Cred că cel mai frumos cadou pentru copiii noștri de 1 iunie este să stam cât mai mult cu ei.

Și asta fără să ne enervăm prea tare.

Știu, e greu.

Am răspuns provocării Home Garden de a face în așa fel încât să găsesc variante de rețete în care să-i implici și pe cei mici de 1 Iunie, de ziua lor. Lucru greu de făcut în țara în care orice rețetă, de la sushi la tortul miresei, începe cu ”se călește o ceapă…”, iar pe ăștia mici nu-i poți pune lângă foc, cu katana de tăiat legume în mână!

Așadar, trei rețete de mâncare în care-i poți implica liniștit și pe cei mici! Mic dejun, prânz și cină. Puteam fura rețete direct de pe site-ul Home Garden, dar eu nu sunt genul ăla de blogger.

Mic dejun: bruschete

Necesar:

8 felii de pâine
16 ouă de prepeliță
O bucată mozzarella di bufala (aka bivoliță)
Roșii cherry
Ulei de măsline
Sos de roșii (am folosit Passata de la Home Garden)
Usturoi
Busuioc uscat/proaspăt
(o să râdeți!) Leuștean
(astea nu sunt de mâncare!) Pensulă de silicon + tavă cu hârtie de copt.

Mai exact, cam așa:

Copilul prăjește pâinea, apoi tot copilul o dă ușor cu usturoi. Îl înveți să nu-și ducă mâna la ochi!

Apoi întinde cu pensula niște ulei de măsline peste pâinea prăjită cu usturoi, apoi pune cu lingurița roșii pasate peste și întinde cu pensula. Sunt eu, Picasso!

Apoi adaugă busuioc.

În timpul ăsta, tu spargi cu atenție ouăle de prepeliță și le pui într-un bol (dacă le torni așa în tigaie, scad șansele să se spargă gălbenușul).

Dacă ajung coji de ou în bol, le scoți tot cu coajă de ou.

Apoi prăjești ochișoarele din ouă de prepeliță. Când e gata, le tai frumos cu spatula de lemn/plastic.

Pui peste fiecare felie de pâine mozzarella și două oușoare de prepeliță. Cu roșiile cherry și leuștean și ce verdețuri mai ai prin ogradă sau frigider.

Se dă la cuptor 10 minute. Suficient cât să se topească mozzarella.

Pentru că el a fost bucătar, copilul își alege primul feliile. Roșiile ala tăiate în jumate ajung toate pe tricoul lui alb. Oftezi pentru că nu s-au inventat încă mașinile de spălat copii.

Prânz: Burrito

Merge la prânz, nu la cină, pentru că nu este cea mai ușoară mâncare din lume pentru pancreasuri! Pancrease.

Așadar: prima dată, se cere niște muzică adecvată mexicană.

Necesar:
300-400 gr. carne de vită tocată
150 gr cașcaval ras (sau parmezan)
Usturoi și ceapă verde (5-6 fire)
Frunze: leuștean, mărar, pătrunjel
Condimente: piper boabe, boia, sare, chimen, oregano, peperoncino
Sos de roșii (am folosit tot Passata de la Home Garden)
Fasole la conservă (am avut una, dar ar fi mers două liniștit)
Două pungi de tortillas

Mojar (dacă nu ai, musai îți iei amu!)

Copilul dă carnea pe blender, dacă nu este deja tocată.

Apoi curăță ceapa și usturoiul. Vezi că durează 14 minute pentru 5 fire! Nu te enerva, Gropare.

Îi dai apoi să bată condimentele în mojar…

…apoi amesteci condimentele în carnea tocată. Poți pune și un pic de ulei, pentru că amesteci mai ușor și fixează condimentele. Dacă ești sigur că nu-și va da cu mâna la ochi, îi poți da copilului să amestece.

Tai apoi ceapa și usturoiul verde,

iar apoi le călești un pic în ulei. Pui peste carnea de vită… lași un pic să se rumenească, pui puțin sos de roșii și lași să fiarbă nițel.

Trimiți copilul să-ți aducă o bere din frigider! Că e cald la aragaz.

Lași să fiarbă totul vreo 20 de minute.

Adaugi peste amestec verdețurile și cașcavalul ras.

Mai dai o tură la cuptor. Nu mult: 5-10 minute. Cât să se topească cașcavalul.

Scoți și ornezi cum vrei.

Poftă mare!

Cină: salată de ton cu măr

Ceva ușor la cină, da?

Necesar:
O conservă de ton (am folosit ton de la Home Garden)
O ceapă mare sau două mai mici
Unul sau două mere
Sare, piper
Verdețuri (dacă ai, orice ai, fă cumva să ai!)
Lămâie (sau oțet balsamic)

Se taie ceapa mărunt și se decojește mărul, dar asta numai dacă ai familie mofturoasă (eu n-am, pentru că marketingul meu este ”dacă nu mâncați ce vă dau acum, vă trimit la soacră-mea!”).

Se taie mărul cubulețe.

Copilul poate deschide conserva, și așa tricoul este plin de sos de roșii de la rețetele precedente!

Apoi pune ceapa cu sarea și piperul și tonul și lămâia într-un bol.

Totul în timp ce recită incantații sud-americane: heeeia-hoooua, heeeia-hoooua! Pentru marele rege Chingachgook, zis Somonul Roșu de Conservă.

Și atât. E mâncarea perfectă pentru burlaci.

Important! Borcanele de la Home Garden se spală cu grijă și se duc la bunici, să le umple cu zacuscă pentru la iarnă.

Acum, ce vreau să vă zic eu vouă: dacă nu te ard buricele degetelor să faci pe masterșeful de bucătărie, Home Garden produce și porumb la conservă. De ce este asta important?

Păi, a fost Ziua Copilului, da?

Pe 30 aprilie a expirat și ultima bucată de prohibiție, da?

Așa că iei conserva de cucuruz cu tine, împreună cu o pereche de undițe și pe copil, și te duci frumos la pescuit de carași! Că-s înfometați, delicioșii de ei.

Fir întins și poftă bună!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 5 comments

  1. Arthur Reply

    Cucuruzul de la HG cam doar la prins pesti e bun. Pt consum uman recomand doar in cazuri extreme.

  2. remus Reply

    ai zdrobit tu carnea cu mana goala?
    in rest Respect. !

    P.S. banuiesc ca a apucat si kinderul sa manance ceva, sai mai bine zis, i-ai lasat ceva si lui ?

  3. Adi pop Reply

    Daca recomanzi la copii produsele astea pline de E-uri e cam vai de capu tau gropare. Rusine!

  4. Groparu Nemernic Reply

    @ Arthur: O să-ți zic când merg la pești.
    @ remus: Numa’ m-am uitat la ea și s-a mărunțit singură!
    @ Ady: NUUU CREEED CĂĂ AM UITAAAT SĂ SCRIU DE FASOLEEEEEEE!!!!
    @ Adi pop: Da’ oare nu ne și spui care E-uri se găsesc prin conservele alea, ce efect au, dacă sunt interzise, ce E-uri foloseau strămoșii noștri când mâncau conserver…? Că eu am discutat cu nutriționiști adevărați, nu de Facebook, și indivizii sunt foarte relaxați cu privire la alimentație – chiar și legat de E-urile astea păcătoase care scot purismul din noi.

Leave a Reply to Arthur Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *