De ce votează părinţii voştri cu Ponta

Tuesday, 4 November 2014, 0:03 | Categoria : Eu si politicienii
Taguri : , , ,

Viața voastră actuală nu le spune absolut nimic lor. Lor, celor pe care trecutul i-a obosit şi prezentul îi ucide încet.
batranete

Nu vor înțelege niciodată de ce vă zbateți să vă luați o mașină mai bună, cu mai multe butoane şi acronime pronunţate englezeşte din moment ce lor le ajunge un Opel Corsa din 2001 sau un Matiz pentru cei 2000 km pe care îi conduc pe an. Oricum nu vor merge cu mai mult de 80 km/oră pe drumul județean şi vor evita autostrazile pentru că îi sperie. Şi tot pentru că-i sperie benzinăriile îşi şi fac nevoile prin parcări şi boscheţi. Îi sperie pentru că se simt datori faţă de fata de la tejghea care îi salută politicos, şi nu doresc să întoarcă favorul cumpărând ceva. Pentru că o sticlă de apă minerală costă 8 lei într-o benzinărie. Iar pensia lor este de 800 lei. Voi aţi plăti 1% din veniturile voastre pentru o oprire la toaletă?

Şi când merg cu mașina la reviziile obligatorii, pe lângă taxa de revizie (100-200 lei, cât o fi) mai lasă și o sticlă de coniac la mecanic. Sau la medic. Sau la poştaş. Așa știu ei că trebuie făcut. Așa știu ei că fac domnii. Voi vă distraţi la cinema 3D, ei dând bani la popă.

Şi prăpastia dintre voi şi ei este imensă.

Oricât de mult vă iubesc, nimic din zbaterile voastre de zi cu zi nu le spune ceva. Vă plângeţi că uneori aveți şi 4 ședințe pe zi, și ei se gândesc, cu aerul totuşi preocupat de ce le spuneţi, la ședințele de partid care durau până la 7 seara. Le spuneţi că lucraţi pe un computer vechi de 7 ani pe care se blochează soft-ul, şi ei încuviinţează din cap. Dar nici măcar nu vă ascultă, pentru că nu vă înțeleg, pentru că voi nu mai vorbiți limba română, vorbiți o romgleză bizară și le este rușine să vă întrerupă și să vă întrebe ce e aia meeting, release, CEO, task, job, team building, Facebook, overdraft, brand, cool. Şi pentru că se tem să nu se facă de râs, să nu credeţi, voi şi ceilalţi, despre ei că sunt nişte ignoranţi şi nişte proşti. Pentru că atâta de mult s-a schimbat lumea lor că toate învăţăturile pe care le-au adunat într-o viaţă de om sunt complet depăşite, şi le este imposibil să se mai apuce să înveţe atâta de mult pentru a vă prinde din urmă pe voi în sec. XXI.

Şi nu vor înțelege de ce vă luptaţi ca să petreceți concedii frumoase în țări exotice, din moment ce Costineştiul e la doi paşi. Pentru ei, o plajă cu palmieri este la fel de ireală ca un OZN şi la fel de artificială ca Africa văzută pe ecranul televizorului cu tub catodic cumpărat de când aveau 55 de ani și nițel mai mult chef de a mai învăța ceva nou, cum ar fi să folosească o telecomandă sau un telefon mobil. Imagini de pe Animal Planet pe care nici măcar nu ajung să le vadă, pentru că la vârsta lor abia apucă să citească subtitrările.

Nu încercați să-i vrăjiți cu țări străine: ei nu vorbesc engleza sau franceza, nu s-ar duce cu avionul pentru că le este frică să nu se facă de râs prin aeroport (ce-i aia check-in? De ce trebuie să stau la două cozi în aeroport, și la poliția de frontieră, și la vamă? Dacă o să râdă toţi de noi? Dacă luăm amendă?), nu pot conduce 2 zile până în Grecia, n-ar şti ce să facă cu actele de cazare pe care le-aţi listat cu grijă pentru ei şi ei oricum le vor înmâna odată cu asigurarea de sănătate şi talonul maşinii la recepţie. Limitele universului lor se opresc la Govora, Căciulata, Techirghiol, Borsec. Ar mai fi amintirile cu escapadele tinereţii, când vă înghesuiau într-o Dacie sau într-un compartiment de tren (norocoşilor!) şi vă duceau într-o călătorie memorabilă la hotelul sindicatului de la Saturn sau Marghita, dar amintirile astea îşi pierd culorile, se decolorează, se pierd, ia să văd ce e pe Antene, oare în ce an am mers noi la Sărata Monteoru?

Nu încercaţi să-i ademeniţi cu mâncăruri exotice. Niciodată un platou de fructe de mare nu se va compara cu o ciorbă de burtă, o ceafă de porc la grătar şi o bere promovată cu pensionari în spotul de la TV. Toate consumate cu multă pompă într-un restaurant în care voi, în mod normal, aţi mai şterge o tură tacâmurile cu şerveţelul. Şi nici măcar să nu aduceţi vorba despre mâncarea asiatică, ultima dată când au mâncat au făcut diaree 2 zile.

Aproape nimic din viaţa şi traiul vostru de zi cu zi nu le este familiar. Se uită la emisiunile croite pentru oameni ca ei. Vedete la apă, Antena 3, Antena Stars. Suleyman Magnificul, Măruţă, Acces Direct. Voi vreţi Moise Guran, Comedy Center Central, stand-up comedy. Ei râd la Arşinel, voi la bancuri citite în engleză pe Facebook, bancuri pe care mereu le traduceţi prost pentru ei.

Nevoile lor sunt diferite de ale voastre, ţelurile voastre nu converg. Voi nu aţi mai dat pe la spital de când v-aţi operat de apendicită în clasa a noua, ei merg şi de câteva ori pe săptămână.

Şi nici unul din candidații ăștia frezaţi la hair stylist, cu manichiură şi îmbrăcaţi în costum scump, mai scump decât maşina cu care merg ei cu 80 km/oră pe drumuri judeţene, nu le spune nimic dacă nu aduce a securist sau a şmecher. Dacă nu sunt oameni din popor, ca și ei, care “au avut mai mult noroc”. Sunt singurii cu care se identifică. Au făcut temenele către șefii lor, că așa erau vremurile de după revoluție, ca să-și păstreze locurile de muncă (nu job-urile, da?) și îl respectă pe Ponta atunci când îl văd cum se ploconește la Năstase. Așa se face. Uite la Ponta ce răspicat vorbeşte! Şi ce discurs rar şi articulat, ca Amza Pellea în Mihai Viteazu! Ia dă pe Gâdea. Ăştia sunt ai noştri. Uite ce costum frumos are Badea, ce băiat frumos, ştii că are un băieţel?

Şi nu-i poţi învinui. Pentru că numai ăştia ai lor vorbesc despre nevoile pensionarilor. Concret nu fac mare lucru pentru ei, dar măcar vorbesc de nevoile lor. Le aduc în discuţie, le pun pe tapet. Mimează reuşit un interes aproape convingător şi fac cumva să-i bage în răspunsul lor indiferent de ce întrebare li se pune. Reversul medaliei? Pseudo-dreapta asta pe care o votaţi voi? În fiecare an de guvernare, dreapta a uitat sistematic să-i includă în discursul politic – şi asta fără să facă multe chestii notabile pentru propriul lor electorat (da, ştiu, cota unică de 16%, dar vă mai zic câteva: de închideri de spitale, închideri de firme, forfetare retroactive, Udrea şi Băsescu şi nu mă mai puneţi să-mi amintesc).

Şi eu, personal, nu am ce le spune, pentru că m-aş învinge singur, pentru că nici unul din argumentele mele nu se aplică la ei. Şi zic asta pentru că, spre marele meu noroc, atunci când am încercat să-i conving să voteze cu ai noştri, ai mei nu mi-au pus întrebarea pe care aş pune-o eu unui tânăr sforăitor care le ştie pe toate pentru că aşa a citit el pe Internet şi protestează împotriva politicienilor cu un Like pe Facebook:
– Dacă votăm cu ai tăi, ne măreşti tu pensia la fiecare cu 100 lei/lună, înmulţit cu 12 luni, înmulţit cu 5 ani de mandat?

104 de lovituri pentru “De ce votează părinţii voştri cu Ponta”

 1. 1Bogdan b

  As zice 90%adevarat.
  Maica-mea e pensionata de cativa ani. O pensie vai de ea. Nu a votat niciodata PSD-ul, la fel ca si mine. Nu stie saraca sa umble pe calculator si simt o suparare la ea din cauza asta, pentru ca mereu a fost in pas cu vremurile. Dar stie si ea si stiu si eu ca nu mai are acum rabdarea sa invete. Si nici nu simte ca i-ar folosi prea tare, decat poate doar sa isi vada pozele cu nepotii din cand in cand. Se uita si pe Antena3. Dar nu a votat niciodata PSD-ul…

 2. 2Gigi

  Ai pus alături cuvinte frumoase despre părinții noștri, într-un soi de …omagiu adus celor care ne-au învățat, după propriile puteri, ce e bine și ce e rău. Foarte frumos articol, încă o dată jos pălăria, domnu’ Radu!

