De ce e bine sa faci rezervare la restaurant de 1 Martie…
…înainte de a ieși cu iubita la o porție de minestrone con queue de boeuf!
Pentru că…
…tovarășul gropăresc Pedro, aflat actualmente în Chicago, Illinois, ca fizician (v-am mai tot zis eu de el…), a dat peste o gajicuță pe care s-a gândit s-o impresioneze cu queue-ul lui de boeuf, dacă mă-nțelegeți ce vreau să spun.
Și – ca omul – a chemat-o la restaurant, să serbeze ziua de marți (nu era mărțișoru’, că americanii au numa Halloween-ul normal, nu Mărțișorul, zis și Halloween-ul portofelelor).
– Nu faci rezervare?
– Nu tre’, zice Pedro, stăpân pe el.
– Sigur?
– Sigur! Dar musai să te-mbraci frumos, că e restaurant din ăla cu minestrone con queue de boeuf!
– Aha! zice juna.
Și mere Pedro al mieu s-o ia pe fată seara, o duce frumos la restaurant… la restaurant stau să se uite după maître d’, care nu se vedea nicăieri (l-o fi cuprins cufureala, își zise Pedro), apoi penetrează de-a dreptul în spațiu, își aleg o masă…
– Pedro, tu vezi ce toalete au toți pe aici?
Se uită Pedro… fratele meu, zici că erai la întâlnirea anuală a costumelor italienești care au jucat în filme cu mafioți! Femeile – niște toalete din alea sobre, cu pălării ca la regina Angliei, bărbații – ireproșabili, lucea lumina în mătasea aia neagră, de Armani, de aproape că nu se mai vedeau papioanele și cravatele de oameni serioși, prezentatori de știri într-o zi funebră!
– Ți-am zis că e restaurant cu ștaif, zice Pedro; că eu nu te scot la fast-food, tu! No, hai să comandăm.
Și încep să vâneze vreun chelner, vreun piccolo, ceva; și-l observă pe un oarecare unul cum făcea ture ca apucatul, și-l cheamă să-i servească.
Cu pași de vată, chelnerul se apropie de ei și-i întreabă discret:
– Sunteți cumva rudă cu decedatul?
Worst case scenario !
Vezi, asta ii zic si eu neveste-mii, d-asta evitam localurile cu staif. Alea unde se serveste apa in pahare iar meniul nu e in romgleza. Ai vazut vreodata parastas la KFC?
Bine, bine, da’ ei n-au văzut că era colivă pe mese !?
@ mutareainplic: La KFC? Unde e groapă comună de pui???
@ Nemultumitu’: nu, bre, că americanii nu au ei colive din astea decât în romane: Coliva unchiului Tom.
Vaiii ca am ras cu lacrimi :))))
Amicul s-ar fi putut intoarce calm către parteneră pentru a-i şopti: avem noroc, suntem clientul cu numărul 10 000! Vinul, covrigii şi desertul din arpacaş sunt din partea casei!