De joi, filmul Usturoi revine online, de data asta pentru TOATA LUMEA!

– Lansările se fac vinerea, la începutul săptămânii cinematografice! Ce film e ăla care se lansează joia??? întrebau indignați, în iarnă, oamenii din industrie.
– Al nostru!

Filmul Usturoi online 2
Al nostru, cel mai anapoda film românesc

În sfârșit, după numai 5 ani de zile, filmul Usturoi va fi disponibil pe întregul glob pământesc începând de joi, 28 aprilie 2016, pe contul de Vimeo dedicat: https://vimeo.com/ondemand/filmulusturoi. Asta e, în Ardeal lucrurile se mișcă mai greu; dar și mai încet.

După ce am reușit să spargem câteva bariere, fiind
prima producție cinematografică independentă turnată exclusiv în Transilvania după 1989
– primul film românesc lansat simultan în cinema și pe internet
– filmul care a depășit la încasări oscarizatul The Revenant la cinema Florin Piersic din Cluj la același număr de proiecții
– filmul a cărui coloană sonoră include, în premieră mondială, Gypsy Rap (by ViLLy&Vizi)
– filmul care a rulat de 7 ori cu casa plină la Cluj (!)
– filmul care a umplut cel mai mult cinema Florin Piersic după Revoluție (pe la vreo 1100 de oameni la Comedy Cluj 2014, așa)
– filmul care a rulat la același cinematograf (tot Florin Piersic) vreme de 8 (!) săptămâni,
și, mai ales,
cel mai bine vândut film românesc al începutului de an, cu peste 17.500 de bilete vândute (și asta fără să reușim să intrăm în rețele babane, gen Cinema City),

ne relansăm pe Internet pentru toată planeta. De Paști ne poate vedea oricine cu abonament la Internet, din orice junglă, cartier sau cătun, ba chiar și din palatul Cotroceni, chiar dacă tocmai a suferit o operație la umăr. Binging de Usturoi!

Era și timpul, nu?

Filmul Usturoi online 1
Am adormit de când așteptăm!

Mi-aș fi dorit să vi-l ofer pe DVD și Blu-Ray, dar efectiv nu mai am aburi în rezervor (deocamdată nu mai am, poate reușim după Paște!). Așa că lăsăm filmul să zboare către voi pe Internet, deocamdată.

Filmul Usturoi online
Zboară, film ardelenesc, zboară!

Pentru că mai trebuie să punem încă un rând de țigle la vilele noastre din Spania și pentru că o revizie la Jaguar costă, trebuie să vă dezamăgesc: nu va fi gratis, pentru că din încasările de până acum nu reușim încă să plătim actorii așa cum se cuvine. Dar, ca să vă dau o cațavenciană, va fi la un tarif care nici nu vă va sărăci, nici nu ne va îmbogăți.

Vă rog, însă, mult să nu ne piratați. Viitorul prea multor oameni depinde de succesul financiar al filmului (eu și Lucian, regizorul, nu ne numărăm printre aceștia), și prefer să ne cunoaștem cu voi la bere, nu pe holurile tribunalelor. Respectați-ne munca pentru ca să mai putem crea! Și dacă nu vă permiteți cei circa 10 lei sau 3 euro, cât va costa vizionarea filmului, dați-ne un mesaj pe contul de FB al filmului și Groparu o să vă dea un voucher să-l vedeți gratis.

Și acum, pentru că acest moment reprezintă punctul aproape final al filmului, vă rog mult dați mai departe vestea asta – pe Facebook, Twitter, Snapchat și Hi5. Români, e timpul să ne luăm industria cinematografică înapoi!

Joi, 28 aprilie, pe https://vimeo.com/ondemand/filmulusturoi. Cu subtitrări în EN, DE și HU, urmează FR și RU. Dar numai dacă aveți chef de râs, altfel n-are rost!

26 lovituri, dă-i și tu!