 3. 3Andor

  Felicitari!
  Un omagiu frumos scris, la modul general (inca mai am un nod in gat).
  Chiar daca vor sari multi cu “ai mei nu-s asa” (normal ca nici ai mei n-au mai votat PCR/FSN/PDSR/PSD din ’92 incoace :smile: ) tot e bine punctat faptul ca cei care au prins angajarea la stat nu vor pricepe nicicum politica actuala. E foarte greu pentru ei de inteles cum poti sa te revolti impotriva sefilor tai….
  La fel cum nu vor intelege niciodata fraza: “nu-mi convine job-ul actual imi caut altul ! ”
  Dar: suntem totusi multi cei care mai putem judeca si “sa-i batem” la numar la vot. Sau altfel spus, sa alegem noi si pentru ei. Pentru ca daca noua ne va merge ceva mai bine poate asta se va rasfrange in cele din urma si asupra lor.

 4. 4d.orin

  La naiba, Gropare Nemernic, de ce trebuie sa ai dreptate?

 5. 5Andrey

  Adevarat pentru multi, da. Totusi, bunica face 80 de ani in curand si nu va uita niciodata ce retardati au fost comunistii in anii 50-60. Si nu va vota Poanta.

 6. 6Belle d”Imagination

  Din nefericire Iohannis a avut un discurs şi plin de greşeli de exprimare şi extrem de arogant. Şi s-a lăsat propulsat şi de PDL.
  Şi poate că nu-s mulţi care să agreeze ideea de Băsescu primi ministru

 7. 7Jax

  Un articol trist,ca filmele lui Daneliuc. Nu-mi sunt descrisi parintii,nici cei ai cunostintelor mele…Dar stiu ca exista,n-ai scris o fictiune.Bun articol.

 8. 8zippo

  #Belle d”Imagination:
  Păi da, lipsa de imaginaţie: “Şi poate că nu-s mulţi care să agreeze ideea de Băsescu primi ministru”
  Singurii cu petarde de genul ăsta era alde psd şi ghita plus vreo două antenuţe.

 9. 9Groparu Nemernic

  @ Bogdan b: firește, în articol este vorba de părinții altui Bogdan b.
  @ gigi: respect inapoi, domnu’ Gigi!
  @ Andor: complet de acord.
  @ d.orin: să nu te audă nevastă-mea!!!
  @ Andrey: respec pentru bunica ta. Dar pe ai mei, comuniștii i-au luat din vârful muntelui respectiv fundul văii și i-au ținut în școală până au ajuns unul inginer cealaltă profesoară. Din păcate, mult lăudatul sistem actual nu este la fel de prietenos cu copiii nevoiași.
  @ Jax: multumesc.
  @ Belle: sunt 120% de acord cu zippo.

 10. 10Moise Guran

  Intr-adevar, articolul are emotia unei cantari de Hrusca pe care o asculti in secret ca sa nu rada prietenii de tine. dar eu altceva intreb… moise guran asta e vreo emisiune de comedie? 😀

 11. 11Groparu Nemernic

  @ Moise Guran: Emisiunea ta este ceva și mai rău. Este complet opusul lui http://www.petitieonline.com/vrem_recunoaterea_postului_tv_antena_3_drept_cult_religios

 12. 12Sorinelu'

  In mare parte de acord cu tine. Dar cred totusi ca parintii ar putea sa faca un calcul si sa vada ca aia 100 lei la pensie pe luna ii vor da inapoi in alte forme.
  Dar nu asta ii cel mai rau. Ci faptul ca sunt tineri, scoliti, lucra in IT si voteaza Vadim in turu 1 si Ponta in turu 2. Asta e ingrozitor.

 13. 13Groparu Nemernic

  @ Sorinelu’: a doua parte a comentariului tau mi-o ridicat parul pe spate.

 14. 14Vlad

  O anectodata adevarata si destul de proaspata:
  Bunicul unei prietene plecate din tara, instiintat de votul nepoatei:
  -Eh.. na, fiecare votează cu cine vrea. Dar știi că Macovei e beată tot timpul?!? Valeleuuu!
  -Și matale, tataie, cu cine ai votat?
  -Cu Ponta că ne-a dat ceva la pensii și a promis că ne mai da.
  PS: fain articol, dureros de adevarat. Ne asteapta 5 ani de pontism… Cred ca va lua cel putin 10 procente peste Klaus, cu toata mobilizarea votantilor de dreapta.

 15. 15Jurnalul unei mame

  Mulțumesc, chiar mulțumesc! Nu înțelegeam și pace de ce tatăl meu l-a votat pe Ponta…

 16. 16goya

  @Bogdan b: ce pacat ca nici copiii nu au rabdare sa-si invete parintii cum sa foloseasca un computer, ar fi uimiti cat de usor ar fi , spun asta din experienta, am o matusa care a primit la 70+ o tableta si acum este as in folosirea ei, ii tine de urat … eu regret ca tatal meu a murit prea devreme, nu a apucat , ce i-ar fi placut sa citeasca ziarele online sau site-urile de mesterit …

 17. 17Groparu Nemernic

  @ goya: ma lupt cu taica-meu de vreo 5 ani de zile sa-l invat sa foloseasca internetul, si nu vrea, e mai capos ca… ca mine.

 18. 18Hypher

  …Lor, celor pe care trecutul i-a obosit şi prezentul îi ucide încet…

  De ce trebuie să ai atâta dreptate Gropare?
  De ce atâta zbucium ca acum la vârsta senectuţii să citeşti peste tot cât a crescut ura pentru cei ce ne-au fost bunici (ăia de-au mai apucat vremurile astea stâlcite), părinţi şi de lacare am învăţat ceva în anii copilăriei?

  Gropare, mi-ai adus aminte de tatăl meu, plecat deja de aici dintre noi, şi doare al dracului de mult. Doare mult, nu tare! Tare o vor numai unele “duamne”…

  Politca dezbină. Politica-i curvă. Politca-i o pubelă.
  Politica ucide. Dacă s-ar putea uni energiile cosnumate în politica fără început şi fără sfârşit în lume ar fi mult mai bine. Iar oamenii nu ar trebui să mai sufere aiurea.

 19. 19Claudia

  Cred ca e ceva in neregula cu mine :smile:
  – ma uit la Suleiman, si imi place asa de mult, ca m-am apucat de studiat limba turca
  – am fost la Sovata, Geoagiu-Bai si Slanic Prahova in concedii (si mi-a placut)
  – am doar 35 de ani :mrgreen:

  Rideam odata cu sotul meu, ca tocmai imi propusese o excursie romantica la Ocna Sugatag (e o zona buna de cazare daca vrei sa faci Muntii Maramuresului, si are si posibilitati de balaceala – deci e perfecta din punctul meu de vedere). I-am zis: “Bine, ma, barbate, iti dai seama cum o sa se uite colegii la mine cind o sa discutam care ce-a mai facut prin concedii? Ala o sa povesteasca de Thailanda, alalalt de Cambodgia…. si eu o sa le zic c-am fost la Ocna Sugatag” 😆

 20. 20Groparu Nemernic

  @ Claudia: vrei sa-ti zic una? De 3 ani ma tot rog de nevasta-mea sa mergem la Venus in concediu! Si luna asta mergem la Felix in team building, de-abia astept!

 21. 21Hypher

  Gropare scris-am şi eu ceva gânduri, dar bag samă că-s în moderare… sau s-au chiert’ pe cărările netului…

  De-o fi prima, mă iartă de ţi-am greşit cu ceva… :sad:

 22. 22Calin

  Gropare, te citesc de mult da acuma parca ai fost altfel. Frumos ai scris si chiar parca am simtit ce vrei tu sa ne povestesti aici. Iti dau dreptate in multe. Ce am zis eu oamenilor din familia mea a fost ca nu stiu daca iti va creste cineva pensia. Dar stiu (sau sper) ca nu va vor lua din ea mai mult decat vi se ia acum. Si mai sper ca eu sa o duc mai bine ca sa va pot ajuta mai mult.

 23. 23Maria

  Poate ar trebui sa le explicati constitutia. De ce-i lasati sa-i fraiereasca toti? Cand puteti sa le explicati ca presedintele nu are atributia de a creste pensiile si ca asta e treaba guvernului. Invatatii sa fie sceptici si daca au nelamuriri sa va ceara ajutorul. Si parintii mei sunt in varsta si mi-am petrecut zeci de ore la telefon explicandu-le cum sa foloseasca calculatorul. Acum cateva zile m-a sunat mama sa-i explic daca se supune vreunui risc daca semneaza un contract cu o anumita firma de colectare a gunoaielor si ma bucura scepticismul ei.

 24. 24Groparu Nemernic

  @ Hypher: rezolvat!
  @ Calin: Moise Guranii ziceau ieri ca numai Curtea Constitutionala poate decide, si ultima data au decis ca NU.
  @ Maria: asa este, dar “daca prim-ministrul este basist, atunci presedintele face ce vrea!”
  Tare mama ta, si ai mei sunt la fel: si daca vor castiga vreodata la loterie si vor fi anuntati telefonic, vor refuza premiul si vor chema politia in minutul 2!

 25. 25alina

  Mi-am dat si eu seama ca nu am cum si de ce sa-mi fie necaz pe oamenii acestia. Atat inteleg, atat sunt de informati, asta face toata lumea in jurul lor.
  Dar poate pentru unii mai exista speranta!
  Pe socrela a reusit sotul sa o “converteasca”, dar meritul cel mai mare aici il are, de fapt, Moise Guran. Dupa ce le-a arat sotul inregistrari, ai batrani nu mai rateaza nici o editie :)
  PS: O prietena si-a santajat mama 😛 I-a zis ca, daca iese ponta presedinte, emigreaza 😀

 26. 26Groparu Nemernic

  @ alina: si eu am incercat. Stii ce mi-or zis? “Nu te cred!”
  Si asa-i, nici eu nu ma credeam.

