De prin conced

Deci la mine la ţară e o zonă mega molcomă, de răsună numai joagărele şi drujbele, că-şi taie muntenii pădurile ca proştii.

Şi deci ajung eu, mic vedet blogosferic, in sat.

Şi a treia zi aflu că vine Băsescu în satul vecin, la Gura Râului, că e Festivalul Bujorului; şi primarele i-a pregătit o primire tradiţională, cu oameni în port tradiţional, cu clopuri tradiţionale, cioareci tradiţionali strânşi pe picior, aşteptându-l pe Bossu’ cu tradiţionala pită cu sare, vorbind, bine-nţeles, la tradiţionalele lor telefoane celulare în timp ce exersau tradiţionalul Căluşar.

calusari-sibieni-1

Nu am apucat să-l văd pe domnul preşedinte, că s-o făcut o coloană de maşini de 8 kilometri, şi am zis că mai bine beau o bere decât să mă coc în căldură, blocat în trafic rural, în furia vişinie; oricum, dacă l-aş fi văzut pe domnul preşedinte, i-aş fi strigat: “Pssst! Faţă de câine! Faţă de câine!”, iar apoi: “Spoof!” Da, spoof i-aş mai fi zis domnului preşedinte.

Şi nu trec bine 4 zile, că aflu că în Cristian, celălalt sat vecin, soseşte, măre, ditamai regele Belgiei! Mi-am ţinut nepoţii ascunşi, ca să nu-i treacă Măriei Sale regale ceva idei belgiene prin cap cu ei, şi ne-am strecurat cu furia vişinie prin coloana oficială, că tocmai fusesem în Sibiu să iau bucate ca să pregătim ciuperci ciobăneşti, mititei, şi câte o porţie de Pangassius la grătar, că venea văr-mio (salut, mo, dacă citeşti!).

Şi noroc că mi s-o terminat concediul, că cine ştie cine urma să vină în Mărginimea Sibiului dupa aia, poate chiar Zoso sau preşedintele Norvegiei, şi cel puţin cu ăsta din urmă cine ştie cum o mai scoteam la capăt!!!

14 lovituri, dă-i și tu!