3, beat și cu copilul de 4-5 ani de mână. Copilul zice ceva către mine, nu bag în seamă prea bine ce, ca apoi să mă trezesc că “taticul” îl asmute ca pe un cățel spre mine: “Hoțul!” – cu un gest de cioban, aplecîndu-se spre mine și sărindu-i saliva din gură. Mă dezmeticesc de ce mi se întâmpla și mă ridic să îl intreb ce are. Face pe cocoșul și se apropie de mine provocîndu-mă să îl lovesc. Îi zic să meargă în casă că este cu copilul și nu ar trebui să vadă așa ceva, la care începe să urle că eu și ceilalți vecini “l-am despărțit de nevastă” și că pentru un metru pătrat de gresie ce i se cuvine lui (!?) – în vara s-a pus gresia pe casa scării și nimeni nu i-a cerut un leu – îl jefuim să plăteasca 20 de milioane. (Nefiind proprietar si stînd “pe nașpa” în bloc până peste 200 de ani când se vor rezolva actele, nu contribuie la fonduri, nu își plăteste nici măcar cheltuielile curente – dar asta e alta poveste).

In fine, mă lasă nervii, ma apropii de el strigand și eu să meargă în casă, îl imping cu fruntea în fruntea lui – fara să îl ating fizic (ce-i puțea gura nici nu pot descrie…) și castig 3 sferturi de etaj spre casa lui. Urmeaza vreo 5 minute de vorbit cu voce tare 🙂 in care se preface de mai multe ori că mă lovește – probabil așteptînd să sar eu primul la bătaie (noroc că mă stăpînesc de obicei). Vine alt vecin și când il vede fuge repede în casă amenințînd că mă dă la poliție.

Fiind cu nervii întinți, sun eu la poliție și le spun că un vecin beat și singur acasș cu copilul preșcolar sare la ceartă și scandal. Mi se face legătura “la secție”, de unde mă anunță un domn că o să vină un echipaj.

În fine, vine echipajul, mă legitimează, îmi cere buletinul, numărul de telefon, apoi, după ce le explic că e a “n”-a oară când vecinul face scandal – și mai grav, acum e singur cu copilul, polițiștii merg la el la ușă. Bat respectuos de două-trei ori, apoi pleacă pentru că nu li s-a deschis ușa, lăsîndu-i în ușă o invitație la sectie.

Mă sfatuiesc că daca cred că copilul lui e în pericol să sun la Protecția Copilului, pentru ca ei nu pot interveni intr-o familie.

Mie mi-e mai mult teamă să nu se lege de soția și de copilul meu când sunt singuri, dar nu stiu CE POT FACE?

Omul e divorțat, alcoolic și nu prea pare cu toate acasă. Însă nu e prima dată când observ că pare “școlit” să pice de victimă, să provoace ca să fie atacat… Asta ar trebui sa ma liniștească, oare?

A avut incidente cu mai mulți vecini în trecut și se părea că de când l-a lăsat nevasta i-a mai venit mintea la cap…

Primită pe mail. Voi cum ați reacționa?

12 lovituri, dă-i și tu!