 27. 27Teodora

  Mă regăsesc într-o foarte mare măsură în ceea ce ai scris tu, pentru că deși ai mei nu sunt pensionari, ci oameni în floarea vârstei cu jumătate de secol de experiență gândesc la fel. Pe tata, deși este printre cei mai deschiși oameni pe care îi cunosc, l-a convins Ponta pentru că i-a dat salariul pe care Boc l-a tăiat. Cică e mai bine cu el, dar pe mine nu m-a convins nici discursul său, nici toate afișele din oraș sau reclamele de pe net. Cât despre celălalt- nu-mi plac oamenii din spatele lui…

 28. 28Milka

  Astfel de texte circulau si acum 10 ani si acum 5 ani cand oameni ai sistemului incercau sa ne convinga sa nu votam Nastase dar sa votam Basescu sau sa nu votam Geoana si sa votam Basescu.
  10 ani pierduti!

 29. 29Groparu Nemernic

  @ Milka: in ăștia 10 ani am intrat în NATO, în UE, am ma cârpăcit niște autostrăzi, am mai pus la punct niște drumuri, s-a mai perfectat un serviciu de ambulanță și am cam reușit toți să avem o mașină, bună/rea, dar mașină, și am mai și băgat niște șmecheri la țuhaus.
  În nici un caz ultimii 10 ani nu sunt pierduți, îți spun asta cu mâna pe inimă.

 30. 30Ta

  E si trist si foarte frumos ce ai scris ! Eu mi-as dori ca toti cei care au stat la cozi cu orele in strainatate sa voteze (si i-am vazut in imagini ca erau, in majoritate, tineri) sa-si sune parintii si bunicii si sa le spuna cum si-a batut joc Ponta de ei ! Cred ca mai mult de jumate si-ar schimba opinia !

 31. 31Kali

  Draga Groparule, tare bine ar fi daca lucrurile s-ar aseza asa inteligibil pe lume. Numai ca ai mei parinti, ce-i drept, proaspeti pensionari, ‘telectuali de elita nefavorizati de comunism (ci dimpotriva), specialisti recunoscuti si pretuiti in activitatea lor profesionala de dupa ’89, care se descurca si cu PC-ul, au vazut si destula strainezie, ghici ce? Tot cu Ponta voteaza. Convinsi!

 32. 32Radus

  Uite mai, eu asta nu pot intelege. De unde imi stii tu parintii? Ca is mai de la sud si Brasovul e o destinatie departata. Nu zic de Sibiu ca nu sunt sigur ca l-au vizitat iar la Cluj au ajuns din motive familiare, o nunta sau un botez, nicidecum din motive de per pedes prin Centru sau Gradina Botanica.

 33. 33Morrissey

  Mare adevar grait-ai, Gropare. Se suprapun manusa observatiile tale pe generatia 65+ani.
  Trebuie intelesi intr-adevar. Dar la fel de bine pot fi si convinsi sa nu voteze Ponta :).
  “Nu iti cer pentru matale, nici macar pentru mine ci pentru nepotel. Sa ne gandim la cei ce vin dupa noi”
  Sunt destul de sensibili la sentimentalismele astea :). Ca nu putem spune ca e un rationament infailibil.

 34. 34Dan Marginean

  Frumos scris, dar nu-s absolut deloc de acord cu tine. Părinții proști se lasă păcăliți de povești ieftinuțe, nu toți părinții. La fel cum se lasă păcăliți copiii proști. Viitorii părinți proști se pișă de pe acum în boscheți, chiar dacă dau opt lei pe o apă, n-au nici o treabă cu tehnicile moderne și lăcrimează de emoție când le recită Gâdea, înainte de culcare. Scuza lor care este? Te ajut eu: nu vârsta.

 35. 35Dan Marginean

  PS Maică-mea are 63 de ani și este un om (foarte) simplu. Tocmai a zburat la Montreal, cu escală la Muenchen. Știe mai multe despre semnătura digitală decât mine. Da, tremură de emoție înainte să urce în avion, îi este groază de check-in, că nu vorbește decât câteva cuvinte rusești, pe care le-a învățat în școala primară. Da, dă șpagă la medic sau pe unde apucă. Nu se pișă în boscheți. Nepoții ei canadieni o învață câteva cuvinte în franceză și engleză. Se tunde la coafor, nu la hair stylist. Nu-i îndrăgostită de Suleyman. Nu ține cu Zăvoranu când are meci la Acces Direct. Îi subestimezi, Radu.

 36. 36Groparu

  @ Dan Marginean: ai mei merg odata la 2 ani la soru-mea, in Jermanica. Mama zboara fara probleme, iar Groparoiu prefera sa mearga cu autocarul 36 de ore.
  Cata vreme stau acolo, bat Jermanica in lung si-n lat. Mai fac escapade si prin Franta. Mama e profa de rusa si romana si inca mai stie franceza. Nici unul nu s-ar baga intr-o parcare la un șușu.
  Tu crezi ca de părinții mei și de părinții tăi este vorba în articolul ăsta, Dane?

 37. 37Dan Marginean

  Nu, nu, nu. Nici o clipită nu m-am gândit la asta. Doar că prostia și lipsa de educație nu au nici o legătură cu vârsta. În cele mai multe cazuri, Ponta e votat de astfel de oameni. Nu de “părinți”. Asta mi-era ideea.

 38. 38vlad gidea

  Mi-a placut cum ai explicat care e viata parintilor vostri. Ai mei nu sunt pensionari, sunt unul din aia care face protest cu un Like, iti multumesc de eticheta. Presupun ca vb de pensionari, pensionari care au o dragoste fata de badea, ponta sau orice scandalagiu in costum care ar merge de ginere. Nu vad nici o legatura cu realitatea, ai facut o presupunere. Defapt asta e problema noastra, a romanilor. Noi discutam fara a delimita o constructie, fara a gandi despre ce vorbim sau unde vrem sa ajungem cu asta. Si asa sare unul si zice si el ceva de basisti, si altul zice de Mekrel si altul de Obama si altul de extraterestrii. Intre timp omul mai batran uita ca am inceput discutia indignati de coruptia lor, aceiasi care se muta din partid in partid. Uita si voteaza tot pe ei. Am scos din discutie voturile cumparate, alea sunt fix pix pana nu intra cativa la bulau pentru vot dublu de ex.

  Sa fim seriosi, singurul om pe care puteam sa il credem chiar si cu o anumita doza de cinism era Macovei. Cei care au votat cu Macovei s-ar putea sa nu voteze in turul 2. Imi pare rau pentru Romania cand Udrea ia mai multe voturi ca cel mai pertinent candidat cu cel mai bun program electoral si fara antecedente “penale”. Cred ca trebuie sa va fie rau mai multi ani pana va mai desteptati si sa va fie mai bine.

  5%? OK, ne vedem cand normalitatea ajunge macar la 30%, pana atunci nu ai cu cine si preferam sa stam afara cu straini, dar civilizati.

 39. 39Diana

  Eu ma gandesc nu la raportul dintre tinerimea materialista si batranii care vad viata altfel decat noi, ci la croazierele pensionarilor straini comparate cu electrocasnicele plutitoare, pe vreme de inundatii, ale bunicilor nostri. E trist sa ai un handicap numit nationalitate.

 40. 40Emma

  Poate-ai vrut sa scrii Comedy Central nu Center, numa’ zic.

 41. 41Groparu Nemernic

  @ Diana: diferenta dintre ei este de la cer la pamant. Astia la 60 de ani se insoara a patra oara, pe ai nostri abia ii culegi dintre carje.
  @ Emma: si zici bine!

 42. 42Irina D

  Varsta sau/si pensia mica nu justifica optiunea PSD pt vot. Am 60 de ani, la fel sotul meu, mama mea 84. Eu nu pot sa spun ca sunt saraca lipita dar mama are 620 lei pensia. Din 90 pana acum nu am votat PSD. Nici noi, nici mama nu ne simtim rupti de realitate, intelegem foarte bine zbaterile fiului si nurorii care lucreaza intr-o multinatoionala. Mama sigur nu intelege toti termenii in engleza dar asta nu inseamna ca nu stie pe ce lume traieste. Aici nu-i vorba ca Ponta e “mai de-al nostru, vorbeste ca noi” e doar speranta ca “ne mai da ceva”. E o conceptie de asistati sociali, poate mai dur spus, de pomanagii.

 43. 43Strigo

  Mai Gropare, tu stii, in general imi plac articolele tale, dar articolul asta chiar nu imi place. Si sa iti zic de ce: nu exista scuza, ca ramai “inapoi”. Nu exista. Si mai ales nu exista scuza sa votezi Ponta ca iti da 100 de lei pe luna. Asta e cel mai crunt egoism. In primul rand ca sa mareasca statul pensia cu 100 de lei trebuie sa aiba banii astia. Ca doara NU-I DA PONTA DIN BUZUNAZL LUI, CI DIN ALE COPIILOR PENSIONARILOR. Copii, care oricum lucra in general pe minimul de economie (ca sa NU PLATEASCA LA STAT) si sefii lor isi cam bat joc de ei. SI mai ales in regiunile care-l sustin pe Ponta. Si ca sa poata lucra copiii si sa plateasca la stat le trebe locuri de munca. Si locurile de munca nu le da Ponta, nici investitorii nu-i atrage Ponta. NEAMTU’ si imi place sa-i zic asa, el POATE SA FACA MULT MAI MULT: DECAT DOAR 100, DE CE NU AR FI 200? Asta e replica ce tra sa le-o dai alor tai.

