Da, USR, și din cauza voastră am ieșit în stradă

Protest la Cluj, primul de iarna asta. După un an de manipulări, dezamăgiri, minciuni și bâlbe ale partidului ajuns acum la guvernare, clica hoților și a incompetenților; la fel, de altfel, ca PNL (uriașă dezamăgire!), PMP (partidul de buzunar al fostului escroc prezidențial), UDMR (partidul curvelor) și, ăsta, care mai era… aaa, da, USR, partidul care se-nvârte în jurul cozii și nu poate aduna toți tocilarii sub aceeași umbrelă să lucreze pentru binele nostru, al ăstora din clasa de mijloc, așa cum e ea, în continuă cură de slăbire.

Așadar:
– de la PSD nu aveam așteptări. Urmașul fostului PCR nu m-a convins niciodată că ar avea niște cadre calificate, cu gândire europeană – cu foarte mici excepții, gen Dâncu sau Flutur, care s-au și extras elegant din partid când a dat năvală pătura asta de nimuruci cu diplome la privat și bacalaureate și doctorate absolvite toate în 3 ani.

– de la PNL… de când aplecat Ionuț Popescu din partid, sunteți pe nicăieri. Am să vă spun un singur acronim: USL. Muriți, uăi!

– de la UDMR nu am avut niciodată, dar niciodată așteptări că ar dori altceva decât zâzanie. Partidul curvelor, pa.

PMP reprezintă chiloții unei alte dezamăgiri. Băi Băse’, unde ar fi fost România dacă erai tu de treabă? Păi, îți spun eu, poate deasupra Croației, poate deasupra țărilor baltice, că deasupra Ungariei nu poate fi vorba, dar poate îi suflam în ceafă. Președintele gură-goală, domnul Udrea.

– și USR… în afară de faptul că v-ați scindat, ca proștii, în ultimele 10 luni, ați scăpat de scorțosul de Nicușor Dan ca să-l înlocuiți cu alt scorțos, ce realizări notabile aveți în ultimele 10 (zece!) luni? Congrese ca să determinați poziția partidului vizavi de mariajul homosexual, băi, PE BUNE??? Pancarte cu #rezist în Parlament, hărțuiri repetate la Liviuț și… ce altceva? Unde este guvernul din umbră, unde sunt vizitele la Sinteza Zilei, în care să dați cu Gâdea de pământ, unde sunt luările de cuvânt care însuflețesc oameni? Unde vă este retorica, unde vă este analiza evenimentelor curente pe care s-o aveți pe limbă zilnic, de ce nu căutați camerele de luat vederi ca să vă expuneți punctele de vedere la intrarea în plen? De ce citiți de pe foaie cuvântările din Parlament? De ce rămâneți un partid de tocilari?

Noi am fost în stradă cu mari, cu mici…

…cu câinii lui Soros…

…unii în cârje…

…alții cu ținută de gală, cu joben…

…în timp ce alții se uitau la noi de pe gard, iar patronul de la Pensiunea Dorobanți, care angaja recepționeră, urla la noi că să lucrăm, să ne angajăm la el, nu să ne pierdem vremea cu prostii… (băi! Am două joburi și familie, ce mai vrei de la mine?)

…și alții urlau după valorile UE și ale democrației americane, așa imperfectă cum e ea, dar parcă mai puțin imperfectă decât alte democrații.

Deci… vreo 7-8000 de oameni de la Cluj au ieșit în seara asta afară ca să susțină ceea ce cam toți din Parlament au uitat. Băi, USR, faceți dracului un proiect de lege ca să poată ăia care nu-s ca noi (da, ăia homo de care vă temeți voi!) să beneficieze de aceleași drepturi ca ăia hetero, nobody cares. Mai dezbateți cu adopțiile, dacă e cazul, mai lălăiți-o cu căsătoria până se mai aliniază și România coalISIStă la niște valori europene. Dar ascultați la mine, legat de chestiunea asta homosexuală care aproape că v-a rupt partidul: NOBODY REALLY CARES.

Știi de ce-i pasă lumii?

Păi, de felul în care vă prezentați.

Și acum sunteți cam pe nicăieri.

Ce e de făcut? Păi, simplu.

Luați-vă o firmă de PR.

Luați-vă ceva consultanți.

Am cunoscut în România niște politologi de vârf, dacă dați fiecare 10% din lefuri către unii din ăștia vă învață ăia ce și cum, că voi sunteți prea pierduți în cartezianisme, Descartes și Platon.

10%. Investiți în voi, în pana mea.

Vedeți că singurul vostru capital este onestitatea. Dar asta nu ajunge, și asta se erodează rapid. Și ăștia ca noi nu pot fi aburiți și nici nu se vând, ai dreq, pe un kil de ulei.

Și mă mir și-mi vine să urlu la lună că trebuie să citiți treburile astea pe blogul meu, care nu are nici o treabă cu politicul.

Dar e atât de simplu.

Faceți.ceva.Punct.

Facem și noi ceva? Da?

12 lovituri, dă-i și tu!