Daca esti dependent de zahar, nu citi asta

…și, dintr-o dată, o frază emisă de o mămicuță îngrijorată zboară razant ca o vrabie peste capetele pruncilor îngrămădiți în locul de joacă:
– Haide să bei puțintică apică, gălușcuța mamii!

Vine fiu-meu la mine repede-repede:
– Tati, ce-nseamnă gălucșcuță?
– Gălușcuță, adică?
– Da! Gălucșcuță!
– Da’ unde ai auzit cuvântul ăsta?
– Păi tanti i-a zis așa la fetița care se dădea pe tobogan. Așa o cheamă pe fetiță?
– Nu, e o… cum să-ți zic, așa vorbesc părinții și bunicii cu copiii! Le zic tot felul de cuvinte…
– Ce cuvinte?
– Păi, de exemplu… dacă e o fetiță mică, îi zic panteruță… sau vrăbiuță, puișor, buburuză, gogoșica, sau chiar grăsunica! Așa-s oamenii mari! N-ai ce le face, zici că-s bolunzi, când văd un copil mic nu-l mai scot din burtoșel, degețică, bondărel. Ba chiar… știi cum le spun unii părinți copiilor?
– Cum?
Țuțu, mă tati! Țuțu! Îți dai seama? Cuvinte din astea de zahariseală din aia…
– Ce zahariseală?
– Păi cuvinte din astea cu mult zahăr, care se rostesc pițigăiat! Că zahărul nu e bun, mă ficior… nu face bine! Că-ți strică echilibrul cosmic, îți disturbă chakrele și îți colorează aura în nuanțe de cyan, care-s cele mai nocive… înțelegi? Și te face hiperactiv, adică copil din ăla care ronțăie toboganele și sare în cap de pe leagăne, și apoi mai sare o dată… și asta nu e bine! Nu e bine, plus că vei crește mare, și să ții minte de la mine o chestie: să nu amesteci zahăr cu băutură de oameni mari! M-ai înțeles? Că mie mi-i mai frică de zahăr decât de băuturile de oameni mari, sincer îți spun.
– …
– Las’ că înțelegi tu când vei fi mare…

Mno, dacă și vouă vă este frică de zahăr și aveți grijă să nu vă sară glicemia până la stația spațială orbitală internațională, aflați că s-a inventat o chestie. Numită Sloop. Numele seamănă cu suc, ceea ce și este, numai că e suc din ăla care nu te transformă în diavol tasmanian din cauza celor 14 căni de zahăr pe înghițitură de băutură răcoritoare. Sloop este făcut din fructe și legume și nimic altceva, pentru ca tu să te lauzi pe Facebook cu doza de antioxidanți și vitamine și fibre și nici nu mai știu ce, că deja mă ia cu rău de cât de sănătoase-s. Stoarse la rece cu tehnologie isteață care le ține proaspete, fără conservanți și alte răutăți. Și au și smuti-uri, (smoothies), deci nu carne lichidă, ci tot fructe și legume ca să-i taie macaroana duetului foame+ poftă de dulce! Bagă-n tine și apăi miră-te că la 80 de ani arăți ca la 46! Și apoi uită-te la doctori cum se uită la tine cu ochi triști de Golden Retriever că din cauza ălora ca tine vor rămâne fără prea multă treabă!

Sloop
A nu se folosi pe post de perfuzie

Sloop (Facebook și site). Vezi tu ce și cum, no.

9 lovituri, dă-i și tu!