  PS: maica-mea se uita la filme si cauta retete pe internet (60 de ani) taica (65 de ani) il asculta pe Furdui Iancu pe internet si buni (85 de ani) se uita la clipuri unde se joaca hora 😛

 44. 44Strigo

  Ah, si am uitat: Johannis ar putea sa faca si pentru pensionari si si pentru copiii si nepotii lor ceva. Toti ar fi mai avantajati pana la urma! Doar un minut sa judece inainte de a-si VINDE VOTUL PE VIITORUL COPIILOR LOR.

  Dar clar, cati economisti fac politica? Ce stie Ponta ca 1 leu nu il poti cheltui decat o singura data? Vai si amar, daca iasa ala!
  No, ca m-am enervat :roll:

 45. 45Marga

  Gropare, am cateva cunostinte care te urmaresc (citesc) de ani buni:) Scris bine, desi ce zici tu se pupa cu realitatea pensionarilor, acestea fiind dificultatile lor de zi cu zi, nu sunt intru totul de acord cu motivatia lor. La noi, asa au gresit parintii ca ne-au tinut pe langa ei si la revolutie in fata tv-ului, apoi prin 90 pe la mineriade – tineam tot cu Iliescu, credeam in pericolul agentilor straini Ratiu si Coposu, incat de mititca m-am facut de stanga:) Apoi, in 96 m-am hazardat si l-am votat eu pe Constantinescu – a fost de naspa, nu m-a inteles mama:) In 2000 cica ea l-a votat pe Vadim (eu cred ca nu am votat, eram plecata cu bursa). Din 2000 incoace mama, la 66 ani trecuti, femeie simpla – fara liceu terminat, insa utilizatoare de facebook, de internet, anti-antenista, trecuta prin ciurul telenovelelor din anii 90, mare consumatoare de talkshow-uri acum, convinsa anti-PSDista recunoaste ca a fost oarba in ’90; ii regreta acum pe Ratiu, Coposu, Campeanu. Stie ea ca aia nu ar fi distrus industria asa cum au facut-o FSN-PSD- ul lui Iliescu. Chiar daca este nostalgica pentru stabilitatea aia oarba din anii comunismului, ea stie ca nici moarta nu o sa voteze cu cei care au vandut/furat cu adevarat tara (si nu, nu e de pe tarlaua lui Dragnea pe unde voteaza si mortii). Mi-s tare mandra de votanta de mama mea :) Noi suntem norocosi ca nu a trebuit sa ducem munca de lamurire cu ea, deloc. Insa cred ca fiecare ar putea argumenta parintilor de ce e mai important votul ala drept decat 100 de lei lunar. Mama a votat Macovei, urmeaza Iohannis – din propria-i convingere! Moise Guran, ca tot l-ai pomenit, prezinta statistica rezultatelor primului tur pe categorii de varsta si respectiv pregatire, vei fi surprins: nu batranii l-au facut pe Ponta cu 40%! Iar eu stiu sigur ca majoritatea bugetarilor -oricat de bine pregatiti profesional or fi ei, tot pe Ponta il vor, ca le da, ei nu inteleg ca revenirea la salariile initiale era hotarata de guvernul Boc, ca a fost o taiere pentru acei ani etc. Macovei ar fi fost ca o terapie de care Romania are nevoie, Iohannis – speram sa fie un experiment reusit. daca iese Ponta, iesim si noi (din tara), cu tot cu mama:)

 46. 46X-uleasca

  Gropare (că “Domnule Groparu” sună artificial), te citesc de ani buni (furia roşie), dar abia acum am simţit nevoia să comentez.
  Portretul din articol cutremură prin aspectul cumulativ. E portretul-robot al vârstnicului care a prins şi anii 60-70, de relativă prosperitate, după oroarea anilor 50, şi cumpliţii ani 80. Anii în care stăteam în bancă purtând căciulă şi mănuşi şi-mi făceam lecţiile la lampa de petrol.
  Tocmai pentru că e portret-robot nu pot decât să sper că se aplică decisiv unei infime minorităţi. Pentru că altfel devine terifiant.

  Şi încă un lucru. Au ieşit la vot un pic peste jumătate dintre votanţi. Unde sunt ceilalţi? Că eu am obosit să-mi decidă soarta ţării jumătate din poporul care are dreptul să o facă. Sper ca în viitor să aibă şi obligaţia. Aşa, ca în ţările cu apă caldă.

 47. 47Strigo

  X-uleasca, celor din Romania care nu merg la vot SA LE FIE RUSINE! Sa ia exemplu de la cei plecati in afara, care iau asupra lor distante uriase si cozi imense (si nu e prima oara). Si aia nu merg la vot, ca nu ar avea ce face sau de plictiseala. Si in nici un caz pentru a frauda, cum pur si simplu ne jigneste pe fata Ponta.

  Curtea Constitutionala a decis ca insulta fie considerata din nou infractiune cu urmarirea penala in urma plangerii prealabile a partii vatamate sau prin autosesizarea organelor de cercetare penala.
  Cine ia in cazul asta apararea fraierilor ce trimit miliarde de euro, nu lei, in tara? Ha, cine?

 48. 48Flo

  groparu’! De aia sa voteze cu Iohannis, ca sa nu mai stai tu 40 minute pe drum ca sa ajungi la munca (5km)!

 49. 49Serban

  Nu inteleg. Parintii pe care ii descrii tu aici sunt aproape niste autisti. De dragul poeziei i-ai descris ca pe niste ingramaditi rupti de lume. Ceea ce nu sunt. Ai mei nu-s. Nici ai prietenilor mei. Pun pariu ca nici ai tai/vostri nu sunt. Faptul ca nu inteleg ce e aia brand si brainstorm nu iti da tie dreptul sa vorbesti asa despre ei. Ca ai tu ceva cu Ponta e una. Si sa dai vina pe parinti pentru frustrarile tale e alta. Mai citeste-ti o data textul si vezi unde e fractura logica. Si eu ma cutremur cand ma gandesc la ce ne asteapta in urmatorii doi ani, pana la urmatoarele parlamentare. Dar ce ai scris tu acolo chiar nu e ok.

 50. 50schmoo

  Stiu ca parintii sunt caposi si greu de adaptat la mileniul 3, dar parerea mea e ca o parte din vina este a copiilor lor. Am colegi care-si lasa copiii mici la bunici cat timp pleaca ei in Egipt si se uita la mine ca la ozn-uri cand le spun ca eu am preferat sa iau 2 camere in Bulgaria ca s-o pot lua si pe mama. Rezultatul e spectaculos: anul asta noi nu ne-am putut lua concediu si s-a dus singura cu copilul in Bulgaria cu autocarul. Pe calculator a invatat-o copilul. Mai fac ceva depanari prin telefon dar nimic grav, acum are pagina pe facebook si si-a gasit toti prietenii si toate rudele de prin strainatate si de prin tara. Sunt foarte multumita ca merge in fiecare zi pe jos 2 km ca sa-mi ia copilul de la scoala, ca-l verifica la teme si ca e activa (spre deosebire de mine ea are prieteni si reali nu numai pe facebook 😛 ).

 51. 51schmoo

  Uitai sa zic ce era mai important: pe mine nu ma mai ingrijoreaza pensionarii pe cat ma ingrijoreaza tinerii. Atat aia care n-au nici o optiune, nu-i intereseaza, nici nu stiu ce-o fost duminica fiindca pe hbo n-o zis nimic, cat si cei care voteaza partide de stanga fara sa fi trait macar o zi in comunism. Ca le-o povestit lor o matusa ca tot romanul avea loc de munca si apartament decomandat moca.

 52. 52mesiu

  parintii mei m-au sters la cur cand am fost mic, m-au dus la gradinita, au platit orele ca sa intru la facultate, m-au tinut la facultate …
  acum sunt peste 70 si EU le-am cumparat calculator si i-am invatat sa-l utilizeze (si fac zilnic remote access) , EU le-am luat smartphone si le-am instalat appurire de care au nevoie, EU i-am condus la avion, check-in. EU… pentru ca sunt copilul lor.
  btw: nu l-au votat pe Ponta

 53. 53Marius

  Frumos articolul. Din pacate suntem intr-o situatie unde nu conteaza catusi de putin ca presedintele o sa se numeasca Ponta, Iohanis sau Tariceanu, asta ca sa ii mentionez pe primii 3 clasati.

  In realitate acest eveniment nu e decat un “Romanian Idol” la care poporul voteaza mascota care o sa primeasca ordine de la UE si FMI dupa care o sa le aplice cu intelegerea ca a fost votat de o majoritate.

  Oricui mai e destul de naiv(a) sa creada ca e vro diferenta intre candidatii astia, mai am decat atat de spus: cand a facut ultima oara un candidat ceva din ce a promis sau cand a fost trans la raspundere un presedinte pentru ca nu a facut ce a promis in campanie? Niciodata!

  Buna dimineata lume ! (pentru ca prea multi inca dorm)

 54. 54Ovidiu

  Respect!

