Dacă ți se pare că ești prea vechi să mai înveți chestii noi, citește asta

Într-o perioadă în care am schimbat vreo 5 chirii în 2 ani, am reușit să-mi pierd diploma de absolvire a prestigioasei Facultăți de Literi de la Cluji (pentru Facultatea de Semne de Punctuație încercați altundeva).

Și amu trebuie să mi-o recuperez, că mi-o trebuie mie la ceva.

Mno.

Și asta înseamnă o grămadă de bani depuși pe altarul Monitorului Oficial, Notarului, Universității – plus patru poze tip diplomă pe hârtie poroasă (să se imprime ștampila!!!!).

Prevăzător din fire, și pentru că nu aveam la mine fața de diplomă de facultate, m-am luat și m-am dus la un atelier de pozari (ăla de pe strada Memo, știu ei clujenii care). Și acolo – puzderie de absolvenți care-și făceau pozele de diplomă, care mai de care mai gureși și mai fericiți, bag samă că tocmai pornise McDonald’s o campanie masivă de recrutare de personal (nu râdeți, că nu e de râs).

Și când mi-a venit rândul, am aflat cu stupoare că orice poză descărcată de pe stick/e-mail se taxează cu 10 lei adiționali, și am făcut o moacă pe care chiar nu mai aveam cum s-o pun pe nici o diplomă, nici măcar la Facultatea de Răsturnat Dictatori Turci.

Dar nu despre asta este vorba, ci despre faptul că acolo am văzut cea mai senioare și profesionistă bunicuță photoshopistă din îndelungata mea carieră pe planeta voastră. La vârsta la care te aștepți s-o vezi cicălindu-și nepoții prin parcuri sau strigând, în gura mare, ”CĂTĂLIN CHERECHEȘ PREȘEDINTE! TRĂIASCĂ ANTENA 3!!!!!”, doamna lucra în Photoshop așa de repede, că nici măcar n-am reușit să-i prind mâna în poza pe care am tras-o hoțește, de la spate, fără să-i cer voie!

Doamna photoshopista Cluj
Cer scuze pentru trauma pricinuită de vederea fățăului meu, v-am mai zis că nu am meclă de poză de diplomă

Și după o foarte rapidă și eficientă corectură de nuștiucesetări, doamna mi-a tras cele patru poze tip diplomă pe hârtie poroasă (să se imprime ștampila!!!!) și mi le-a înmânat. Iar voi, cititorilor, să fiți astăzi la fel de eficienți ca doamna, deci vă rog frumos să nu vă plângeți că e greu la job! (chiar dacă ești absolvent și lucrezi la McDonald’s).

6 lovituri, dă-i și tu!