De neratat: Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber. Week-end-ul acesta, la Polus

Când am fost în Deltă nu ne-am năcăjit noi foarte tare că nu am prins pește, că oricum am golit pescăriile din Tulcea și Hârșova; ne-am necăjit însă de la faptul că Sorin “Tzo”, aflat la numai 30 de km de noi, a luat ditamai animalu’, un crap de 14 kile, pe Chilia! Ca să vă faceți o idee, piciorul lui Tzo, folosit ca reper, e de mărimea 44. Dap.

De ciudă, când am ajuns de pe baltă am chemat neamurile din Sibiu la ospăț și am tras o zamă de pește și niște pește prăjit la ceaun de și-au lins toți coatele! Jur.

În aceeași ordine de idei, în weekendul ăsta are loc la Polus Center al 7-lea Campionat Internațional de Gătit în Aer Liber. Dacă vă pasionează subiectul, dacă încercați să scăpați de corectat mâncarea nașpa punînd mai multă sare sau dacă sunteți pur și simplu pofticioși, eu vă recomand cu căldură de la cuptor să dați o tură până acolo; și, dacă vedeți un ceaun mare cu pește prin el, indiferent cât sunteți de fițoși (“nu-mi place somonul ăsta, nu simți ce miros de crescătorie are???”), nu plecați până nu primiți o cănuță sau măcar un shot. Pe cuvânt de Gropar, este una din cele mai gustoase chestii pe care le puteți gusta în viața asta, iar în cealaltă am înțeles că numai Dumnezeu are drept la borș de pește!

Dacă nu, asta e, poate sunteți norocoși și gustați celelalte hiper-bunătăți.

10 lovituri, dă-i și tu!