  O guvernare de stânga nu e rea, DACĂ! se aplică politici de stânga. Subliniez DACĂ și APLICĂ.
  O guvernare de dreapta e foarte bună DOAR DUPĂ ce ai scos clasa săracă din mizerie. Pentru că noi vrem competiție, când jumătate din populația României abia supraviețuiește…

 55. 55roxana moraru

  Exact asta mi-a spus bunica mea când am întrebat-o cum cine ar vota (ea nu mai votează de câțiva ani): Cu Ponta. Poi de ce? Da’ uite ce frumos vorbește…Noroc că mai sunt și bunici care spun că nu le trebuie pensii mai mari, ci nepoți fericiți. :)

 56. 56klaus

  Ca sa o citez pe bunica mea, “arza-l-ar focu pe Ponta, du-te mama la vot numai sa nu iasa ala”

 57. 57Fiica unei mame cu blackberry

  Mama mea nu se sperie de autostrazi. Dintr-un motiv simplu, autostrazile nu exista. Poate cei zece ani cu marinarul si ajutoarele lui, acum aliniate in spatele lui Iohannis, au avut o contributie la aceasta lipsa?! Nu voteaza mama nici cu Ponta, nici nu Iohannis. Nu pt ca ar face pipi in parcare, ci pentru ca-i este scarba, asa cum imi este si mie. Iar daca dupa zeci de ani de spoliere, de dispret si umilire mai faceti diferente intre Iohannis si Ponta, ma faceti sa privesc intr-o lumina noua fatalismul acestui neam.
  PS decat sa scriem articole care sa deplanga superior ignoranta “boborului”, mai bine am face ceva vizavi de chestia asta. Cumpara un bilet de avion, de muzeu, de orice

 58. 58adi

  Din Romania sunt 2 cercetatori care au castigat EU Marie Curie Excellence Grant (1-2 milioane Euro pe 4 ani). Unul e Funeriu. Io’s celalalt. PhD in Romania in 94; DSc (adica doctor docent) la o univ din UK din primele 50 din lume acu vreo 2 ani. N-am votat nici o data Basescu, si sunt mandru de asta. Nu stiu daca votez duminica, si aici au fost cozi mari (fi-miu cel mic, MSc in Chimie tot in Strainezia, acum face un doctorat, a fost in comisia de votare). Nu au fost destui de multi membri din cei care trebuiau sa vine. Sunt platiti cu 20 GBP pe toata ziua de vot (plus cateva ore si Sambata cu organizarea), adica fac munca voluntara, si unii s-au decis ca mai bine se distreaza duminica dacat sa munceasca pentru peanuts. Daca ma voi duce la vot, NU voi vota Iohannis, din urmatoarele motive: Blaga, Videanu, Flutur, Anastase, etc. Fi-miu cel mic votoaza Iohannis; fi-miu cel mare, young professional cu vreo 3-4000 GBP/luna after taxes voteaza sigur Ponta. Mama, fiica de tarani, cu 7 clase (ca s-a maritat repede, sa ma faca pe mine), va vota Iohannis, “ca doara e arghelean de-a nost’”

 59. 59Cici

  Bun, înțeleg unde suntem si de ce. Ce facem mai departe?

 60. 60Ciobanu Alin Marcel

  De acord până la un punct, dar atunci ar trebui să înceteze a mai afirma că fac orice sacrificiu pentru binele propriilor copii. Dacă tot ce trece dincolo de pragul următorilor 10 ani le este irelevant atunci să accepte că nu le pasă nici de cum vor trăi proprii copii peste 10 ani. Bătrânețea scuză multe, dar nu și ipocrizia.

 61. 61Anonymous

  Trebuie sa ai niște părinți minunați! 😆

 62. 62Anonymous

  Foarte frumos scris si adevarat!!Nu e corect sa dam toata vina pe batrani ca au votat cu PSD,pana la urma fiecare voteaza cu cine doreste…..insa bunica mea are 80 de ani si nu a votat cu Ponta si cred ca sunt multi batrani ca ea!!Felicitari pentru articol!!

 63. 63NorisorRoz

  Adica îl votează fiin’că sunt proști, și proștii doar un prost pot vota? Cam asta am înțeles io. Din cauză că nu pot mai mult, săracii, atâta îi duce capu’, la fel cum și pe Victoraș nu îl duce mai mult. Apelează la pensionari fiin’că doar pe ăia îi poate prosti, tinerimea îl ia la plue!

 64. 64Radu

  Felicitari pentru articol. E deranjant de precis. Si greu de digerat.

 65. 65Ciobanu Alin Marcel

  Am niște părinți care m-au învățat că o problemă ascunsă sub preș este o problemă la fel de reală ca una privită direct în față; am niște părinți care m-au învățat că unele costuri pe termen scurt – în acest caz, conflicte generate de această abordare – merită a fi plătite pentru a rezolva o problemă mai mare -fie vor avea copiii lângă ei la bătrânețe sau aceștia vor fi nevoiți să plece în lume pentru a-și găsi un rost și se vor reîntâlni de cel mult două ori pe an (de Paște și de Crăciun).

  Din punctul meu de vedere, aș fi mult mai rece dacă aș vedea lumea în acest fel și mi-aș ține gura decât făcând ce am făcut mai devreme.

 66. 66silicon_v

  Gropare, in cea mai mare parte ai dreptate. Si nici nu am cine stie ce argumente.

  Ceva totusi as incerca:

  “Mai tata, mai mama, ceva firmituri va da Ponta si compania la pensie. Sau vreun ajutor social catre varul Nelu de la tara. Dar sa stiti ca aici e un targ. Ponta si aia ca el de fapt reprezinta o gasca uriasa de hoti, care fura tot ce se poate in tara asta, de la mii de ha de padure si pana la comisioane babane la licitatii si care tot maresc taxele, ca sa le ajunga banii pentru tot (furt, pomeni, risipa).

  Daca ii votezi in continuu pe astia, apoi sa stii ca tara o sa ramana tot saraca, fara investitii, fara locuri de munca bine platite, fara drumuri si cai ferate. Apropo, stiai ca Ponta doar ce a taiat la ultima rectificare de buget cateva miliarde de la infrastructura? Ca nu ii ajungeau banii de pomeni. Stiati ca investitiile straine au scazut de tot, dupa taxa de stalp, ca lucrul la metroul din capitala e blocat de doi ani de zile, la fel soseaua de centura a Bucurestiului? Ca in 2014 nu a fost inaugurat niciun km de autostrada?

  Poate o sa ziceti ca nu va pasa de asta, odata ce va dau ceva la pensie.

  Dar targul e altul. Copiii vostri or sa plece pana la urma din tara asta. O sa ii vedeti o data pe an, apoi o data la doi ani. Prilej cu care o sa constatati ca nepotii vostri se uita la voi ca la niste straini si ca de abia mai vorbesc limba romana.

  Ei, asta e targul.

  Vi se mai pare avantajos sa votati PSD si Ponta?

 67. 67anda

  Articolul tau ma uns la suflet; Ai scris chintesenta diferentei intre generatii! Viata multa sa ai, mama, si multa intelepciune!..asa cum ar fii zis bunica-mea!

 68. 68CSB

  Am inteles de ce voteaza batranii cu Ponta… Fain articol, iti trezeste nevoia aia de a-i imbratisa pe toti parintii astia, cu dragoste, cu mila (“si cu groaza” vorba unui cantec de impresionat gagici cand eram mai tineri ), cu iertare revoltata – intelegi ca nu au cum sa te ajute, si ca nu le poti demonstra evidente de genul – daca iti mai pune 100 de lei la pensie, tu tot atata cumperi. Nu au cum sa inteleaga, si tu nu ai cum sa le promiti ca “ailalti” n-o sa fure, o sa ocroteasca justitia, o sa infloreasca tara… Nu poti sa le promiti speranta ta.
  Ce n-am inteles e de ce voteaza tinerii cu Ponta. Ce valori “de stanga” cauta toti aia din TSD ? De ce oameni tineri, cu forta de munca nu vor un alt fel de tara si societate, nu-si vor propria libertate de a nu mai depinde la infinit de “ce ne da Ponta”. Uitati-va la tara asta cat e de lucru in ea, la ea… Da, nu se face profit rapid, dar e mai sigur decat sa-i lasi pe astia sa fure, si tu sa iei complice un ajutor de la stat sau mai rau, o galeata. Pe AIA nu-i inteleg. Si mie de aia mi-i frica, pentru ca parintii nostri, tine-i-ar Dumniezau, s-or duce in lumi mai bune. Da tinerii… tinerii ne-or supravietui, o sa creasca si o sa vrea tot mai mult “ajutor” de la Ponta sau altul care o sa le cumpere votul c-o leguma. Apropos – Ponta e din generatia aia tanara de o vroiam noi sa preia fraiele tarii.. Si fata ceia de la Finante… tineri…

 69. 69erika

  Dragule fain ai scris!E pentru prima data cand citesc un articol scris de tine,dar promit sa-ti urmaresc urmatoarele scrieri. 😉

 70. 70honci baci

  Citii articol. Placut. Digerat greu ca mai toate hibele din romanica….
  Da amu ca vazui ca tunurile din navarone is puse pe ai nostri bieti sexta/septagenari (ca mai sus deja is specii protejate), si vazand io ca sunt multi care mai vad si busyday, zic sa incerc si io o parere: in emisiunea de luni au fost prezentate cu cifre procentele votantilor celor 2 din turu 2 pe categorii de varsta si educatie. Surpriza (sau poate nu) este ca nu doar varstnicii au o sila teribila de portocaliu / albastru. Portretul robot al votantului 35+ al lui Ponta este infinit mai terifiant decat cel al parintilor si bunicilor. Daca peste nenumaratele “calitati” pe care acesta le poseda dpdv intelectual, daca mai luam in calcul si un sondaj cum ca 12% din cei cu varsta pana in 30 de ani prefera statul cu parintii iar 30% nu au o alta optiune … te intrebi daca dupa 150 de ani intrebarea : “dom’le … da io cu cine votez?” nu e acum mai grea decat atunci.
  pentru mine personal va fi din nou de ales raul cel mai mic… si un alt cui imi intra in calcaie :
  OARE CAND OM AVEA SI NOI NISTE SOLUTII VIABILE in turul 2????

 71. 71Karmara

  Sunt de acord cu tine 80%, dar eu ma intreb: de cand acesti parinti se gandesc doar la pensia lor, iar nu si la traiul copiilor si al nepotilor? 😐
  Nu vor pentru acestia o viata mai buna, mai ok decat a lor? Cand au devenit egoisti, sa voteze doar cu gandul la suma modica venita doar lor in plus lunar? Sa faca abstractie de orice/oricine altcineva, inclusiv de unde provin acesi bani in plus? ❓

 72. 72Karmara

  silicon_v has a point 😉

 73. 73gigi

  Articol superb … pana la un punct.
  Cand s-a terminat comunismul, s-a vazut cat de mare era haul care se casca intre noi si Occident, Lumea Libera.
  Ei n-au vrut sa vada nimic … S-au hranit cu ura ( comunista ) fata de tot ce venea de acolo ca idei, modele, oameni. Le-au placut blugii, televizoarele color, si ce si-au mai putut permite cu greu., insa nu si de oamenii de dincolo, nu au avut incredere in ei.

  N-o fi fost vina lor ca am pierdut razboiul, ca au fost indobitociti si au fost pusi sa aplaude la congrese…

  Dar chiar nimic sa nu se lipeasca de ei in 20 de ani ? Au negat valorile occidentale ajungand sa isi nege propriii copii doar pentru ca ei au imbratisat aceste valori. Pentru ei sunteti niste prosti care munciti de dimineata pana seara ca nebunii, pentru o casa pe care ei au primit-o gratis si o masina pe care au cumparat-o din banii de la nunta si ceva ajutor de la parinti. Pentru ei sunteti la fel ca occidentalii lacomi care nu se satura niciodata. Nu va vor spune asta, poate, dar vor sfarsi gandind asa despre voi.

 74. 74Flaviu

  1. Am votat Macovei. Votez Johanis, asta ca sa stim cum stam.
  2. Jos palaria pt poveste, trezeste nostalgie, mila desi e greu cuvantul, dor de casa si multa multa intelegere.
  3. Mama – n-a vrut sa auda de calculator ani de zile. Acum are un nepotel si intra pe skype/facebook si cauta pe google despre vietile sfintilor, deci si pot si vor, trebuie doar sa apara factorul motivator potrivit.
  4. Mama – optiuni electorale: toti si toate ii sunt complet indiferenti, “toti is niste escroci” zice ea si are dreptate. Se uita si la antene si la B1, si la Gadea si la Banciu dar doar pt ca la ora aia sunt singurele posturi la care nu trebuie sa citeasca. Inapoi la vot -> ea nu crede ca unul sau altul va schimba ceva pt ca indiferent cine a trecut pe la putere lucrurile au mers pt ea din ce in ce mai rau: anii au trecut (era mai bine cand era mai tanara), totul s-a scumpit, spitalele arata mai rau, medicii sunt mai grabiti si mai nepoliticosi, benzina e mai scumpa etc. dar…, mi-a promis ca vota Johanis, pt ca o rog eu.
  5. Chestiile cu adevarat triste la aceste alegeri:
  a) din 19 mil peste 4 sunt peste hotare si noi ne agitam pt cei aprox o suta cinzeci de mii care voteaza
  b) aproape 1 milion de romani au votat cu vadim+funar+diaconescu+branza. astia unde intra?, la ce categorie? si is de toate varstele…

 75. 75Tac

  Raspunsul paradoxal la intrebarea care incheie articolul.
  Daca parinti tai voteaza cu Ponta, DA, le vei plati 100 de lei din salariul tau de corporatist, la fiecare, plus la inca 2-3 pensionari si nu doar lor, vei da si cateva zeci de lei alora cu ajutorul social, nu din sutele de lei pentru pensii, din impozitul pe sutele de lei, doar nu credeai ca scapi asa usor cu cateva sute de lei brut. Iar daca te-ai pierdut in ce am scris despre atatea sute de lei stai linistit ca Ponta n-o sti el ce-i ala MTO, ma rog, intre timp cred c-a aflat, dar stie exact cate sute de lei are de luat de la tine din buzunar. Nu sari asa la mine, ca nu baga mana in buzunarul tau, el iti baga bani in buzunar, cum ce bani? restul, maruntisul din salariul tau! Nu te speria, ca nu-ti ia tot, te lasa sa-ti platesti chiria, si utilitatile lunare, sa iti cumperi ceva haine, nu lunar ci anual, cate ceva de mancare, dar nu prea multa ca oricum nu ai timp sa mananci 3 mese pe zi, nu pentru ca ai prea multe taskuri de facut la job, dar pentru ca risti sa te ingrasi. Pai te duci si in concediu, cum din ce bani, dintr-un mic imprumut la banca, cei 1000 de lei de la companie pe cazare si transport si da! din prima anuala, pentru ca ai tras ca un sclav un an intreg sa-ti atingi MTO-ul personal (exact KPI-i)…si MTO-ul lui Ponta. Asa ca nu fi fraier, sa nu te duci in turul 2 la vot ca are cine sa voteze cu Ponta, tu stai acasa acum, nu e vremea ta, nu e varsta, la pensie o sa ai timp suficient sa votezi si tu cu viitorul Ponta daca o sa mai aibe de la cine fura 100 de lei si pentru pensia ta.

 76. 76tiby308

  Parintii din ardeal voteaza mai putin Ponta deorece daca Ponta sau PSD mai corect spus vor conduce fara grija aceasta tara pierd orice speranta de avedea copiii intorcinduse acasa. Credeti ca am uitat anii PSD de guvernare in care se vindeau si ciini comunitari

 77. 77Marga

  Mai gropare, tare m-a enervat nenea Adi, beneficiarul grantului EU Marie Curie Excellence. Da, bine, nene Adi, nu crezi ca voi ati dezvoltat o nostalgie pentru Romania PSDista si i-ati insuflat-o si fiului? Exista prin Europa un puternic curent de stanga, dar ce are a face Ponta cu ideologia si politica de stanga? Eu cred ca s-ar inscrie in masuri mai degraba sovietiste! Fiul domniei tale, daca ar fi fost crescut, educat, angajat in Romania, cred ca ar fi avut o alta viziune asupra realitatii romanesti. Deranjeaza aia numiti de dumneata, dar Iliescu, Nastase, Hrebenciuc, Sirbu, Dragnea, Zgonea – strungarul, Cozmanca etc. nu deranjeaza? Apoi, cultura europeana, mediul prielnic cercetarii nu v-a prins bine? de ce sa nu ne dati si noua, astora inca in Romania sansa de a spera la un presedinte de dreapta, care intamplator este primarul celui mai occidentalizat oras al Romaniei? Numai revenirea in forta brutala a Rusiei galopante ar trebui sa determine orice roman sa aleaga dreapta!

 78. 78Mohoina Cristian

  Răspunsul tău(tânăr și/sau copilul părintelui/bunicului tău care te-ar întreba asta, deși nu o face) la întrebarea “– Dacă votăm cu ai tăi, ne măreşti tu pensia la fiecare cu 100 lei/lună, înmulţit cu 12 luni, înmulţit cu 5 ani de mandat?” trebuie să fie “Da!”. Evident, “la fiecare” înseamnă doar la părinții și bunicii TĂI.
  Ei nu o să pună întrebarea asta pentru că le este rușine să îți ceară ție, copilului lor bani. Poate să fie și mândrie, dar nu neapărat. Nu concep paradoxul că statul trebuie să aibe grijă de ei, că și ei au muncit o viața întreagă și au plătit altora pensiile.
  Dacă nu eu ca tânăr nu îmi permit să le dau bunicilor și părinților câte 100 de lei pe lună (600 de lei, nu?) atunci e vina mea. Și sunt un ipocrit să mă plâng că “nu vreau să țin în cârca mea 8 milioane de pensionari” când nu sunt în stare să țin 6.
  Discuția cu generațiile mai în vârstă pe care noi le acuzăm că “votează cu Ponta” (evident, nu generalizați, ați spus și voi că aveți părinți/bunici care nu au votat cu PSD-ul în viața lor) este un semn de ipocrizie din partea noastră. Explic: ai bătrâni sunt egoiști că se uită la 100 de lei la pensie sau la faptul că primaru le zice “săru-mâna” la băbuțe și că ne ignoră când noi ne plângem că “ăștia ne distrug viitorul nostru și al nepoților/strănepoților voștrii, mamă/bunică!”, dar noi nu suntem egoiști când vrem promisiuni electorale și acțiuni doar pentru noi – “ce-i cu atâta pomană la pensionari?!?”. Realitatea “reală, a tuturor” este diferită de iluziile lor, da! Dar și realitatea lor e alta decât realitatea noastră.

 79. 79adi

  Pt. Marga:
  1. Fii mei, unul are 26 ani, celalalt 24, au fost crescuti si educati in (ordinea anilor): Romania, Italia, Romania, Japonia, UK, Romania, UK. Dupa cum ziceam, unul voteaza Ponta (daca nu o sa-i fie lene sa mearga din Wimbledon, unde sta, pana la Ambasada/ICR), celalalt Iohannis (va vota sigur, ca e membru in sectia de votare); i-am educat la fel.
  2. Daca niste unii (de DREAPTA, de la PPE) nu mictionau pe voturile a 8.5 milioane de Romani, din care 7.4 milioane au votat ca Base sa se care, acum l-am fi avut presedinte pe Crin (si l-ar fi votat toti din familia mea) iar nomine odiosa din cele doua liste (a mea si a domniei voastre ar fi contat putin spre deloc.
  3 Sansa de a avea un presedinte de drepta??? Pai n-am (n-ati) avut unul 10 ani? Nu v-a ajuns? Si asta fusese primarul celui mai mare si prosper, si occidentalizat oras din Romania.
  4. Cine se pupa in bot cu forta brutale a Rusiei (recte Putin) din UE??? Presedintele DE DREAPTA al Ungariei, Victor Orban.
  I rest my case.

 80. 80adi

  Cu ingaduinta Groparului, doua PS-uri la replica mea pentru Marga:
  PS1. Aici guverneaza dreapta (tory+libdem) si au impozit progresiv; ce depaseste 35000£/an se impoziteaza cu 40%. Mi-ar fi placut tare mult sa am si eu impozit de 16%, cat e in tara condusa de guvernul de stanga Ponta.
  PS2. Inafara de Ungaria, care se pupa in bot cu Putin la vedere, in UE mai sunt doua tari care cam fac dealuri separate cu Rusia: Austria si Germania. Dac in Austria nu stiu ce culoare au cei de la guvernare, in Germania este sigur de dreapta (Merkel, PPE)

 81. 81deea

  Frumos articol. Avand 25 de ani, se potriveste ca o manusa bunicilor mei.

 82. 82Carmen

  Gropare cred ca tre’ sa te reprofilezi pe politica 😛
  …uite ce de comment-uri ai :)
  Sau poate ca in campanie oamenii rumega politica pt un an, iar dupa aia nu ne mai intereseaza asa mult miza si nu mai comentam atata,

 83. 83Suntem pierduti

  Iohanis= blaga,videanu , Roberta anastase , flutur etc (adica oamenii lui basescu din ultimii 8 ani ) IAR ponta = Romania din ultimile luni de zile cand a fost prim ministru.

 84. 84radu

  emotionant articol, dar branza e pe bani.
  cu alte cuvinte oamenii astia merita tot respectul si toate atentia noastra, DAR NU MERITA SA VOTEZE. Nu ai cum sa decizi directia unei societati in conditiile in care NU O INTELEGI.

  Repet: in compensatie pentru renuntarea la dreptul de a decide, le vom aprecia sacrificiul si vom incerca sa ne recompensam printr-un comportament impecabil. Asta ii va ajuta si pe ei in mod real, spre deosebire de iluzia acordarii unui vot sau pomenii de 100 lei la pensie.

 85. 85Ioana

  Mi-ar parea bine sa fie asa cum spui tu Gropare.
  Dar tare ma tem ca oamenii astia nici nu o mers la vot.
  Ci ne fura PSD-istii si noi ii condamnam degeaba pe oamenii astia.

  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-18467565-alo-opozitia-ziaristi-dna-sri-ong-uri-ocupa-cineva-cele-11-din-voturi-listele-suplimentare-cineva-curios-cunoasca-turistii-studentii-din-giurgiu-olt-calarasi.htm

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-18478423-localitatile-unde-inregistrat-recolta-record-voturi-listele-suplimentare-care-sunt-satele-orasele-unde-votat-pana-7-ori-mai-multi-turisti-decat-localnici.htm

  http://stiri.tvr.ro/patru-doctori-din-olt-ar-fi-cerut-urna-mobila-pentru-prezidentiale–in-baza-unor-adeverinte-false_52377.html

  E bataie de joc! 1 milion de voturi pe liste suplimentare!!!
  Hai ca e ok in centre universitare ca si Cluj, Bucuresti, Timisoara, Iasi.
  Dar cati studenti si turisti au fost duminca, 2 noiembrie, in Salaj, Giurgiu, Olt, Calarasi, Ilfov, Mehedinti si Teleorman???

  Trebuie sa facem ceva!!! Haideti observatori la vot!!! Asa ceva e inacceptabil!!!

 86. 86Gabriel.C

  Citit;
  Forwardat ( sic!) de un amic;
  Observatii si reprosuri:
  a. desi suna a “poem trist” – este de fapt o litanie ( pentru cei “mai tinerei” care n-au apucat chiat toata alfabetizarea- le indic un dictionar..vad ei acolo si ce inseamna si cum se pune si unde si de ce..)
  b. Din nou ( ca pe net- deh!) nicio ( dupa noua ortografie) solutie; Doar o constatare; Parca pana si la medic mai afli una-doua; Ca ai cancer metastatic orcium stiai- da` mai vino- bre- cu o idee- doua; Sa le incercam si p-alea;
  c. Din articol eu am inteles cam asa: Parinti inapoiati ( ca in toate vremile si istoria) si copii…cum? ( ca aici n-a fost prea clar): Cool? Dashtepti foc? Meseriasi? Teamsteri? Too-busy-to-call? Rupti de realitatea cotidianul din piete si ogoare?
  Si am mai inteles ca nimeni nu mai vorbeste limba parintilor;
  Intrebare: da` tu- copil…( completeaza cu orice invective iti trece prin cap- si pentru cine nu intelege “invective”- acelasi dictionar…:-) )…ce ai facut ca sa-i indrumi? Sa-i tii ancorati in realitatea ta?

  Eu recunosc- nu prea mare lucru; Poate – uneori- le-am explicat cum stau lucrurile in “universul” meu; Cum vad eu ca trebuie sa mearga tara; Si ca- la o adica- daca eu nu mai platesc impozite ( ca mi-a debusolat guvernul clientii si m-au lasat fara “obiectul muncii”) ei n-or sa mai primeasca nimic;
  Si ca- eu- pentru a supravietui- s-ar putea sa-mi iau campii prin lume- si sa mai vin doar la inmormantarea unuia sau a altuia…Ca n-or sa fie posibilitati;
  Asta e o metoda;
  Alta este- intr-adevar- greva fiscala: Sa vedem de unde plateste limbricul ala infatuat pensiile promise. Si salariile marite ( artificial- doar pentru a incasa taxe si contributii mai mari la buget). Si lefurile celor 2-3 milioane de bugetari care freaca menta prin institutiile ( din ce in ce mai multe) ale tarii;
  Pentru cei ce nu au apucat vremile din`nainte de 90: In 1990 erau , in aparatul de stat cam de 10 ori mai putini functionari decat in prezent; La o populatie cu 20% mai mare;
  Intre timp- avem IT; Avem ERP-uri, avem net; avem…cate si mai cate. Caaaare inlesniri ar fi trebuit sa reduca numarul de amploaiati; Dar ce pomanagii sa mai voteze guvernele stangiste?
  Corolar: Parintii au fost- sunt si vor fi lumina care ne insenineaza zilele si noptile; Dar cum ii educam- asa-i avem;

 87. 87Vlad

  Si daca le-ai spune ca daca iese Ponta presedinte o sa isi mai vada copii si nepotii doar in poze?
  Ce credeti ca vor face?
  Credeti ca vor vota cei 100 de lei marire la pensie?

 88. 88val

  ok, ai dreptate cu fructele de mare, Grecia..etc. da’ de unde pana mea ai stiut ca m-am operat de apendicita exact intr-a 9-a (asta era inainte de ’89) !? 😀
  si, intr-adevar, pana anul trecut nu am mai dat pe la spital.

 89. 89Velu

  Voteaza cu Ponta pentru ca sunt egoisti.
  Pentru ca se vand pe un kil de ulei, unul de zahar si 100 de lei la pensie. Si nu ar fi numai asta!
  Dar cu ocazia asta ne fut si noua viitorul, noua, copiii lor, pe 5 sau 10 ani, pentru o singura zi in care “se vand”.
  Asa ca nu au nici o scuza in afara de lacomia de moment si faptul ca sunt asa de ramoliti incat nu mai sunt in stare sa gandeasca, pentru ei si pentru copii lor. Nici macar nostalgia comunismului nu mai e o scuza.
  Nu am o problema cu faptul ca voteaza cu cine vor si e normal sa fie pareri diferite decat ale mele.
  Problema e parintii nostri voteaza (aiurea) pe viitorul nostru si nu pe al lor. Suntem oameni maturi si ar putea sa aiba mai multa incredere in noi, in copii lor. Pentru ca daca ne va fi noua bine, le va fi si lor.

 90. 90adi

  Re:Radu:
  “emotionant articol, dar branza e pe bani.
  cu alte cuvinte oamenii astia merita tot respectul si toate atentia noastra, DAR NU MERITA SA VOTEZE. Nu ai cum sa decizi directia unei societati in conditiile in care NU O INTELEGI”

  Radule, pozitia ta este tipic fascista/nazista. Decizi TU ca ei nu inteleg directia unei societati, sau un Papa, sau un Fuhrer, sau un Secretar General al Partidului???

  Ma temeam ca am eu vreo buba pe creier (ardelean, ultraeducat, bun profesionist in domeniu, case/conturi explicabile pana la ultimul penny, DAR VOTANT DTANGA/PONTA). Citind pe aici, si pe alte bloguri/site-uri, etc.., m-am linistit: eu sunt OK

 91. 91cetateanu4

  nu va certati parintii, problema e cu totul alta, deocamdata Ponta poate fura mai mult decat votam noi.
  cu el, cu hotiile si minciunile lui trebuie sa ne batem.
  doar cu multi observatori voluntari putem castiga, vezi si:
  http://lacoltulstrazii.ro/2014/11/07/cum-m-am-hotarat-sa-devin-observator

 92. 92costin

  Postul nu mi-a plăcut, e trist și pe alocuri exagerat, cu alte cuvinte un alt stil decât cel gropăresc. Însă are un sâmbure mare de adevăr în sensul că am cunoscut, la rându-mi, experiențele astea pe propria-mi piele (bunici, parinți proprii și ai altora). Desigur, ca și progenitură, la rându-ți ești dator să educi la ei așa cum și ei au făcut-o cu tine, însă există un prag peste care nu poți să treci, a fost și va fi întotdeauna acolo.

  Nu pot să nu remarc comentariul lui Adi. Din păcate tovarașe, nu esti OK -ai o buba mare pe creier (cuvintele domniei tale)- pentru că dacă ești întradevăr ultraeducat și bun profesionist în domeniu (oricare ar fi) ar trebui să ști că din greșeli trebuie să înveți în așa fel încât urmatoarea data să nu o mai comiți. Sistem de învățământ, sistem de sănătate sistem de asigurari, nivel de trai, justitie, infrastructură, industrie, agricultura, economie, exploatări resurse naturale si lista poate continua. TOATE sunt pe butuci, iar dumneata persisti.

 93. 93sose

  @Adi
  Cum se împacă votul tau cu teza de doctorat a lui Victor Viorel?
  Cum ai reacționa in situația (ipotetică) în care un doctorand de al tau îți prezintă un paragraf copiat?

  Îți multumesc anticipat pentru timpul acordat, stiind ca mi-ai lumina o situație pe care o găsesc absurdă : cum un cercetător recunoscut susține un plagiator.

 94. 94Iii

  Eu fac parte dintre “parintii vostri” Adevarat si frumos scris. Discrepanta dintre generatii este mai evidenta ca oricand. Articolul merita scris fara sa faci legatura cu politica. Pacat ca a fost tras spre politica si mai pacat ca folosesti aceste ganduri (as zice tragice) in scop politic. Pentru voi, tanara generatie, lucrurile pot fi usor amuzante, dar pentru noi sunt tragice. Ne dam si noi seama ca nu putem tine pasul cu voi (si nici nu dorim), dar ne pare rau ca nici voi nu ne intelegeti, iar lucrurile acestea amuzanto-tragice le folositi in scop electoral.
  Legat de cei doi “catindati”nu vad nici o diferenta. Nici unul nu si-a prezentat ideile, doar au scos in evidenta defectele celuilalt. Pe de alta parte de ce as vota Johannis care este cam de varsta mea si cred ca nici el nu stie despre “meeting, release, CEO, task, job, team building, Facebook, overdraft, brand, cool” ca sa nu mai zic de “politruc” si nu ne poti acuza ca ne luam dupa Ponta care a spus cel putin ce vrea sa faca. Stiu ca voi ziceti ca minte, dar dintre unul cu promisiuni multe si unul care nu spune decat un slogan il prefer pe primul in ideea ca poate nu minte 100%.
  P.S. Mi-ati dat multe idei pentru discutiile politice cu “copii mei”

 95. 95Groparu Nemernic

  @ Iii: multumesc foarte frumos pentru comentariu. Apreciez mult faptul că sunt şi (încă nu, pentru că la 50+ de ani nu sunteţi) seniori care sunt activi şi citesc ce le oferă internetul.
  Articolul nu reuşeşte să acopere decât secvenţial complexitatea problemei, pentru că nu se pot scrie romane pe un blog (mai ales că eu nu am nici căderea, nici timpul pentru aşa ceva).
  Cu doi pesedişti acasă care se identifică parţial cu metehnele din articol, am încercat să-mi explic eu mie, şi să şi scriu pe blog, întru veşnică aducere aminte, ce zace la baza divergenţei ăsteia crase de opinii. Din perspectiva mea de înţelegere, am reuşit, cât de cât, să mă justific faţă de propriul meu tribunal moral de ce nu arunc cu noroi în pontişti.
  Şi, la final, aş zice aşa: să nu lăsăm un Ponta şi un Iohannis să otrăvească o relaţie părinţi-copil.

 96. 96Prietenn

  Stimate Gropar, am 65 de ani, mi-am facut lucrarea de diploma in 1972 pe calculator (Felix C32 – cartele perforate), am lucrat in cercetare, dupa revolutie fac tot cercetare – proiectare, dar la firma mea, ma saimt in economia de piata ca pestele in apa, votez Ponta fiindca e tanar si perfectibil. Si in plus, tin sa-ti spun ca intretin, nu din pensie ca n-am avut timp sa-mi depun dosarul si nici n-am vrut sa aglomerez sistemul de pensii , deci intretin cele 4 fetite ale mele si nepotelele si un ginere si sotia din ceea ce muncesc eu – niciunul din pacate nu se poate intretine singur. Si mai am si niste angajati, toti sun 30 de ani pe care ii invat sa se tina singuri pe picioare. Nu ma recunosc in tabloul descris de dumneata, dar recunosc in el multi tineri blazati care cersesc salarii mari fara sa stie nimic si var a dori sa invete ceva. Dar care sunt foarte usori influentabili si cred ca tot ce zboara se mananca. Va doresc sa va vad la varsta mea, cu aceeasi putere de munca si acelasi optimism. Si tocmai din coptimism votez Ponta – il vad in actiune, stiu ce a facut, banuioesc ce poate face (nu ce va face). Dar despre Iohanis nu stiu nimic, nu-mi arata nimic si fara masinaria de propaganda bine pusa la punct a PDL si fara inselarea increderii PNL nici nu as fi auzit de el. Ce vad eu ca nestiutor este ca in dreapta lui sta Blaga, in stanga lui Roberta, in umbra lui capo de tutti capi. Si atrunci nu votez Iohanis. Si as vrea sa-ti mai spun ca singurii care mi-au cerut spaga si mi-au oferit ätentii” nu sunt comunistii sau psdistii pedelistii.

 97. 97Groparu Nemernic

  @ Prietenn: Stimate domn, în primul rând vă invidiez pentru puterea de muncă şi vă felicit pentru că aţi prins viaţa de păr şi o călăriţi mai abitir ca la rodeo!
  Legat de opţiunile politice, în schimb, deşi vi le respect, nu voi putea niciodată să vi le împărtăşesc. Dacă pe Ponta l-am văzut de mai multe ori scuipând minciuni, atacând murdar şi pierzându-şi cuvintele atunci când este prins cu fofârlica, ca să nu mai vorbim de Dragnea, Hrebenciuc, Năstase, Sârbu etc., pe Iohannis (care, contrar ceea ce spuneţi, a dovedit cu vârf şi îndesat că este un excelent manager de oraş şi – părerea mea – poate fi un excelent preşedinte de ţară) nu îl văd absolut deloc tributar unoe oameni gen Roberta sau Blaga.
  Domnule Prietenn, Victor Ponta este exact tânărul de care spuneţi, cu pretenţii aberante nedublate de nici o calitate. Dacă nu era aşa, nu îl ura cu atâta patimă generaţia mea. Uitaţi-vă numai ce propagandă mizerabilă îşi face, fără a putea să ofere nici un argument de ce este el mai prezidenţiabil decât neamţul! Uitaţi-vă ce aparat de propagandă media şi-a aservit, şi cine sunt patronii care “ung” asemenea mecanisme! Uitaţi-vă câţi penali roiesc în jurul lui! Mai zic? Nu mai zic, pentru că ştiu că pe astea le ştiţi şi dvs.
  Cu respect vă spun.

 98. 98pante

  Spot on!

 99. 99Hogoro Mogoro

  Articol de un populism melodramatic dezgustator. Virstnicii voteaza cum voteaza, din cauza de egoism feroce. Nu-i intereseaza decit sa primeasca ei ceva, nu conteaza cit de putin, si nu conteaza cine plateste pentru asta. Se dusmanesc ingrozitor si intre ei daca li se pare ca altii au primit mai mult. Oricit de neajutorati sint, tot se vor considera indreptatii sa le explice ei copiilor lor cum stau treburile. Ii cunosc pentru ca lucrez cu ei.

 100. 100louis vuitton high heels

  Dank je wel, maar ik neem je reactie wel met een korreltje zout…

 101. 101louis vuitton nordstrom

  Moncler clothing brand successfully combines both fashion and warm functions. Nowadays, everybody wish to have a stylish appearance.
  louis vuitton nordstrom http://www.sankyulogistics.com.br/bal67yhn/contactus.asp

 102. 102authentic louis vuitton outlet

  Moncler is a top-level brand in the down jacket fashion world. It is a fact that moncler jackets are prevailing among many superstars, nearly every superstar in Hollywood owns them .
  authentic louis vuitton outlet http://www.cpuverona.it/db/elencostili.asp

 103. 103louis vuitton shop online usa

  I hope you give it a try Simsim! I have really been enjoying embroidering on all sorts of things, it isn’t just for fabric and hoops anymore!

 104. 104seo

  Hello Web Admin, I noticed that your On-Page SEO is is missing a few factors, for one you do not use all three H tags in your post, also I notice that you are not using bold or italics properly in your SEO optimization. On-Page SEO means more now than ever since the new Google update: Panda. No longer are backlinks and simply pinging or sending out a RSS feed the key to getting Google PageRank or Alexa Rankings, You now NEED On-Page SEO. So what is good On-Page SEO?First your keyword must appear in the title.Then it must appear in the URL.You have to optimize your keyword and make sure that it has a nice keyword density of 3-5% in your article with relevant LSI (Latent Semantic Indexing). Then you should spread all H1,H2,H3 tags in your article.Your Keyword should appear in your first paragraph and in the last sentence of the page. You should have relevant usage of Bold and italics of your keyword.There should be one internal link to a page on your blog and you should have one image with an alt tag that has your keyword….wait there’s even more Now what if i told you there was a simple WordPress plugin that does all the On-Page SEO, and automatically for you? That’s right AUTOMATICALLY, just watch this 4minute video for more information at. Seo Plugin

Scrie cu pipi pe zid

NOU! Acuma poți scrie cu fețe galbene!Parteneri (da' nu de pat!)